Menu

Waarde huis

Waarde huis

Waarde huis

GRATIS waarde huis zoeken doe je hier. Woningwaarde check is belangrijk voordat je een huis kooptā­. De maximale hypotheek is nooit hoger dan de woningwaarde. Als de waarde van een woning dus lager is dan de koopsom dan moet je eigen geld meenemen. Lexwonen helpt u gefaseerd een huis kopen in 4 fasen.

Waarde huis bekend?

Fase 1: Is de waarde van je droomhuis bekend? Vraag dan aan lexwonen wat je moet bieden. De indicatie van de woningwaarde is wat anders dan de marktwaarde. De marktwaarde is een verkoopprijs die betaald wordt door een woningzoeker. De woningmarkt bepaald dus uiteindelijk de koopsom van de woning.

Ga nu waarde huis opvragen

HieronderĀ  GRATIS waarde van je droomhuis opvragen. Binnen 10 seconden in je mailbox.

 

 

Check woningwaarde

Fase 2: Waarde huis is binnen, vraag nu via lexwonen.nl welk bod u moet uitbrengen. Het bod is meestal een ander bedrag dan de waarde van je droomhuis. Lexwonen checkt de woningwaarde teven met een taxateur. Sinds juli 2022 hoef je meestal niet meer te overbieden.

Bereken hypotheek met maximaal 4 personen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Heeft 1 van de aanvragers na 2001 een eigen woning gehad? Ja/Nee*
Ik wil GRATIS het Whitepaper ā€œHuis kopen samen met familie of vrienden tot 4 personenā€œ ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarde huis bekend vergelijk hypotheekrente

Fase 3: Nu de woningwaarde en je bod bekend is ga je kijken naar de goedkoopste hypotheekrente. Hypotheekrente vergelijken is de enige optie om zeker te weten dat je niet teveel betaald. Hoe lager de hypotheekrente des te meer hypotheek kan je krijgen.

Lexwonen is erkend aankoopbemiddelaar en intermediair. Gaat een huis kopen niet door dan heeft u aan lexwonen ook geen kosten. Heeft u overwaarde in de huidige woning? Overwaarde investeren maakt u financieel onafhankelijk.

Wat bepaald de waarde van een huis?

Locatie

De locatie is de grootste waarde bepaler van een huis. Sinds juli 2022 is het overal iets meer gelijkgetrokken qua overbieden. Maar in Utrecht betaal nog steeds meer voor een huis dan in Usquert. Vaak vraag ik mij af hoe het toch mogelijk is dat bouwval in Utrecht twee keer zo duur is als een leuk huisje in Usquert. Woningwaarde berekenen is belangrijk voor uw hypotheek.

Referentie panden

Wat hebben in het verleden de andere huizen gedaan in de regio. Het gekke is dat de huizenprijzen landelijk dalen maar de waarde van een woning stabiel blijft. Taxatiewaarde blijft redelijk hoog al wordt er minder geboden. Waarde huis weten is ontzettend belangrijk.

Onderhoudsstaat en waarde van een woning

In steeds hogere mate ontdekken huizenkopers dat het lastig is om vakmensen te vinden om onderhoud aan een woning te regelen. Alles wat met bouw en verbouw te maken heeft is druk. De onderhoudstoestand van een huis was eind 2021 nog bijzaak, er werd gewoon tot ā‚¬ 100.000,- overboden. Nu sinds juli 2022 kan je gewoon onder de vraagprijs bieden, dus echt richting de echte waarde van een huis.

Huis meer waard door persoonlijke wensen

Lexwonen maakt steeds vaker mee dat ouders of schoonouders dicht bij de kinderen willen wonen i.v.m. oppassen op kinderen. Voor ouders heeft een huis dichtbij eigen kind meer waarde. Wij maakten mee dat in Ede op 8 september 2022 gewoon ā‚¬ 32.000,- hoger is geboden dan de waarde van de woning. Eigen kind kon de situatie met kinderen zelf niet aan. Persoonlijke omstandigheden kunnen echt de koopsom omhoog stuwen zonder dat de woningwaarde omhoog gaat. Huis kopen met ouders is ook een veel aangevraagde hypotheek.

Waarde huis in de toekomst in verband met hoog water

Veel mensen lachen er nu nog om. Niemand is bezig met hogere waterstanden in de toekomst. Je zal jouw hypotheek over 30 jaar helemaal afgelost hebben en in de media wordt het steeds duidelijker dat lager gelegen gebieden problemen krijgen. Dus over 30 jaar vertellen ze dat 30 jaar later de wereld er anders uit gaat zien qua bouwen. Dat is nu dus over 60 jaar maar daar kan jij nu dus al last van krijgen. Ik wil wel eens weten wat woningwaardes in Amsterdam in de toekomst worden.

Met 4 personen een huis kopen als woningwaarde te hoog ligt

Ligt de waarde van je droomhuis te hoog waardoor de vraagprijs te hoog ligt? Weet dat met 4 personen een huis kopen ook mogelijk is.

Woz waarde huis is geen woningwaarde

Waarde van een huis wordt niet bepaald door de Woz waarde van een woning. Steeds vaker hoor ik klanten zeggen dat de Woz waarde van de woning ā‚¬ 150.000,- lager is dan de vraagprijs. Vergeet de Woz waarde als woningwaarde indicator. Waarde huis bepalen met bovenstaande Tool en corresponderen met taxateur. Op deze wijze kan je veilig een huis kopen.

Woz waarde is in het leven geroepen om de gemeentelijke heffingen te bepalen. U kan zelf de WOZ-waarde van uw eigen huis zoeken op Woz waardeloket.Ā  Gebruik deze waarde dus nooit voor bepaling marktwaarde of indicatie marktwaarde.

Kan ik hier GRATIS de woningwaarde vinden van mijn droomhuis welke wij willen kopen?

Ja, op deze pagina kan u gratis de indicatiewoningwaarde vinden van uw droomhuis. U krijgt binnen 10 seconden de woningwaarde in uw mailbox met woningwaardes van andere woningen uit de omgeving. Heeft u de woningwaarde dan weet u nog niet wat u moet bieden. Ook hier hebben wij een tool voor. Lees deze pagina voor de goedkoopste rentes, wat u moet bieden en woningwaardes.

Ik heb een woning op het oog hoe nu verder?

Lees deze pagina en vul alles in. Gratis alle antwoorden. Ook doen wij altijd een biedcertificaat leveren. Lexwonen regelt dan de aankoop, taxatie, koopakte en de financiering.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Hoe werkt het aanvragen van een hypotheek precies?

Lees meer
Call Now Button