Menu

A1 codering verwijderen

A1 codering verwijderen

A1 codering verwijderen

Een A1 of A2 codering verwijderen uit de bkr omdat de straf die u heeft niet in proportie staat met het doel wat u wil bereiken. Dus een hypotheek kan nu vaak makkelijker.

Hoe A1 codering verwijderen

Het is makkelijker om een A1 of A2 codering uit de BKR te laten halen. Zowel uw huidige situatie als de situatie in het verleden bepalen of een negatieve A1 of A2 codering verwijderd kunnen worden.

Hoge Raad¬† stelt : “Inbreuk op belangen van betrokkene mag niet onevenredig zijn met zijn te dienen doel¬†

Wat staat hier? De A1 of A2 codering in de bkr mag de persoon in kwestie niet dusdanig raken dat zijn hele leven op de kop staat. Anders gezegd, er moet een belangenafweging gemaakt worden. Waarom zou de oude geldverstrekker de negatieve A1 codering verwijderen? De hoge raad zegt eigenlijk dat de geldschieter terug naar de rekentafel moet. Een geldverstrekker gaat kijken of:

 1. Hoe lang heeft de achterstand geduurd?
 2. Heeft u constructief meegeholpen
 3. Oorzaak schuld
 4. Is uw huidige situatie stabiel

Achterstand van korte duur en afgelost?

Heeft u nu een stabiele financi√ęle situatie en heeft u meegeholpen om het krediet af te lossen? Verwijderen van A1 of A2 codering is dan mogelijk. Laat lexwonen u helpen met verwijderen van de coderingen. Een advocaat gaat u helpen. Doe dit vooral niet zelf omdat een A1 of A2 codering¬† onder zwaarwegende omstandigheden verwijderd kunnen worden.

 • weet u wat een zwaarwegende omstandigheid is?
 • Weet u wat een commissie van beroep wil horen?

Vinden wij dat uw situatie kans maakt op verzachtende omstandigheden dan gaat de advocaat hiermee aan de slag.

BKR registratie verwijderen via Lexwonen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden

Check uw mogelijkheid op verwijderen van BKR


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Uitleg over A codering BKR

 • A. Een A betekent da u achter loopt met de betaling van een krediet. Actie vereist: Los dit snel op anders¬† krijgt u een A1 waarmee u geen hypotheek kan krijgen.
 • H. U heeft een H achter de code A staan. Dit betekent dat de achterstand weer ingelopen is en het krediet loopt verder
 • A1. Heeft u een A1 dan is er een geregistreerde achterstand en is er een betalingsregeling afgesproken pm de achterstand en het krediet terug te betalen.
 • A2. Heeft u een A2 dan is de achterstand en het krediet op ge√ęist door kredietverstrekker. Dit betekent dat u alles in 1 keer terug moet betalen.
 • A3. Kredietverstrekker heeft ‚ā¨ 250,- of meer afgeboekt of kwijt gescholden. Dit klinkt sympathiek maar u zal van hoge huizen moeten komen om een hypotheek ergens in Nederland te kunnen krijgen.
 • A4. Kredietverstrekker kan u nergens vinden, u bent onbereikbaar.

 

 

Ik heb een A1 codering in de bkr staan, zijn er mogelijkheden om toch een hypotheek te krijgen met zo’n negatieve bkr?

De Hoge raad heeft in 2021 uitspraak gedaan waar een bkr registratie aan moet voldoen. U maakt zeker kans op verwijdering op grond van proportionaliteit. Wij kunnen u helpen met verwijderen middels een betaalbare advocaat die gespecialiseerd is in deze. Ga nooit zelf aan de slag omdat u de kennis ontbreekt.

Wat zijn de kosten als jullie ons helpen met het aanvechten van een A1 codering?

U betaald de advocaat die ons helpt een voorschot van ‚ā¨ 700,-. Hij gaat aan de slag met u. Mocht het resultaat negatief zijn omdat de bank niet wil meewerken dan wordt er met u de kansen besproken i.v.m. een procedure. De kosten daarvan zijn sterk afhankelijk van de situatie.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Lastig huis te kopen

Lees meer
Call Now Button