Menu

Wat zijn de belangrijkste aspecten voor een badkamerspiegel

Wat zijn de belangrijkste aspecten voor een badkamerspiegel

Grootte van de badkamerspiegel

Kies een formaat dat bij je badmeubel past: niet zo klein dat het onhandig oogt, maar ook niet te groot dat het de muur overneemt. De grootte van je badkamer is ook belangrijk: je wil niet iets dat te omvangrijk en te overweldigend is. Aan de andere kant laten spiegels een kamer groot lijken, en een te kleine spiegel is niet handig als je hem ’s ochtends nodig hebt om je klaar te maken.

 

Denk ook aan de afstand tussen de kraan en de verlichting boven of naast de spiegel, zeggen experts, die uitleggen dat de armaturen zorgvuldig moeten worden geplaatst, zodat ze niet op elkaar gepropt lijken of te ver uit elkaar staan. Idealiter is er twee tot drie centimeter ruimte tussen de rand van de spiegel en de lampen. Deze afstand heeft ook een praktische component.

Vorm van de badkamerspiegel

De twee meest voorkomende spiegel vormen zijn rechthoekig en cirkelvormig, maar je vindt ook ovalen, vierkanten, Norman-vensters en zelfs enkele asymmetrische ontwerpen. De keuze komt neer op persoonlijke voorkeur. Ronde spiegels zijn wat zachter en ogen stijlvoller, terwijl hoekige spiegels een strakke, moderne uitstraling hebben.

 

Als je een dubbele wastafel hebt, kun je ofwel één lange rechthoekige spiegel gebruiken om de illusie van meer ruimte te creëren, ofwel twee identieke spiegels naast elkaar plaatsen om voor elke wastafel een aparte zone te creëren. Een spiegel met verlichting is ook trending en wordt steeds vaker geplaatst in nieuwbouwappartementen in Nederland.

Opbergruimte van een badkamerspiegel of rond de badkamerspiegel

Als je weinig ruimte in je badkamer hebt, moet je op zoek gaan naar een spiegel met opbergruimte, achter de spiegel of, in een modernere interpretatie, op of rond de spiegel. Medicijnkastjes zijn er in overvloed en veel daarvan zijn heel stijlvol, terwijl spiegels met planken steeds populairder worden om uw favoriete producten binnen handbereik te houden.

FAQ – Veelgestelde vragen over badkamerspiegels in Nederland

Hoe hang je een spiegel aan de muur?

Om een badkamerspiegel op te hangen, moet je eerst de achterkant inspecteren. Heeft hij één haak? Twee haken? Een beugel? Een draad? Dit zal helpen bepalen welke materialen je nodig hebt. Vanwege het gewicht hebben de meeste spiegels spijkers nodig om ze veilig en goed op te hangen. Maar sommige sterke zelfklevende haken kunnen ook werken, zolang ze geschikt zijn voor hoe zwaar de spiegel is. Zodra je weet wat voor soort materiaal je gebruikt, teken je af waar je de spiegel aan jouw muur wilt hangen, en meet je de achterkant op om ervoor te zorgen dat de spijkers of de haak op de juiste plaats komen. Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de spiegel recht hangt.

 

Badkamerspiegels moeten op ooghoogte worden opgehangen. Je begint meestal 6 centimeter boven de hoogte van het aanrecht. Als je de spiegel aan een muur met kandelaars hangt, is het belangrijk om de spiegel op dezelfde ooghoogte te plaatsen.

Hoe plaats je een cirkel spiegel aan de muur?

Cirkelspiegels kunnen afzonderlijk of als groep worden opgesteld. Zie ze als een galerie wand, gebruik een oneven aantal en maak een cluster van verschillende maten om een statement te maken. Probeer spiegels met dezelfde lijststijl te gebruiken voor een samenhangende look. 

Hoe verwijder je gelijmde spiegels van de muur?

Om gelijmde spiegels van een muur te verwijderen, moet je eerst zorgen dat je over de juiste veiligheids gereedschap en -materiaal beschikt. Glas is uiterst breekbaar, dus gebruik een veiligheidsbril en handschoenen om letsel te voorkomen als het breekt. Leg ook een droogdoek op de vloer. Bedek de spiegel eerst met stevige verpakkingstape om de kans op breken te verkleinen. Gebruik vervolgens een breekijzer of koevoet om de spiegel voorzichtig van de muur te wrikken.

 

Hopelijk helpen deze antwoorden je met het plaatsen van je favoriete badkamerspiegels in de badkamer. Wij wensen je veel plezier toe met je nieuwe badkamerspiegel!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button