Menu

Alleen een huis kopen

Alleen een huis kopen

Alleen een huis kopen

Ben jij starter of doorstromer op de woningmarkt dan is het in je eentje lastig kopen. Alleen een hypotheek afsluiten zal vaak niet voldoende zijn omdat:

  1. inkomen te laag is door hoge huizenprijzen huizenprijzen
  2. te weinig eigen geld als je het zelf moet opbrengen

Als alleen een huis kopen niet lukt?

Lexwonen.nl is erkend aankoopbemiddelaar en hypotheekadviseur die landelijk werkt. Ik zal eerst wat voor de hand liggende voorbeelden geven die wij in eigen huis mee maken. Vervolgens lrijg je andere ideeën of stof aangereikt hoe je toch kan kopen in je uppie of met anderen.

Voorbeeld in je uppie huis kopen 

Je kan makkelijker een huis kopen:

  • met een schenking tot € 106.000,- belastingvrij ( 2022)
  • Huis van ouders kopen
  • Alleen het huis van grootouders kopen
  • Hypotheek met 3 of 4 vrienden of familieleden afsluiten

In je eentje en woning kopen

Korte uitleg met eigen voorbeelden hoe Lexwonen solo hypotheken regelt op dit moment.

Alleen kopen met schenking

Iedereen mag jou onder voorwaarden maximaal € 106.000,- schenken. Vader en moeder worden als 1 partij gezien (ook als ouders gescheiden zijn). Vrienden en bekenden mogen jou allemaal een hoog bedrag schenken als je dit maar gebruikt voor de aankoop van het huis.

Het huis van je ouders kopen

Hier heb je wellicht nog niet aan gedacht maat het ouderlijk huis kopen bied vele voordelen. Je hoeft niet te overbieden en ouders mogen de woning goedkoper van de hand doen. Onder de WOZ-waarde verkopen aan eigen kind ziet de fiscus als een schenking. Maar de WOZ ligt lager dan de woningwaarde en ouders mogen nog steeds schenken als zij het huis tot aan de WOZ verkopen.

Alleen het huis van opa oma kopen

In je eentje een hypotheek afsluiten voor de woning van je Grootouders. Vaak wil deze groep kleiner wonen en gunnen ze de woning aan kleinkind. Ook hier hoef je niet in de rij te staan om te mogen bieden. Bespaar veel eigen geld omdat je niet hoeft te overbieden.

Als je in je eentje het huis van grootouders koopt denk dan aan het volgende. Opa en oma moeten de woning marktconform verkopen. Ook wel waarde economisch verkeer of taxatiewaarde genoemd. Opa en oma mogen jou wel de woning € 106.000,- onder de taxatiewaarde verkopen middels een schenking. Lees alles over in je eentje een huis kopen van opa en oma.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis onder bod: Wat nu?

Lees meer
Call Now Button