Menu

Verwachting huizenprijzen

Verwachting woningprijzen

Verwachting woningprijzen

Een prognose over de huizenprijzen durf ik eigenlijk niet eens te maken. Kijk ik terug op de laatste 4 jaar dan kan ik het volgende vaststellen.

  1. er wordt minder gebouwd de laatste jaren
  2. steeds meer mensen zoeken een huis
  3. door meer vraag meer eigen geld nodig i.v.m. overbieden
  4. er zijn huizenprijzen verdubbeld na 4 jaar

Mogelijke oplossing is het kopen van huizen met meer personen, lees verder.

Het overbieden het grootste probleem

Hebben wij het over overbieden dan betekent dat vaak dat je heel veel eigen geld nodig hebt. Daar ligt het grootste probleem, niemand weet hoe het nu precies zit met bieden en je maximale hypotheek.

In principe is het zo:  hoger bod dan de vraagprijs met eigen geld betalen. Door goed markwaarde onderzoek kan je hier weer iets op besparen.

Verwachting woningprijzen 2022

De verwachting van de huizenprijzen van 2022 tot 2026 is heel simpel. De vraagprijzen zullen de komende 4 jaar verdubbelen.

Huizenprijs middenklasser verdubbeld 2017-2021

In 2017 heb ik voor een klant een appartement aangekocht voor € 107.000,- in Veenendaal. In 2021 heeft dit gezin de woning verkocht voor € 214.500,-. De situatie qua woningen wordt alleen maar nijpender.

Koop jij nu een huis voor € 400.000,-? Mijn verwachting is dat je hier over 4 jaar € 800.000,- voor betaald. De reden is eigenlijk heel simpel. Het aantal woningzoekenden wordt dagelijks groter maar er wordt amper meer gebouwd.

Oplossing huis kopen met 4 personen

Sinds 2020 regelen wij hypotheek met ouders.

Je koopt samen met je ouders een huis en gaat daar dan ook met zijn allen wonen. Samen meer inkomen. In 2021 heeft dit voor een record aantal hypotheekaanvragen gezorgd. Ook een hypotheek met broer is echt IN. Verwachting is dat huizenprijzen stijgen, kopen met 4 broers of zussen is dagelijkse kost.

Huis kopen met meerderen

Het is best interessant om hypotheekberekening voor 4 personen te laten maken. Je kan kopen met:

  1. ouders
  2. broer of zus
  3. vrienden

Bestaande woning of nieuwbouw kopen?

Veel mensen schrijven zich in voor nieuwbouw. Zeer beperkt aantal nieuwe huizen en veel kopers stemmen veel kopers teleur. Concentreer jezelf op beide fronten en wel met meerdere personen. Met € 100.000,- spaargeld kan je nu nog wel wat in beweging zetten. Denk niet dat jij hier over 1,5 jaar nog wat aan hebt.

Huis in de regio Ede Veenendaal kopen?

Omdat wij wonen in de regio van Rhenen, Veenendaal en Ede krijgen wij wekelijks woningen aangeboden die niet op Funda staan.

Informeer via Lexwonen en vraag belangrijke informatie op. Wij verwachten echt oorlog op de huizenmarkt.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huizenprijzen Veenendaal

Lees meer
Call Now Button