Menu

Woningnood

Woningnood

Woningnood

De woningnood is groot in Nederland maar Lexwonen heeft de oplossing tegen woningtekort op deze huizenmarkt.

Je hebt al berekent dat een hypotheek niet lukt gezien de huidige woningmarkt. Door woningtekort zijn tienduizenden aangewezen op een huurwoning omdat ze niet kunnen kopen. Helaas zij de tekorten op de huurmarkt ook groot. Wachttijden van 10 jaar of langer.

Oplossing woningnood

Lexwonen heeft de oplossing tegen de woningtekorten. Onze tijdelijke 4 persoonshypotheek met vrienden, kennissen of familieleden brengen je gelijk in een unieke situatie. Was het eerst niet mogelijk om te kopen met een inkomen van € 50.000,-? Door 3 of 4 inkomens bij elkaar op te tellen kan je soms wel 1 miljoen euro lenen zodat je ruim kan kopen. De strijd tegen woningnood is te bestrijden. We noemen het een tijdelijke hypotheek omdat de meeste woningzoekers 10 tot 15 jaar met 3 of 4 personen samen kopen. Daarna gaat iedereen vaak zijn eigen gang. Overwaarde wordt dan gebruikt voor nieuwe huis.

Hoeveel kunnen wij lenen tijdens de woningnood?

Gelukkig is de hypotheekrente laag waardoor een hogere hypotheek mogelijk is. Ben je met 3 of 4 gelijkgestemde woningzoekers dan is het makkelijk kopen op de huidige woningmarkt. Hieronder een voorbeeld van maximaal te lenen.

  1. Gezamenlijk inkomen € 75.000,- zodat woning zoeken tot € 335.000,- kan
  2. Gezamenlijk inkomen € 125.000,-  zodat een huis zoeken tot € 650.000,- mogelijk is

De vastgoedproblematiek treft kopers en huurders. Bereken voor hoeveel geld je kan lenen met maximaal 4 woningzoekenden ondanks de woningnood.

Bereken hypotheek samen met ouders, vrienden of familieleden tot aan 4 personen. Vul uw mobiele nummer in en u wordt gebeld

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Heeft 1 van de aanvragers na 2001 een eigen woning gehad? Ja/Nee*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Woningtekort

Woningtekort

Huizentekort oplossen door met meerderen te kopen

Woningnood is alleen op te lossen met een 4 persoons hypotheek via lexwonen.nl. Sinds het huizentekort in 2010 regelen wij tientallen hypotheken met meerdere personen. Met zijn allen in een groot huis zodat het tekort aan woningen afneemt.

Met ouders een huis kopen is een van de meest voorkomende hypotheken sinds 2022.

Voorwaarden hypotheek

Ga je samen met 3 of 4 personen een huis kopen dan is iedereen ook verplicht om daar te wonen. Ook dient iedereen ingeschreven te staan bij de gemeente. Je kan niet zomaar het huis verlaten. Maak duidelijke afspraken vooraf. Gaat toch iemand de woning verlaten dan zal vaak het huis verkocht moeten worden. Overwaarde wordt verdeeld.

Verwachting woningtekort 

Woningnood zal in 2022, 2023 en 2024 nog erg hoog zijn. Vanaf 2025 verwacht ik een afname van huizentekort omdat er vanaf 2023 meer woningen gebouwd zullen worden.

Huizentekort 2030 van de baan

Huizentekort

Huizentekort

Lexwonen verwacht vanaf 2030 een reguliere huizenmarkt te hebben. Wat de prijzen tegen die tijd doen is lastig te voorspellen. Het een en ander zal mede afhankelijk van de hypotheekrente en het vertrouwen in de gehele vastgoedsector.

Samen in een woning en overbieden

Besluiten jullie met 2,3 of 4 personen te kopen? Overbieden huis, hoger bieden dan de vraagprijs is de norm sinds 2020. Lexwonen helpt met overbieden. Hoe hoger de woningnood des te meer moet je overbieden. Landelijk werken wij met meer dan 50 taxateurs zodat snelle woningwaarde indicatie voorhanden ligt. Het gedeeltelijk meefinancieren van het overbieden is mogelijk waardoor minder eigen geld nodig via lexwonen.

Willen jullie meer weten over samen met 4 personen een huis kopen? Woningnood in Nederland is hoog en gedurende deze tekorten is een huis kopen met 4 personen de oplossing. Maak de berekening en of neem contact met ons op zodat je antwoord krijgt op alle vragen.

 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Lastig huis te kopen

Lees meer
Call Now Button