Menu

Welke Hypotheek

Voor welke hypotheek u als starter moet kiezen hangt af van diverse zaken. Bereken eerst voor hoeveel geld u op zoek kan gaan naar een huis.

Bereken standaard hypotheek

  • Bereken eerst hoeveel hypotheek u kan krijgen, lees dan verder.


    Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Welke hypotheek kiezen

Welke hypotheek kiezen

Welke hypotheek past bij u

Het kiezen van de soort lening en via welke bank is afhankelijk van:

  1. De waarde van de woning t.o.v. de vraagprijs
  2. Staat van de woning
  3. Of u eigen geld heeft voor de kosten koper
  4. Wat staat er in de BKR
  5. Wilt u verbouwen
  6. Kopen met familie

Hoewel er meerdere factoren zijn die bepalen waarom u een bepaalde hypotheek zou moeten nemen zijn dit wel de belangrijkste punten. Lees nu waarom!

Marktwaarde woning en de vraagprijs

U moet eerst globaal weten hoeveel de marktwaarde van een huis bedraagt. De vraagprijs ziet u op internet staan dat is niet zo moeilijk. Als u de marktwaarde weet dan is het makkelijker bieden. Betaald u meer voor een huis dan de waarde dan heeft u veel eigen geld nodig. Het is zelfs mogelijk om een huis te kopen zonder eigen geld.

Voorbeeld huis kopen: Vraagprijs € 200.000,-. k.k. Marktwaarde € 204.000,-. U doet een bod van € 195.000,- en het bod wordt geaccepteerd. Omdat u € 9.000,- onder de waarde van de woning heeft gekocht kan u de kosten koper bijna helemaal meefinancieren.

Er zijn maar weinig hypotheken waar u de kosten koper in kan verwerken. Lex Wonen helpt u hier graag mee, bel of app gerust.

Staat van het huis

Sommige banken zijn makkelijker dam andere banken als u wil verbouwen. Is de staat van de woning van dien aard dat verbouwen gewenst is dan zijn er enkele praktische zaken wat u moet weten.

De ene bank stort gewoon het gehele bouwdepot op uw rekening terwijl de andere bank eerst om rekeningen vraagt. Zo zijn er nog een aantal verschillen die voor u van belang kunnen zijn. Wij adviseren altijd een bouwkundige keuring zodat u weet hoe de vlag ervoor staat.

Op deze wijze kent u uw kosten op korte en langere termijn.

BKR status

Heeft u een herstelde A codering ( A-H) dan kan u bij de meeste banken niet terecht. Onder voorwaarden kunnen wij u elders onderbrengen. Wellicht heeft u geen achterstanden maar wel 5 aantekeningen. Roodstand, mobiel, krediet etc.

Er zijn hypotheekverstrekkers die dat niet dulden. Heeft u meer dan 4 of 5 meldingen dan moeten we ook weer op zoek naar een andere hypotheekverstrekker.

Huis kopen met broer, zus of andere familieleden

Omdat de huizenprijzen enorm stijgen en omdat de woningen schaarser worden is het alleen lastig kopen. Koopt u een huis met uw zus of broer dan moet u de juiste bank kiezen. Er is namelijk bijna geen bank die u helpt met een hypotheek.

Lex Wonen helpt u met het kiezen van de juiste bank en de juiste vorm.

Homepage voor onze werkzaamheden

Kijk op de homepage van LexWonen, hier staan onze belangrijkste hypotheekwerkzaamheden. Voor al die werkzaamheden hebben wij een keuze aan banken.