Menu

Verwachting huizenprijzen

Verwachting woningprijzen

Verwachting woningprijzen

Update: 30 november 2022

Prognose op de woningmarkt zal binnenkort weer wijzigen. Op dit moment zijn de energieprijzen nog hoog maar diverse energieleveranciers gaan prijzen verlagen. Dat betekent  dat hypotheekrentes nu weer gaan dalen waardoor de woningprijzen weer zullen gaan stijgen. Wil jij een huis kopen doe dat nu. Op dit moment zijn er nog relatief weinig bezichtigingen dus kopen kan. Je hebt weinig eigen geld nodig. Nu energieprijzen dalen zal de inflatie ook dalen. Als u wil afwachten dan staat u straks weer met 500 mensen te bezichtigen en tegen elkaar op te bieden. Het woningtekort is er namelijk wel. Bereken wat je kan lenen en wat je zou moeten bieden op een huis. Verwachting huizenprijzen is sinds 18 november 2022 weer licht stijgend.

Kan ik dit huis kopen en wat moet ik bieden?

 • Hidden
  Verwachting van wat je moet bieden op huizen is in 2022 nog steeds hoog.

 • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Verwachting huizenprijzen

Verwachting huizenprijzen

Koopt u uw eerste woning?

Als u uw eerste huis gaat kopen dan verwijs ik u beter naar de startershypotheek voor eerste huis omdat u daar ook nog eens € 150,- tot € 550,- lagere hypotheeklasten heeft. Hoge huizenprijzen maar lagere hypotheeklasten kan alleen als je starter bent.

Huizenprijs afhankelijk van energie slurpen

Het energieverbruik van een woning zal van doorslag zijn of de woning duurder of goedkoper wordt verkocht. Stel nu dat een woning 350 kWh Electra verbruikt en 300 m3 aan gas. Je betaald dan € 168,- en € 871,- aan energielasten. Dus 1039,- per maand netto. Had je nu een vast contract en betaalde je € 310,- per maand? Weet dan dat deze maandlasten normaal zijn na afloop van vast contract. Aan deze situatie heeft nog niemand aan gedacht. Huizen met de hoogste energielasten zullen het sterkst dalen in prijs. Het is belangrijk dat je weet dat je hier ook wat aan kan doen. In plaats van CV stoken gebruik je een airco. Huidige Airco’s kunnen verwarmen waardoor je een slordige € 500,- per maand bespaart. Stel nu dat het te koop staande huis van de buren 60% minder energielasten verbruikt? Welk huis ga je kopen?

Vraag nooit aan de makelaar hoeveel de energielasten bedragen maar vraag naar het energieverbruik. Het geneuzel over de goedkoopste hypotheekverstrekker met de laagste rente is niet meer belangrijk. Ook de goedkoopste hypotheekadviseur of makelaar is van ondergeschikt belang. Weet dat jij je bod moet aanpassen aan de mankementen van een huis. Lexwonen erkend aankoopbemiddelaar en Hypotheekadviseur wijst landelijk iedereen de weg. Bel voor dringende info omtrent huizenprijzen op 06-83944458. Ondanks dalende energieprijzen is goed zoeken belangrijk.

Huizenprijs en starters

Ben jij op de hoogte van de huizenprijs en ben jij starter? Via ons betaal je slechts €995,- voor de hypotheek. Aankoopbemiddeling, woningwaarde en taxatie regelen doen wij ook. Alle prijzen zijn vanaf en afhankelijk van persoonlijke situatie. Verder heb je € 150,- tot € 400,- lagere maandlasten door de startersclausule via Lexwonen.

Woningprijs en goedkoopste hypotheek

Woningprijs en goedkoopste hypotheek

Verwachting huizenprijzen in 2023 lager

Huizenprijzen dalen omdat er minder bezichtigingen zijn en er wordt minder geboden. Vanaf augustus 2022 zijn er veel mensen overgegaan van een vast energiecontract naar een variabel. Heel langzaam betekent dit ook dat winkeliers dit gaan merken aan besteding van klanten. Het kan gewoon niet zijn dat je dan vrolijk naar huizen gaat kijken. Hierdoor dalen de huizenprijzen nu al en niet in 2023. Wij ondervinden dit dagelijks omdat wij met klanten aan tafel zitten. Andere partijen  kijken achteraf naar het CBS maar dan loop je achter. Het blijft echt gunstig om nu te kopen. Let op, door dalende energieprijzen vanaf 18 oktober kan het drukker worden op de huizenmarkt. Lexwonen houdt dit dagelijks bij.

Dalende huizenprijzen⭐

Voor het eerst daalden de woningprijzen sinds juni 2022✔️. Er stonden meer woningen te koop in het 3e kwartaal van 2022 dan het laatste kwartaal 2021. Je kan dit zelf bijhouden op Funda. Er staan bijna 10 keer zoveel huizen te koop dan met de kerst 2021. Afkoeling huizenprijzen komt ook door dalende koopkracht. Nu de woningmarkt afkoelt hoef je minder of helemaal niet meer te overbieden. Het rare is dat taxateurs nog wel hoog taxeren. Dit betekent dat je nog steeds hoger kan bieden dan de vraagprijs en dat je de helft van het hogere bod kan meefinancieren in de hypotheek. 

Wil jij weten wat je moet bieden op een woning en hoeveel eigen geld je nodig hebt? Wil je weten of de woning haalbaar is? Neem contact met ons op. Het is afwachten wat alle energiemaatschappijen doen. Hun energieprijzen beïnvloeden de huizenprijzen 2022 en 2023. We zitten nu op de grens. Wij kunnen aan onze transacties zien dat woningprijzen niet meer dalen.

Huizenprijzen

Huizenprijzen

Huizenprijzen stabiliseren weer

Kan je minder lenen dan zullen de woningprijzen verder afkoelen en wellicht meer dalen ondanks huizentekort. Dit zijn de hoogste inflatiecijfers sinds de oorlog, een crash op de huizenmarkt hing in de lucht. Inflatie zal later dit jaar meevallen doordat gaslevering uit Israël en Egypte geregeld is. Ook de aanpak van het kabinet betreffende de energielasten zal er voor zorgen dat er meer vertrouwen komt.  Dat betekent dat mijn eerdere voorspelling dat woningprijzen verder zullen dalen stopt. De heel langzaam dalende hypotheekrente verhoogt je maximale hypotheek. De hypotheekrente zal op termijn  nog verder dalen gezien de huizenmarkt. Meer zekerheid op de wereld is positief voor de huizenprijzen.  Ook het consumentenvertrouwen was tot een dieptepunt gedaald.  Zie ook het CBS van 1 april 2022. Consumenten vermijden grote uitgaven tijdens oorlogen en rumoerige tijden. Weet dat inflatiecijfers persoonlijk zijn. Het raakt het ene gezin meer dan het andere gezin. 

Wankele huizenprijzen door minder consumentenvertrouwen

Makelaar uit Rotterdam ging op 31 maart 2022 al voor niets naar een woning omdat het Consumentenvertrouwen van de koper weg was . Ik kon mij niet voorstellen dat de huizenprijzen binnenkort weer zouden stijgen. Wij proberen dagelijks een update te maken over de woningprijzen. Hetgeen hierboven vermeld kan dus volgende week anders zijn. Heb je een huis gezien en wil jij weten wat je nog kan lenen en hoeveel je moet bieden? Omdat de woningprijzen nog behoorlijk hoog zijn krijgen wij nog steeds vragen over huis kopen met ouders. Samen met ouders een huis kopen is sinds 4 april 2022 de meest aangevraagde hypotheek omdat je samen de woningprijs makkelijker kan betalen.

Oorlog in Oekraïne bepaald huizenmarkt 

De oorlog van Rusland in Oekraïne en de gasprijzen bepalen voor 90% de huidige woningmarkt.  Makelaars zullen steeds meer merken dat er gevraagd gaat worden naar het verbruik van energie. Het dreigende tekort aan gas stuwde de energieprijzen omhoog en laten energie slurpende huizen dalen in waarde. Nu de energieprijzen weer dalen is er meer tam tam op de woningmarkt waardoor de huizenprijzen niet verder wegzakken.

Overbieden was het grootste probleem in huizenmarkt 2022

Hebben wij het over overbieden dan betekende dat eigen geld investeren. Vanaf medio juni 2022 kan je veel minder overbieden op een huis. In principe zit het zo:  hoger bod dan de vraagprijs moet je met eigen geld betalen. Door goed markwaarde onderzoek kan je hier weer iets op besparen. Let wel op, bieden zonder voorbehoud van financiering was de enige kans, sinds juni 2022 kan je overal met ontbindende voorwaarden kopen. Vraag Lexwonen naar inventarisatieplan. Verwachting van Lexwonen is dat je per september 2022 weer wat minder kan bieden. Vastgoedprijzen zullen dalen. Energiezuinig woningen behouden hun waarde. Huizenmarkt wordt in 2023 bepaald door de energielasten.

Prognose huizenprijzen

Prognose huizenprijzen

Verwachting huizenprijzen november 2022

In januari 2022 stond een huis te koop in Utrecht, Leidsche Rijn op de Wilde Rijstvliet voor kleine € 700.000,-. Mijn voorspelling was dat met het overbieden van € 100.000,- op dat huis de woning binnen was. Helaas waren er nog meerdere personen die nog meer hadden geboden. Een bedrag van € 150.000,- overbieden. Utrecht overtrof echt alle verwachtingen. Ongeveer € 150.000,- tot ongeveer € 200.000,- hoger bieden dan de vraagprijs van bijna € 700.000,- in Utrecht. De huizenkopers die zoveel hebben overboden zien hun geld nu verdampen. Je weet dat hoger bieden altijd met eigen geld of overwaarde betaald dient te worden. Ook in Utrecht dalen de woningprijzen erg hard Op 5 juli is er zelfs onderboden op een woning. Heb je onlangs overboden? Helaas kan je dit vooraf niet helemaal overzien. In november 2022 verwachten wij meer onderbieden op een huis.

Een indicatie van huizenprijzen kan Lexwonen goed geven. Voorspelling van huizenprijzen 2022 doe ik op basis van onze eigen aankoopcijfers. Regelmatig maken wij een update over verwachting van de huizenprijzen. Op dit moment hebben wij cijfers van 1 november 2022 t.m. 21 november 2022 verwerkt. Pas goed op nu hypotheekrentes weer dalen. Je kan weer iets meer lenen. Linksboven in de pagina vindt jij de datum van de laatste update over verwachting huizenprijzen. Ben jij starter op de woningmarkt lees dan alles over de startershypotheek en de voorwaarden.

Huizenprijzen vanaf half november 2022 zullen stabiliseren. Dit betekent dat de verkoper 2 keer nadenkt of hij het toch niet aan jou moet verkopen. Een juist biedcertificaat is belangrijk. Zonder zo’n haalbaarheidscertificaat gezien de huidige woningmarkt is het kansloos om te kopen. Verkopend makelaars willen graag zien of jij de woningprijs kan opbrengen en hoe dit gefinancierd gaat worden. Met name de hoogte van de hypotheek ten opzichte van de taxatiewaarde is belangrijk. Vooraf alles weten op de huidige woningmarkt is belangrijk zodat je de juiste woningprijs betaald. Kijk ook eens op onze gratis tool waardebepaling huis. Hier krijg je gratis een indicatie van huizenprijzen te zien.

Verwachting woningprijzen vanaf 2022

Ontwikkeling woningmarkt

Ontwikkeling woningmarkt

Verwachting huizenprijzen van 2022 tot 2025 is niet zo heel simpel nu inflatie nog hoog is maar gaat afnemen⭐. De vraagprijzen zullen de komende 4 jaar ten opzichte van nu stagneren en het zal een grote slachtpartij worden. Voorspellingen over de verkoopprijs? De ontwikkeling van de woningprijs zal mijns inziens lichtelijk stabiliseren na 2027.  Terecht ben ik erop gewezen dat andere tussenpersonen anders vermelden en dat dit niet gefundeerd is op wetenschappelijk onderzoek. Dat klopt ook helemaal. Onze visie is puur gebaseerd op onze dagelijkse ervaring en wat wij onderweg meemaken vandaag de dag op de woningmarkt.

Het zijn dus niet de cijfers van de laatste maanden. Lexwonen gebruikt actuele cijfers op biedingen en hypotheekaanvragen die maximaal 1 tot 10 werkdagen oud zijn. Voorspelling huizenprijs kan omdat wij dagelijks met de ontwikkelingen van de woningprijzen bezig zijn. Met name die woning uit Utrecht is een mooi voorbeeld. Voorspellingen tot 2025 op deze pagina gaan wij wekelijks updaten indien noodzakelijk. U heeft dus eigenlijk een gratis Hypotheekadviseur omdat u de kosten terug verdiend.

Minder lenen door inflatie

Door de oorlog in Oekraïne en de oplopende prijzen hier ging inflatie tijdelijk stijgen waardoor je minder kon lenen. Nederland heeft zelf bijna geen grondstoffen en moet deze elders halen. Het te kort aan grondstoffen verhoogt de inflatie waardoor je minder kan lenen en mede daardoor zou de huizenprijs nog verder zakken. De zekerheid op gas uit Israël zal rust brengen en gasprijzen drukken. Ook de jubelton verdwijnt in 2023. Maximale schenking voor een huis bedraagt dan nog € 27.300,- in plaats van € 106.000,-. Wij houden dit dagelijks voor je bij wat dit betekent. Kan jij niet kopen omdat het inkomen te laag is? Kijk eens op de homepage van Lexwonen voor alternatieve hypotheken. Vertrouwen in de huizenmarkt bepaald  mede de huizenprijzen. Positieve geluiden betekent op termijn meer lenen.

Woningprijzen versus huurprijzen

Omdat de huren meestijgen met de inflatie verwacht ik toch meer hypotheken met 3 of 4 personen. Minister Hugo de Jonge wil een wet wijzigen zodat ook de huurprijzen in de vrije sector niet meer rigoureus veranderd kunnen worden. Voorlopig is hier nog niets concreets, dat betekent toch dat steeds meer huurders nu de kans pakken om te kopen met meerdere kopers. 

Voorspelling woningprijzen 2022-2025 indicatief

Voorspelling huizenprijzen

Voorspelling huizenprijzen

De hoop en ook mijn voorspelling dat er huizen van babyboomers vrij komen klopt ten dele. We zullen dit moeten afwachten. Indien ouderen overlijden komen deze woning niet allemaal op de koopmarkt terecht. Steeds vaker gaan erfgenamen de woningen verhuren omdat er weinig hypotheek op het ouderlijke huis zit. Door de lage hypotheekschuld kan die woning makkelijk naast de hypotheek van de erfgenaam lopen. De woningen van babyboomers die wel in de verkoop komen komt omdat er meestal een hogere hypotheek op zit of omdat de erfgenamen allen wat anders willen met het huis. De een wil het verhuren, de ander wil er wonen en nog een ander wil veel geld zien. Alle drie de wensen kunnen niet samen.

Steeds vaker wordt met Lexwonen contact opgenomen wat te doen met de woning die uit een erfenis komt. Door de lagere hypotheekrentes en de hoge overwaarde van huidige babyboomers staat het nog niet vast wat er gaat gebeuren met deze woningprijzen. Lexwonen ontvangt veel klanten die graag geholpen willen worden met de laagste hypotheekrente en bieden onder de vraagprijs. Wij regelen de aankoop en de hypotheek. Er zijn echter ook ontevreden lezers die teveel hebben geboden in het verleden.

Is het erg als je € 75.000,- te veel hebt betaald achteraf gezien? Nee, zolang je braaf blijft wonen en de hypotheek in maximaal 30 jaar aflost. Lees ook de nuttige informatie van de consumentenbond over huizen van babyboomers. https://www.eigenhuis.nl/huis-kopen/starters/artikelen/huizen-babyboomers#/. 

Hoe weet lexwonen alles over huizenprijzen?

Omdat lexwonen zijn website hoger in Google heeft staan krijgt hij veel reactie en vragen. De samenwerking met meer dan 100 makelaars en taxateurs alsmede onze aankopen en hypotheken zorgen er voor dat wij op de dag nauwkeurig alles kunnen herleiden. Eerste week juli 75% minder bezichtigingen, je weet dan genoeg over de huizenprijzen.  Sinds november trekt het weer wat aan. Aannemer Arnhem, bouwbedrijf P. van Brenk ziet meer aanvragen voor nieuwbouw in Arnhem.

Nationale Woon- en bouwagenda bepaald mede de huizenmarkt

Minister H.M. de Jonge, minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening is bezig met een bouwprogramma. Ongeveer 100.000 woningen per jaar die voor twee derde uit betaalbare woningen moeten bestaan. Ook deze actie zorgt voor een andere huizenmarkt waardoor huizenprijzen zullen dalen. Lees hier alles over de Nationale Woon-en bouwagenda van Hugo de Jonge. Huizenprijs bepalen betekent goed inventariseren en calculeren. Helaas is door de oorlog van Rusland minder geld beschikbaar.

Tendens vastgoedprijzen 2022

Huizenprijzen

Huizenprijzen

Koop je samen een huis in 2022? Kijk uit met een bod doen als iemand een hypotheekverleden heeft gehad. Je kan dan namelijk minder hypotheek krijgen door jouw hypotheekverleden. Wellicht is er overwaarde echter deze zaken moet je vooraf goed weten. Ontwikkeling van vastgoedprijzen in 2022 zijn hoog en je overwaarde kan je goed gebruiken voor een hoger bod. Vergeet echter niet jouw aflosstand van de oude woning en resterende aflostermijn die je moet afmaken. Je kan ook gebruik maken van onze bel hypotheek lijn. Let op, complexe hypotheek heeft meer tijd nodig.

Verwachting huizenmarkt 2026

Voorspelling woningprijzen in 2026 was als volgt. Indien je in 2022 een marktwaarde hebt van € 450.000,- dan zou deze waarde in 2026 op € 630.000,-liggen, aldus onze prognose. Het daadwerkelijke bod zou hoger liggen dan € 790.000,- omdat er op dat moment nog geen inhaalslag is van de overheid. Door onrusten en inflatie verhoging is de kans groot dat wij deze week met een grote update komen. Het kon weleens zo zijn dat de woningwaarde van € 450.000,- maximaal € 500.000,- bedraagt. Huizenmarkt is op dit moment grillig. Verwachting huizenprijzen is in de verre toekomst nog onzeker.

Stijgende hypotheekrente juni 2022 zet huizenprijzen onder druk

De stijgende hypotheekrentes van juni 2022 zorgen ervoor dat woningprijzen zullen afkoelen. Sinds 25 maart 2022 gaat het wel heel hard met de hypotheekrente. Ook op 29 april zijn de grote banken behoorlijk omhoog gegaan. Kijk ook even naar onze pagina over prognose hypotheekrentes.

Verwachting huizenprijzen 2027

Verwachting woningprijzen 2027 zouden een klein beetje stabiliseren⭐. Wij verwachten dat een huis in 2023 met een marktwaarde van € 450.000,- in 2027 € 500.000,- zal bedragen. Het hoger bieden verwachten wij niet hoger dan € 25.000,- te zijn. Nu alles anders is door het gas uit Israël kan het zijn dat wij bakzeil moeten halen. Mocht er aanleiding zijn dat woningprijzen veranderen dan lees je dat hier.

Huizenprijs middenklasser verdubbeld 2017-2022

Verwachting huizenprijzen 2022

Verwachting huizenprijzen 2022

In 2017 heb ik voor een klant een appartement aangekocht voor € 107.000,- in Veenendaal op het Schrijverspark. In 2021 heeft dit gezin de woning verkocht voor € 214.500,-. De situatie qua woningen wordt alleen maar nijpender.

Koop jij nu een huis voor € 400.000,-? Mijn verwachting was dat hier over 4 jaar € 800.000,- voor betaald wordt. Let op, de woningwaarde is lager. De reden is eigenlijk heel simpel. Het aantal woningzoekenden wordt dagelijks groter maar er wordt amper meer gebouwd.  We zullen moeten afwachten of de belofte van 100.000 nieuwbouwwoningen per jaar voldoende is.  Ook afwachten hoe de inflatie zich ontwikkelt in 2022. Corona en de inval van Rusland in Oekraïne is hier debet aan. De overheid wil 100.000 nieuwbouwhuizen bouwen. Let op dit is een indicatie en kan niet hard gemaakt worden. Zoals Minister President Rutte vertelde:” de overheid bouwt zelf geen huizen”, de bedoeling is ook goed en wij verwachten dat huizenprijzen derhalve vanaf 2025 zullen stabiliseren. Wij passen onze indicatie woningprijzen aan op het moment dat er wijzigingen zijn in onze aankoopstrategie. Kennis en ervaringen op de huizenmarkt is een pre. Meer lezen over waarde huis berekeningen?

Huizenprijzen hoger segment

Vastgoedprijzen

Vastgoedprijzen

In 2021 gingen 2 partners uit elkaar. Ze hadden een nieuwbouwhuis gekocht waar ze amper 1 jaar in gewoond hebben. Ook woningen van € 750.000,- of hoger verwacht ik dat je torenhoog moet bieden.

Sinds 2020 regelen wij hypotheek met ouders. Je koopt samen met je ouders een huis en gaat daar dan ook met zijn allen wonen. Samen meer inkomen. In 2021 heeft dit voor een record aantal hypotheekaanvragen gezorgd. Ook een hypotheek met broer is echt IN. Verwachting is dat huizenprijzen nu nog iets stijgen. Lukt kopen niet dan kan je kopen met 4 broers of zussen. Voor Lexwonen is dit dagelijkse kost in 2022. Mede door stijgende woningprijzen regelen wij hypotheken met meerdere personen.

Huis kopen met meerderen

Het is best interessant om hypotheekberekening voor 4 personen te laten maken. Je kan kopen met:

 1. ouders
 2. broer of zus
 3. vrienden

Let op de BKR als je een huis gaat kopen. Een huis kopen met bkr registratie kan bij de meeste banken niet. Onder voorwaarden hebben wij 1 bank waar dit wel lukt.

Bestaande woning of nieuwbouw kopen?

Veel mensen schrijven zich in voor nieuwbouw. Zeer beperkt aantal nieuwe huizen en veel kopers stemmen veel kopers dan ook teleur. Concentreer jezelf op beide fronten en wel met meerdere personen. Met € 100.000,- spaargeld kan je regionaal nog wel wat in beweging zetten. Denk niet dat jij hier over 1,5 jaar nog wat aan hebt. Verwachting van huizenprijzen zullen wij wekelijks updaten.

Aanbouw huis als huizenprijs niet lukt

Zijn de huizenprijzen te hoog en wil je niet met anderen een woning kopen? Lees alles over aanbouw huis Arnhem, Veenendaal, Nijmegen. Vanaf € 29.000,- gigantisch meer ruimte door uitbouw.

Huizenprijzen onderdeel van de Huizenmarkt

Huizenprijs

Huizenprijs

De Huizenmarkt bepaald dus de huizenprijzen. Onthoud goed dat de verwachting van een huizenprijs snel kan wijzigen als de huizenmarkt sterk wijzigt zoals nu. Vertrouwen in de woningmarkt is belangrijk. Voorspellen van de huizenmarkt is lastig en kan je meestal pas achteraf vaststellen. Voor een indicatie van de huizenprijzen zit je op deze pagina goed. Drie keer per week wordt de pagina indien nodig aangepast. Huizenprijs opvragen is altijd indicatief. Verwachting huizenprijzen nu zegt niets over de huizenprijs in de toekomst. Door de huidige woningmarkt een huizenruil gevaarlijk omdat huizenprijzen kelderen.

Internationale vergelijkingen huizenprijzen

Hieronder een vergelijking van huizenprijzen met het buitenland. Huizenmarkt in het buitenland is anders.

 1. Gemiddelde koopwoning Nederland  € 370.000,- ( verwachting huizenprijs -10% 2022 en 2023)
 2. Koopwoning in Duitsland gemiddeld € 244.000,-
 3. Koophuis in België gemiddeld              € 245.000,-
 4. Koopwoning Spanje € 139.000 tot € 4.400.000,- (geen gemiddelde mogelijk)
 5. Koophuis Frankrijk van € 220.000,- tot € 2.900.000,-. (gemiddelde zou een foute indruk geven) 

Gaan we buiten Europa kijken zoals Canada en Amerika, daar zijn woningprijzen tot 14% gedaald met februari 2022 vergeleken.

Zelf huizenprijs gratis opvragen

Wil je een indicatie woningwaarde weten, geheel gratis? Vul het adres in en u ontvangt geheel GRATIS de woningwaarde. Let op, deze waarde is niet het bedrag dat u moet bieden. Zie daarvoor de berekening boven in deze blog.

 

Huis kopen met haalbaarheidscheck en biedcertificaat

Vraag ons om de verwachte woningprijs waar een huis voor weg gaat. Lexwonen zorgt ook voor een biedcertificaat en of een haalbaarheidscheck waardoor je méér kans maakt op een huis. Lexwonen genereerd zijn eigen leads. Zelf leads genereren door het juiste antwoord te geven op je website op vragen van zoekende mensen.

 

Klopt het dat huizenprijzen dalen en dat ik minder eigen geld nodig heb om een woning te kopen in heel Nederland?

Sinds juli 2022 is er 75% minder belangstelling om een woning te gaan bezichtigen. Er wordt hierdoor minder geboden op een huis. Het belangrijkste is dat je veel minder kan overbieden op een woning. Vanaf 8 juli zelfs onderbieden op een woning. Dagelijks komen er meer woningen te koop te staan. Kijk dagelijks op Funda en zoek op Nederland. Kijk je hier elke week naar dan zie je dat er steeds meer huizen te koop komen staan. Verkopers worden bang dat ze de prijs niet krijgen die ze nodig hebben. Verkopers hebben namelijk altijd al gekocht. Door te bieden met een biedcertificaat is kopen makkelijker. Lukt het nog steeds niet om te kopen vraag dan naar een hypotheek met maximaal 4 vrienden of familieleden.

Ik heb een huis gezien welke ik wil kopen, wat is nu de juiste volgorde van werken zodat ik de woning kan kopen?

Lees hier alles over de huizenprijzen in Nederland en bereken hoeveel je moet bieden op een woning. Het is nu mogelijk om met een biedcertificaat en een haalbaarheidscertificaat hypotheek een huis te kopen. Huizenprijzen dalen bijna elke dag. Hoe jij de woningprijs gaat betalen is belangrijk voor de verkopende partij. Het onderbouwen van je bod en transparantie is belangrijk. Lees en bereken alles over huizenprijzen 2022. Ben jij starter pak je kans, ben jij doorstromer ga niet volledig financieren. Vraag onze gespecialiseerde afdeling.

 

 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Laagste hypotheeklasten

Lees meer
Call Now Button