Menu

Wat is een goede hypotheek

Een goede hypotheek is een lening die ook passend is als u tijdens de looptijd averij oploopt. Bereken eerst eens snel HOEVEEL HYPOTHEEK u kan krijgen en lees daarna verder.

Bereken hypotheek

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden

Bereken online uw maximale hypotheek tot 4 inkomens.


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wat is een goede hypotheek

Wat is een goede hypotheek

Wat is een goede hypotheek dan eigenlijk

Een correcte hypotheek moet u ook kunnen betalen als u of uw partner door ziekte, WW, overlijden of langdurige arbeidsongeschiktheid nog kan betalen. Vroeger betaalde u nog een vermogen voor dit soort zaken maar tegenwoordig zijn er slimme producten en een assortiment aan verzekeringen.

Wanneer is een hypotheek passend bij een huis

Een hypotheek is passend als de adviseur ook uw pensioen documenten alsmede uw salarisstrook heeft bestudeerd. Bent u alleenstaand, samenwonend of getrouwd? Wat is er (per ongeluk) door de werkgever al geregeld als u:

  • ziek wordt
  • arbeidsongeschikt
  • komt te overlijden

Ga niet klakkeloos verzekeren

Ongeveer 90% van de huizenkopers staat er niet bij stil dat u al veel zaken per ongeluk afgedekt heeft door collectieve verzekeringen via werkgever of de overheid. Er zijn geweldige hypotheekprogramma’s maar deze moeten wel goed gebruikt worden.

Voorbeeld van een gratis verzekering

Stel u bent getrouwd en heeft kinderen onder de 18 jaar. Indien u komt te overlijden dan ontvangt uw partner aanvullend nabestaandenpensioen van de overheid indien haar inkomen minder is dan 70% van het minimum loon.

Voorbeeld collectieve verzekeringen

Soms heeft een werkgever een aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering. U kan dat zien op uw salarisstrook, er wordt dan een klein bedrag van uw brutoloon ingehouden. Ook kan het zijn dat u een aanvullende regeling heeft voor nabestaandenpensioen. Ga naar mijn pensioenoverzicht van de overheid en log in met je DigiD. Hier staan niet alleen de pensioengegevens op maar ook de uitkeringen voor partner en kinderen.

Controleer dus altijd salarisstrook en de pensioenoverzichten. Geef deze altijd aan uw adviseur, ook als hij niet naar uw pensioengegevens vraagt.

Inventariseren wat er al geregeld is

Het inventariseren wat u privé of via de werkgever al geregeld heeft  is dus belangrijk. Alles wat uzelf of via de werkgever al heeft geregeld hoeft u niet meer apart te betalen in een hypotheekproces. EEN ADVISEUR DIENT REKENING TE HOUDEN MET UW HUIDIGE SITUATIE en daar het gehele proces op afstemmen.

Lex Wonen inventariseert eerst

Lex Wonen inventariseert eerst wat er al geregeld is, daarna gaan wij echt pas kijken naar het huis en de hypotheek. Wij begrijpen als geen ander dat u uitsluitend oog heeft voor de woning.

Waarde woning belangrijk

Het gaat niet alleen om uw inkomen maar ook om de waarde van uw huis. Koopt u klakkeloos een huis voor de vraagprijs dan kan het wel eens zijn dat u heel veel eigen geld nodig heeft. Als u geen spaargeld genoeg is dan kan u dat aardig opbreken. Bel ons gerust voor meer info.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Hoe werkt het aanvragen van een hypotheek precies?

Lees meer
Call Now Button