Menu

BKR verwijderen

BKR verwijderen

BKR verwijderen

Uw BKR verwijderen omdat u een huis wil kopen‚≠ź? Elke BKR registratie in CKI mag niet onevenredig uitvallen en moet in verhouding staan tot het doel. In zeer veel gevallen is een hypotheek aanvragen voor een huis een belangrijke beslissing (doel) voor de koper en is de straf buiten alle proporties. Uw persoonlijke situatie is al voor een langere tijd gewijzigd waardoor de straf van toen nu niet meer passend is.¬† De overtreding moet in balans staan met de straf en dat is vaak niet het geval. TOCH KAN LEXWONEN.NL U HELPEN MET EEN HUIS KOPEN ALS U EEN A1 OF A1 (h) ALS CODERING HEEFT. BKR verwijderen hoeft dan niet.

BKR verwijderen na inventarisatie‚≠ź

Gaat u zelf eerst inventariseren hoe het een en ander tot stand is gekomen.

 1. Wanneer is de achterstand opgetreden(zie BKR)
 2. Hoe hoog was de achterstand
 3. Oorzaak van de registratie
 4. Heeft u zelf al contact gehad met geldverstrekker?
 5. Hoelang heeft het geduurd dat u de laatste schuld heeft afgelost
 6. Zijn er meerdere achterstanden elders
 7. Hoe groot was het bedrag
 8. Hoe lang in uw financi√ęle situatie stabiel?

Heeft u een BKR met een A of A1 (h)? Een hypotheek met BKR is dan mogelijk via Lexwonen. Voor alle andere coderingen is er een spoedherstel nodig bij de kredietverstrekker, doe dit niet zelf. Gaat de kredietverstrekker niet akkoord met verwijderen van de bkr dan rest de rechtbank. BKR verwijderen hoeft dus niet met een A of A1 code.

Verhouding straf tot hypotheekaanvraag disproportioneel?

BKR registratie verwijderen

BKR registratie verwijderen

BKR verwijderen is mogelijk als de straf van de negatieve bkr niet opweegt tegen uw belangen (disproportioneel). Nu even anders gezegd. U heeft een achterstand gehad van ‚ā¨ 1.000,- i.v.m. een krediet en u heeft een A2 codering opgelopen. Binnen 1 jaar heeft u alles keurig afbetaald omdat u een regeling heeft getroffen en verder heeft u nergens narigheid. U heeft sinds 2 jaar een stabiele financi√ęle situatie. U wilt een huis kopen van ‚ā¨ 450.000,- en daarvoor wilt u een hypotheek afsluiten via Lexwonen. Uw huidige financi√ęle situatie is stabiel.

Voorbeeld van weinig kans op BKR verwijderen

BKR verwijderen terwijl de lening met de A2 of A3 codering nog loopt is minder hoopvol. Heeft u niet meegewerkt aan een oplossing of bent u onbereikbaar geweest in het verleden? Dit zijn zaken die het verwijderen van een BKR registratie niet bevorderen.  Je kan nooit vooraf zeggen dat een case standaard is en de BKR verwijderd kan worden. Afwijzing van een hypotheek ligt altijd op de loer.

Hoe lang kan BKR verwijderen duren?

Huis kopen met BKR

Huis kopen met BKR

Op het moment dat u een huis wil kopen en u komt er achter dat u een BKR heeft gaat u dit aan ons melden. Wellicht heeft u al een koopakte dan willen wij deze ook hebben. U hoort van ons wat u verder moet aanleveren. Op het moment dat alles compleet is gaat het verzoek tot verwijdering van de BKR naar de kredietverstrekker waar de achterstand loopt. Normaal gesproken heeft de kredietverstrekker binnen een week het verzoek tot verwijdering van de BKR registratie binnen.

De bank of kredietverstrekker zal meestal binnen 4 weken reageren op het verzoek tot verwijdering van de BKR codering. Succesvol een BKR verwijderen dan heb je iemand nodig die dit vak verstaat. Stel nu dat de BKR codering niet verwijderd wordt. N.a.v. de antwoorden en uw wensen kan vervolgens een procedure opgestart worden.

Ik heb 4 weken ontbindende voorwaarden gaat dat lukken?

Hypotheek en bkr

Hypotheek en bkr

Het belangrijkste is dat de BKR verwijderd wordt. Wellicht net op tijd voor de gekochte woning. Let op de ontbindende voorwaarden, laat het termijn niet verstrijken. Ben altijd duidelijk naar de verkopende makelaar toe als u al heeft gekocht.

A1, A2 of A3 verwijderen uit bkr

A1, A2 of A3 verwijderen uit bkr

Wat ons al jaren opvalt is dat een BKR verwijderen valt of staat met:

 1. Huidige financi√ęle stabiele situatie vergeleken met verleden
 2. Actief meegeholpen aan aflossing schuld
 3. De reden van de schuld (verlies van baan bijvoorbeeld)
 4. Dringende reden aankoop woning (eerste woning wellicht)
 5. Betalingsmoraal

Als een klacht van een betrokkene gegrond is dan lezen wij telkens dat de negatieve bkr disproportioneel werkt. Dit betekent dus niet dat de BKR codering niet correct is aangemeld maar hij valt voor uw persoonlijke situatie zwaarder uit dan dat de wetgever oorspronkelijk bedoeld heeft. Hier liggen uw kansen als als dit voor u herkenbaar is. BKR verwijderen en hypotheken regelen is waar Lexwonen goed in is. Heeft u tijd lees dan hier meer over een uitspraak over negatieve bkr. Voldoe je aan inspanningsverplichtingen en is er financi√ęle stabiliteit dan heeft Lexwonen in de gaten dat de meeste BKR coderingen verwijderd worden. Nogmaals, een advocaat zal u dit vooraf nooit vertellen, Lexwonen baseert alles op ervaringen van klanten. BKR verwijderen hoeft dus niet altijd.

 

Is het mogelijk om mijn negatieve BKR codering te laten verwijderen zodat ik een huis kan kopen en wat zijn de kosten?

Wij maken een screening en geven u onze bevindingen. Dit zegt niets over de uiteindelijke uitslag maar wel over onze ervaringen met dit soort gevallen als financieel deskundige. Zien wij eventueel kansen dan gaan wij aan de slag. Om de bkr te verwijderen zal u gegevens aan ons moeten aanleveren. Zie ook in deze blog een lijst met vragen. Deze dient u zuiver en volledig in te vullen. Het inventariseren en het verzoek tot verwijdering uit de BKR via de geldverstrekker kost ‚ā¨ 795,-. Lees hier alles over bkr registratie verwijderen. Indien de uitslag negatief is kan u overwegen om te gaan procederen via de rechtbank of de KIFID. Een BKR kan worden verwijderd als de straf disproportioneel is. Dus ja, ik was fout maar ik leef nu sinds langere tijd in een stabiel financi√ęle situatie. Uiteraard kan alles onderbouwd worden. Kan u hier ja op zeggen lees deze blog.

Ik heb een woning gekocht en heb een negatieve bkr, zijn er nog mogelijkheden dat ik toch kan kopen?

U moet snel de opgevraagde documenten aanleveren aan ons. Meestal ontvangt u binnen 4 weken antwoord van de geldverstrekker. Wij hebben jarenlang ervaring met hypotheken en kredieten i.c.m. de bkr. Tevens ervaringen in BKR verwijdering aanvragen. Lees alles over bkr verwijderen en vul de lijst in voor de berekening en mogelijkheden.

 

 

 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button