Menu

Zijn huizen goedkoper geworden?

Zijn huizen goedkoper geworden

Zijn huizen goedkoper geworden

Update 25 juni 2022

Woningen zijn goedkoper geworden omdat sinds mei 2022 plotseling de animo 40% weg viel. Omdat de huidige verkopers al een woning hebben gekocht zitten ze in de rats. Ze willen zo spoedig als het kan hun huis verkopen omdat de woningwaarde daalt. Woningen worden goedkoper van de hand gedaan omdat verkoper de overwaarde nodig heeft.

Huizen zijn goedkoper geworden

Woningen zijn goedkoper geworden omdat de voorraad huizen ook groter wordt. Kijk eens op Funda. Zoekfunctie instellen in geheel Nederland. Op 25 juni 2022 stonden er 67.343 woningen te koop. Beschikbaar waren 37.500 woningen. Check zelf dagelijks op Funda deze cijfers. Je ziet langzaam een soort overschot ontstaan en dat betekend dat huizen goedkoper worden.

Wel is het belangrijk dat je een haalbaarheidscertificaat mailt naar de makelaar, lexwonen doet dit gratis bij de financiering van de woning. Wil jij weten wat er mogelijk is?

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‘Overbieden huis’ whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wel nog overbieden op goedkoper geworden huizen

Het overbieden op een huis is door de stille voorraad te koop staande woningen minder geworden. De huizenprijzen dalen omdat er gewoon 40% minder kijkers zijn. Laat ik het anders zeggen. De huizen worden niet meer duur in de markt gezet maar iets goedkoper. Moest je vroeger nog € 50.000,- tot € 150.000,- overbieden dat is nu over.

Taxatiewaarde komt dicht bij het hogere bod

Begin 2022 moest je nog echt veel overbieden. Dat bedrag moet je met eigen geld of overwaarde betalen omdat de maximale hypotheek nooit hoger is dan de marktwaarde. Nu de huizen goedkoper zijn geworden komt de taxatie dicht bij het hogere bod. Kort door de bocht betekend dat dat je minder eigen geld nodig hebt.

Dagelijks meer goedkopere woningen op de huizenmarkt

Helaas is de woningtekort nog erg groot anders waren de huizenprijzen nog goedkoper geweest. Het is de inflatie die er voor zorgt dat de hypotheekrente erg hoog is. Hierdoor kan je minder hypotheek krijgen. In tijden van onrust verkoop je minder huizen. De combinatie inflatie en onrusten in de wereld zorgt voor goedkopere huizen.

Starters profiteren van goedkopere woningen

Het zijn de starters die profiteren van goedkopere huizen. Huizenprijzen worden betaalbaar en een slordige € 25.000,- tot € 40.000,- dat hebben op dit moment de meeste starters wel. Sinds 2018 wist iedereen al dat er veel geld nodig was.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button