Menu

Welke Hypotheek

Welke hypotheek u moet kiezen is afhankelijk van uw wensen en profiel. Maak eerst snel eens een berekening en lees dan verder!

Graag meer informatie over een huis kopen, de maximale hypotheek en eventueel de waarde van de woning die wij op het oog hebben.

  • Hidden

  • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Welke hypotheek nemen

Welke hypotheek nemen

Welke hypotheek nemen?

Ik durf gerust te zeggen dat je in 99% van de gevallen beter een lineaire hypotheek kan nemen. Deze hypotheek is niet populair omdat de aanvangslasten veel hoger zijn dan bij annuïteiten hypotheek.

Hogere maandlasten wel meer aflossen

Met een lineaire hypotheek heeft u dus een hogere maandlast maar u lost daardoor veel meer af. Lineaire hypotheek is geen dure hypotheek oplossing. In tegendeel, als u over 30 jaar bekijkt SCHEELT U DAT DUIZENDEN EURO’S.

Welke hypotheek u neemt ligt aan uw situatie

Klanten kopen vaak een huis en blijven daar meestal geen 30 jaar wonen. Stel nu dat u na 12 jaar uit de woning bent gegroeid? U heeft met een lineaire hypotheek veel meer afgelost, uw rest schuld is veel lager dan bij annuïteiten hypotheek. Omdat u meer heeft afgelost kan u een hogere hypotheek krijgen in de toekomst.

Hypotheek keuze heeft consequenties

Uw keuze met betrekking tot welke hypotheek u moet kiezen is niet tijdelijk. Heeft u gedurende de looptijd een annuïteiten hypotheek dan kan u dat niet wijzigen.

Waarom nemen veel klanten annuïteiten hypotheek?

De meeste klanten nemen een annuïteiten hypotheek omdat de maandlast maar zo tussen de € 50,- en de€ 250,-  hoger kan zijn. Klanten vergeten dat dat hun eigen geld is waardoor ze eigenlijk veel meer sparen. Ze lossen namelijk veel meer af, met name in de eerste 15 jaar.

Jaarlijks worden de maandlasten lager

Door uw keuze van een lineaire hypotheek worden uw maandlasten jaarlijks lager. Met een annuïteiten hypotheek worden uw maandlasten jaarlijks hoger, dit heeft te maken met de fiscale aftrek. Ik durf te beweren dat als u een lineaire hypotheek te duur vind dat u dan beter kan blijven huren. Het is namelijk de goedkoopste hypotheek.

Voorbeeld verschil tussen annuïtair en lineair

Stel u heeft een hypotheek van  € 262.500,- tegen 1,69% voor 10 jaar rentevast. Na 9 jaar bedraagt uw restschuld bij annuïteiten hypotheek nog € 193.256,-.

Heeft u een lineaire hypotheek dan heeft u nog een restschuld van € 179.135,-. Uw restschuld ligt hier ongeveer € 14.000,- lager.

Het is dus makkelijker kopen als u meer heeft afgelost. Uw hypotheekkeuze is dus zeker van belang voor de toekomst. Kijk op de homepage van Lex Wonen welke werkzaamheden wij regelen.

Inzichtelijk maken van situatie en hulp bij aankoop en hypotheek. Lex Wonen is tevens erkend aankoopbemiddelaar. U maakt de hypotheekkeuze en welke woning het wordt, wij helpen u met het uitleggen en het advies. Vaak heeft u ook minder eigen geld nodig om een huis te kopen via Lex Wonen.

 

 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Laagste hypotheeklasten

Lees meer
Call Now Button