Menu

7 eenvoudige manieren om het interieur van je huis te verbeteren 

7 eenvoudige manieren om het interieur van je huis te verbeteren

Heb je een nieuw huis gekocht maar ben je totaal niet tevreden over het interieur? Je kunt er dan voor kiezen om een nieuw compleet oosters interieur van Merel in Wonderland te kopen, maar het is ook mogelijk om zelf wat kleine aanpassingen te doen zodat je inrichting er toch een stuk mooier uitziet. De volgende tips helpen hierbij!

 

Maak gebruik van verwijderbaar behang

Een huurdervriendelijke hack die tegelijkertijd ook ideaal is voor kopers: voeg een vleugje kleur toe aan je muren door verwijderbaar behang te gebruiken. Het kan een muur in je woonkamer of slaapkamer accentueren en het kan je keukenachterwand een modernere uitstraling geven met slechts een paar vellen. Het beste gedeelte? Je verhuurder komt er nooit achter want je haalt het behang eenvoudig er weer af.

 

Leg peel-and-stick vloertegels

Een goede vloer kan de uitstraling van een ruimte compleet veranderen. Maar je hele vloer eruit halen om iets nieuws te plaatsen is gewoon niet iets waar veel mensen zin in hebben. Dat is waar deze vloertegels van pas komen. Ze zijn verkrijgbaar in tientallen verschillende kleuren en chique patronen en kunnen heel gemakkelijk geplaatst worden. Volg simpelweg de instructies op de verpakking en voor je het weet heb je een nieuwe vloer!

 

Plaats overal planten

Het kleinste beetje groen in je ruimte kan de algehele esthetiek van de kamer een stuk mooier maken. En als je voor die plantjes moet zorgen, word je een meer verantwoordelijk mens. Dus over het algemeen zijn planten geweldig!

 

Leg een kleed neer

Een vloerkleed geeft structuur aan een ruimte waar je het ook neerzet. Naast het verzachten van voetstappen en het toevoegen van warmte en textuur aan de vloer, helpt een vloerkleed een kamer en het meubilair erin te aarden (anders zweeft al je spullen gewoon een beetje). Zelfs een klein vloerkleed in je keuken of in je hal kan een gamechanger zijn. Of je kunt meerdere oosterse vloerkleden en tapijten in één ruimte leggen voor extra patroon en visueel belang.

 

Verander je verlichting

Bovenverlichting is prima, maar als het je enige lichtbron is, zou je het beter kunnen doen. Koop een tafellamp of een vloerlamp om licht van verschillende hoogtes in je kamer te krijgen. Kaarsen zijn geweldig voor romantische sfeerverlichting en kunnen je kamer een fenomeen doen ruiken.

 

Koop een hoes voor je bank

Je zult het verschil niet geloven dat een eenvoudige hoes voor een bank kan maken! Leg gewoon een van deze producten over je huidige bank en voilà: het is als een gloednieuwe bank, maar voor veel, veel minder. En als je toevallig een IKEA bankeigenaar bent, is dat helemaal eenvoudig. Er zijn namelijk tig geschikte bankhoezen voor IKEA-banken!

 

Maak gebruik van sierkussens

Een stoel kan van koud naar uitnodigend gaan met alleen de toevoeging van een comfortabel kussen. En zolang je maar plaatsen hebt om ze te plaatsen, kunnen sierkussens vrijwel overal gebruikt worden, van de vloer tot een bank tot een stoel tot een bed.

 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button