Menu

Huis kopen zonder voorbehoud van financiering 2024

Bieden zonder voorbehoud van financiering

Bieden zonder voorbehoud van financiering

Update 10 januari 2024

Een huis kopen kan alleen nog maar als u een bod doet zonder voorbehoud van financiering. Lexwonen heeft een verzekering die het risico dekt als de hypotheek niet door gaat. Het is de enige kans om veilig te kunnen kopen vanaf 2024🏠. Huis kopen zonder voorbehoud van financiering betekent geen ontbindende voorwaarden in de koopakte vermelden. Krijgt u geen hypotheek dan bent u verzekerd tegen een boete van 10% van de koopsom. Zonder ontbindende voorwaarden een woning kopen is bovendien een service die u niets kost als de woning niet door gaat.

Hoeveel kan ik op die woning bieden ZONDER VOORBEHOUD VAN FINANCIERING & ZONDER RISICO en past de hypotheek op het inkomen?

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‘Overbieden huis’ whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Zonder ontbindende voorwaarden een woning kopen

Zonder ontbindende voorwaarden een woning kopen

Huis kopen zonder voorbehoud van financiering in 2024

Was een woning kopen met ontbindende voorwaarden in 2022 nog normaal. Hoe anders is het in 2024.  Veilig bieden op een huis en geen voorbehoud van financiering en gedekt door onze verzekering voor een bedrag van maximaal 10% van de koopsom. De waarborgsom. Uiteraard checken wij eerst uw situatie voordat u of wij een bod kunnen doen. Geen ontbindende voorwaarden opnemen is de enige kans.

Bieden zonder ontbindende voorwaarden

Dus geen gevaar voor een boete van 10% van de aankoopsom en geen kosten aan Lexwonen. Uiteraard hebben wij hier regels voor. Bereken wat je moet bieden als starter en hoe je zonder financieringsvoorbehoud een bod kan doen. U ontvangt een garantiecertificaat van ons. Bel ons 7 dagen per week, 06-83944458. (van 04.15 uur tot 21.15 uur ook op zondag) als u vragen heeft over kopen zonder ontbindende voorwaarden. Lees de oplossing en bereken.

Voorbeeld huis kopen zonder voorbehoud van financiering

U kan op inkomen € 500.000,- aan hypotheek krijgen (norm Lexwonen) en u heeft € 50.000,- spaargeld. U ziet een woning in Veenendaal van € 475.000,-. te koop staan en de waarde van de woning is ook € 475.000,-. Kosten koper bedragen € 14.000,-. Om veilig dit huis te kopen zonder financieringsvoorbehoud krijgt u van ons een garantiecertificaat van € 511.000,-. Is de woning gekocht dan maakt onze verzekeraar direct 10% van de koopsom over naar de notaris. Dit noemt men waarborgsom of bankgarantie. Gaat de koop niet door dan is dat geld voor de verkoper. Vandaar de naam verzekerde bankgarantie. U heeft geen verzekering nodig als u een huis koopt zonder hypotheek.

Waarom garantiecertificaat van € 511.000,-?

Omdat u € 50.000,- aan eigen geld heeft en hier € 36.000,- aan overhoud door de kosten koper die u moet betalen, en omdat uw maximale hypotheek (op taxatiewaarde) € 475.000,- bedraagt, krijgt u een garantiecertificaat van € 511.000,-.  Een bod van € 511.000,- zonder voorbehoud van financiering mag u maximaal overbrengen. Kosten koper is een geschat bedrag dat per situatie anders kan zijn. Bieden zonder voorbehoud met garantie kost geld maar het doel is makkelijker haalbaar.

Voorbeeld van bieden zonder ontbindende voorwaarden met eigen risico

Wij nemen bijna dezelfde getallen van hierboven. Op inkomen kan u een  huis kopen voor € 500.000,- en u heeft ook € 50.000,- spaargeld. Nu wilt u een bod doen van € 549.00,- en geen ontbindende voorwaarden opnemen voor de woning in Ede. Omdat de marge tussen wat u mag lenen en wat u daadwerkelijk gaat kopen negatief is kan u niet veilig een huis kopen zonder ontbindende voorwaarden. Wilt u toch een huis kopen zonder voorbehoud van financiering dan kunnen wij u daarmee helpen maar het risico blijft dan voor u zelf. Dit is dus riskant als u een huis wil kopen en geen ontbindende voorwaarden wil opnemen.

Bieden zonder voorwaarden en eigen geld?

Let goed op! U moet weten dat u altijd eigen geld nodig heeft als u een huis koopt zonder voorbehoud van financiering. De kosten koper zoals in dit voorbeeld bedragen € 16.000,- en deze moet u zelf betalen, ook als er voldoende inkomen is. Voorbeeld:

 1. Op inkomen kan u € 500.000,-lenen
 2. U heeft € 10.000,- spaargeld
 3. U wil een huis kopen voor € 450.000,- zonder voorbehoud van financiering
 4. Kosten koper bedragen € 15.000,-

U krijgt geen garantiecertificaat omdat u de kosten koper niet kan betalen. Geen geld voor de kosten koper dan kan u nooit een huis kopen met of zonder ontbindende voorwaarden. Lees hier eens meer over hoe jij je beste bod moet uitbrengen.

Huis kopen zonder voorbehoud van financiering kan op 2 manieren

 1. Bieden zonder voorbehoud van financiering zonder risico via Lexwonen omdat onze verzekering dit risico dekt.
 2. Woning kopen zonder voorbehoud van financiering maar met risico omdat u zelf of iemand anders u helpt.

Is uw maximale hypotheek op inkomen met uw spaargeld samen gelijk aan de aankoopsom van de woning dan kan u verzekerd bieden zonder financieringsvoorbehoud. Lexwonen is de enige die u helpt met kopen zonder voorwaarden zonder dat u financieel verantwoordelijk bent. De verzekerde bankgarantie wordt onmiddellijk gesteld als de koopakte getekend is.

In alle gevallen geld dat uw maximale hypotheek die u gaat aanvragen nooit hoger mag zijn dan de taxatiewaarde. Lees ook de site van de overheid over maximale hypotheek.

Zonder ontbindende voorwaarden een woning kopen zonder dat u gevaar loopt is natuurlijk de ideaalste oplossing om te kunnen kopen. Bereken eens wat u zou moeten bieden op uw droomwoning en lees of u de woning kan kopen zonder ontbindende voorwaarden  met garantie via Lexwonen. Ideale start voor starters. Lees ook de voorbeelden.

Genoeg inkomen maar lagere taxatie dan vraagprijs?

Stel dat u € 500.000,- mag lenen op uw inkomen en u heeft € 30.000,- eigen geld. U ziet een woning met een vraagprijs van € 400.000,-. De kosten koper bedragen € 12.000,-. Eigenlijk wilt u wel € 425.000,- bieden zonder voorbehoud van financiering. De taxatiewaarde volgens de taxateur bedraagt echter € 390.000,-.

Omdat u nooit meer dan de marktwaarde (taxatiewaarde) mag lenen is uw maximale hypotheek € 390.000,-. Als u dus een bod doet van € 425.000,- zonder ontbindende voorwaarden  dan heeft u dus € 35.000,- nodig omdat de waarde te laag is en tevens heeft u €12.000,-  nodig voor de kosten koper. Totaal bedraagt dit € 47.000,-. Omdat u slechts € 30.000,- eigen geld heeft krijgt u geen hypotheek. Zou u deze woning kopen zonder voorbehoud van financiering dan was u de pineut ondanks dat u op inkomen wel € 500.000,- hypotheek kan krijgen. Een lagere taxatie kan een gevaar zijn als u gaat bieden zonder voorwaarden.

Verhouding maximale hypotheek en taxatiewaarde in één zin

Als u op inkomen € 500.000,- kan lenen maar de waarde van het huis bedraagt € 150.000,- dan krijgt u maximaal € 150.000,- aan hypotheek. Zelf een huis kopen met zoveel regels zonder voorbehoud van financiering is riskant. Laat Lexwonen u berekenen voor hoeveel geld u een bod kan doen zonder ontbindende voorwaarden. Gaat de deal niet door dan heeft u aan ons geen kosten, u kan alleen maar winnen.

Hoe maximale hypotheek berekenen als je bied zonder ontbindende voorwaarden?

Tijdens de maximale hypotheekberekening rekenen wij fictief met een iets hogere hypotheekrente waardoor je iets minder kan lenen. Deze veiligheid (norm Lexwonen) bouwen wij in zodat u bij een eventuele renteverhoging niet in de problemen komt.

U kan namelijk bij een hogere hypotheekrente iets minder lenen. Uiteraard krijgt u de goedkopere hypotheekrente als de woning gekocht is. De  hypotheek die u gaat aanvragen moet echter wel gebaseerd zijn op de maximale hypotheekberekening met verhoogde fictieve hypotheekrente. Op het garantiecertificaat via Lexwonen staat exact hoeveel u mag besteden voor de aankoop van de woning. Tevens wordt er op vermeld dat het garantie certificaat uitsluitend via Lexwonen is te gebruiken. U heeft garantie dat als de aankoop van de woning niet door gaat dat u de 10% boete niet hoeft te betalen. Verzekering staat garant voor de boete.

Huis kopen zonder voorbehoud van financiering

Huis kopen zonder voorbehoud van financiering

Waarom meer kans als u via Lexwonen aankoopt en financiert?

Als u zelf een bod gaat doen zonder voorbehoud van financiering of u laat dat Lexwonen doen dan is dat voor alle partijen beter als Lexwonen dit doet. De koper treft geen enkel risico als de koop niet door gaat omdat de aankoop verzekerd wordt met een garantiecertificaat. Voor de verkoper is het een dubbel goed gevoel omdat u helemaal gescreend wordt door iemand die kennis heeft van woningwaarde en hypotheken. Wij vertellen de verkoper dat u geheel verzekerd bied zonder zorgen. En de waarborgsom wordt gestort door ons op de dag van ondertekening van de koopakte. Meer zekerheid kan je niet geven waardoor je meer kans hebt om te kopen en financieren via Lexwonen.

Hoe vaak gebeurd het dat hypotheekaanvraag wordt afgekeurd door geldverstrekker?

Lexwonen heeft het nog nooit meegemaakt dat er een afwijzing op de hypotheekaanvraag kwam. Wij zijn überhaupt strenger dan een geldverstrekker en vragen méér documenten bij u op die wij aanvullend uploaden naar de bank. Dit om transparant te zijn en de acceptatie te versnellen. Omdat wij meer documenten bij u opvragen en omdat wij veel werken met geldverstrekkers die snel werken is het via Lexwonen makkelijker en veiliger om een huis zonder voorbehoud van financiering aan te kopen. Gaat het mis? U bent dan verzekerd voor de schade.

Wat vinden de banken van huis kopen zonder voorbehoud van financiering?

De banken kijken er niet eens naar hoe u de woning heeft gekocht. Ze beoordelen de aangeleverde stukken. De bank is nergens verantwoordelijk voor. Gaat de hypotheek niet door dan is de bank klaar.

Lexwonen heeft een verzekering op zijn naam en u kan alleen dan ook via hem de desbetreffende woning kopen zonder voorbehoud van financiering en zonder risico. Wij hebben deze verzekering omdat wij hier ook voor opgeleid zijn. Dus niet alleen hypotheekpapieren maar ook aankoopbemiddelaar en verkoopbemiddeling. Alle vergunningen en verzekeringen zijn in ons bezit. Gaat de woning niet door dan heeft u geen kosten aan het garantiecertificaat en de verzekering. Op naar de volgende woning met een nieuw garantiecertificaat.

Hoe veilig een huis kopen zonder voorbehoud van financiering?

Huis kopen zonder ontbindende voorwaarden dan de volgende documenten laat checken.

 1. BKR, zelf gratis toetsen  bkr.nl, printscreen maken
 2. Werkgeversverklaring opvragen
 3. Salarisstrook aanleveren
 4. DUO studielening gegevens indien aanwezig
 5. Marktwaarde weten aan te kopen huis middels mail van taxateur of via ons
 6. Overwaarde oude woning weten indien aanwezig
 7. Beschikbaar eigen geld aantonen indien nodig
 8. Overige betalingsverplichtingen overleggen

U moet weten wat er in de BKR staat als u zonder ontbindende voorwaarden een huis koopt.  Mag je bijvoorbeeld rood staan op je betaalrekening van de bank? Al staat u nooit rood het verlaagt uw maximale hypotheek. De mogelijkheid die u heeft om rood te mogen staan is een reden van een registratie bij de BKR. Zo’n kredietregistratie is niet erg maar het kan wel uw maximale hypotheek verknallen. Heb jij een mobiel leasecontract of kredieten? Alles staat geregistreerd. Zonder voorbehoud van financiering een woning kopen betekent dat Lexwonen vooraf alles moet checken. Is dit akkoord dan mag u ons garantiecertificaat gebruiken zodat kopen zonder financieringsvoorbehoud lukt.

Garantiecertificaat geeft aan hoeveel u mag bieden

Als alles geïnventariseerd is en goed bevonden dan ontvangt u via Lexwonen het garantiecertificaat waardoor u met zekerheid en zonder aansprakelijkheid een huis kan kopen zonder voorbehoud van financiering.  Het bedrag wat u maximaal mag lenen mag nooit hoger zijn dan de taxatiewaarde(marktwaarde) samen met uw spaargeld minus de kosten koper. Een mail van een taxateur is voldoende voor ons voor taxatiewaarde. De taxateur kan dan mailen dat uw woning bijvoorbeeld kans maakt op een taxatie van € 450.000,-. Dit is voldoende om zonder ontbindende voorwaarden een huis te kopen. Pas achteraf is een echt taxatierapport nodig wat die taxateur kan gaan maken. Ook is een Calcasa rapport mogelijk. Dit kost u  ongeveer € 25,- tot € 50,-.

Zonder voorbehoud van financiering een woning kopen

Zonder voorbehoud van financiering een woning kopen

Wat gebeurd er als de hypotheek toch niet rond komt?

U heeft een bod gedaan zonder voorbehoud van financiering met garantiecertificaat en het blijkt dat de hypotheek toch niet rond kan komen? U bent gevrijwaard van kosten omdat u een garantiecertificaat heeft. De bankgarantie gaat naar de verkopende partij. U bent verzekerd als de koop zonder financieringsvoorbehoud niet door gaat. Het kan zijn dat u wat aan kosten heeft bij Lexwonen. U hoort dit uiteraard vooraf. Op naar de volgende woning met veilig bieden zonder voorbehoud. U krijgt telkens gratis een biedcertificaat tot dat er een deal is. Vlak voor de overdracht betaald u het garantiecertificaat via de notaris. Geen huis? Geen nota van biedcertificaat of verzekering.

Hoe groot is slagingskans indien zonder voorwaarden huis kopen?

Via Lexwonen is de slagingskans aanzienlijk hoger. Ongeveer 85% van de huizenzoekers die via Lexwonen een woning kopen zonder voorbehoud van financiering slagen in 1 keer. De rest later. Niemand verlaat Lexwonen omdat ze geen woning kunnen kopen. Het systeem van een woning kopen zonder financieringsvoorbehoud is razend populair.

Er is een tekort van ruim 400.000 huizen. Onze inschatting is dat in 2024 het tekort zal groeien tot boven de 500.000 woningen. Er is nu geen regering maar het aantal inwoners groeit nog steeds. Deze druk kan je alleen opvangen door te bieden zonder financieringsvoorbehoud. Verkopers kiezen voor zekerheid. Zowel koper als verkoper geven wij zekerheid.

Ben ik geld kwijt als de woning niet door gaat?

U heeft dus geen kosten aan het garantiecertificaat als de woning niet door gaat. U betaald alleen het garantie certificaat als de deal slaagt. Elk garantiecertificaat is gebonden aan een specifieke woning. Dus gaat de koop niet door en ziet u een andere woning? Ook op deze woning ontvangt u een nieuw garantiecertificaat zodat u zonder voorbehoud van financiering een bod kan doen. U kan slechts op 1 woning tegelijk een garantiecertificaat ontvangen. Kosten die u wellicht wel maakt is de bouwkundige keuring als u dat heeft gedaan. Het kan zijn dat Lexwonen wel kosten in rekening brengt maar dat weet u vooraf en leggen wij vast in een dienstverleningsdocument. Dit zou kunnen zijn omdat wij vooraf al veel werk moeten doen i.v.m. BKR noteringen etc.

Een van onze klanten kocht in Amersfoort een huis zonder voorbehoud van financiering. Er stond veel in de BKR en er waren diverse betalingsverplichtingen. Het financieel advies in Amersfoort bedroeg € 250,- als de deal niet door ging. Per situatie zal dit anders liggen. In 90% van de gevallen heeft u geen kosten als de aankoop en de hypotheek niet doorgaan.

Wat kost een huis kopen zonder voorbehoud van financiering?

Joshua en Peter, twee broers en starters uit Doorn kochten een woning in Veenendaal zonder voorbehoud van financiering via Lexwonen. Beiden hadden nergens betalingsverplichtingen. Zij betaalden voor het hypotheekadvies in Veenendaal € 3.950,- aan Lexwonen. Overige kosten waren de bankgarantie van € 300,- en € 850,- voor het Garantiecertificaat veilig bieden.

Feitelijk betaald u een slordige € 1.900 meer aan advieskosten en garantiecertificaatkosten. U bespaart echter wel 10 tot 30 keer dit bedrag. U geeft de verkoper zoveel zekerheid door een bod te doen zonder financieringsvoorbehoud zodat erg veel overbieden  niet meer hoeft.

Wat bespaar ik als ik een huis koop zonder financieringsvoorbehoud

Kopen zonder ontbindende voorwaarden goedkoop

Kopen zonder ontbindende voorwaarden goedkoop

U bespaard veel geld als u een bod doet zonder voorbehoud van financiering. U hoeft veel minder te overbieden omdat u zekerheid geeft aan de verkoper. Vaak is dat voor de verkoper meer waard dan een bod dat iets hoger ligt. Besparingen van € 15.000,- tot € 50.000,- . Een combinatie van hoger bieden en zonder voorbehoud van financiering is de meest voorkomende situatie. Sinds september 2023 red u het ook niet meer om een huis te kopen zonder voorbehoud van financiering zonder te overbieden. Hoger bieden en zonder financieringsvoorbehoud bieden is nu de standaard. Het is vaak mogelijk om in de plaats van een taxatierapport een desktop taxatie aan te vragen. Het scheelt u ongeveer € 700,-.

Wordt er veel gekocht zonder voorbehoud van financiering?

Op bijna alle woningen wordt hoger geboden en er wordt veel zonder financieringsvoorbehoud geboden. Op bijna elke woning wordt wel door iemand een bod gedaan zonder voorbehoud van financiering. Als koper/bieder hoor je dan van de makelaar dat iemand anders betere voorwaarden had. Hoe vaak laat jij je dat gebeuren voordat je contact opneemt met Lexwonen? Welk risico loop jij?

Zelf aan het werk of schakel Lexwonen in voor aankoop, hypotheek en bieden zonder financieringsvoorbehoud? Wij moeten dus eerst berekenen of u met of zonder voorbehoud van financiering een woning kan kopen. Daarna ontvangt u het garantiecertificaat waardoor u gedekt bent door een verzekerde bankgarantie.

Als maximale hypotheek te laag is?

Kan u te weinig lenen? Via Lexwonen is het ook mogelijk om een hypotheek met broer of zus af te sluiten tot 4 personen. Meestal is samen kopen de oplossing om te bieden zonder voorbehoud van financiering.

Huis kopen zonder voorbehoud van financiering tot maximaal € 700.000,-

Een woning kopen zonder voorbehoud van financiering kan tot € 700.000,- op dit moment. Uiteraard nadat wij dat bedrag hebben goedgekeurd.

Waar helpen wij klanten met bieden zonder voorbehoud van financiering?

Lexwonen werkt landelijk met financieren en bieden zonder ontbindende voorwaarden. Veel in grote plaatsen zoals Rotterdam, Utrecht Breda, Tiel, Ede en Enschede. In september 2023 zonder ontbindende voorwaarden gekocht in Rhenen, Culemborg, Zaltbommel, Tiel, Vught en Varik. Door te bieden met zekerheid koop je snel een woning.

Zonder toestemming huis kopen zonder voorbehoud van financiering niet toegestaan

Het is niet toegestaan om zelf aan de slag te gaan. Wij maken mee dat mensen een huis kopen zonder voorbehoud van financiering en dan vervolgens bij ons aankloppen. U begrijpt dat 99,8% van het werk zit in het vooronderzoek. Bieden zonder financieringsvoorbehoud en een datum prikken is nog geen 2 minuten werk.

Een woning kopen zonder voorbehoud van financiering kan pas na onze schriftelijke toestemming. Het garantie biedcertificaat en de opdracht van dienstverlening staat op naam van de klant en het aan te kopen huis. Verder staat vermeld dat deze woning via Lexwonen wordt aangekocht zonder voorbehoud van financiering.

Gevaar van zelf appartement kopen zonder ontbindende voorwaarden

In Rotterdam Charlois kocht Koos een appartement voor € 225.000,- zonder voorbehoud van financiering. Vraagprijs bedroeg € 175.000,-. Koos heeft dus € 50.000,- overboden. BKR was goed en de taxatie was zoals vooraf was verwacht. Koos had goed zijn huiswerk gedaan. Een bod zonder financieringsvoorbehoud zou geen belasting mogen worden. Nadat een adviseur de hypotheekaanvraag had gedaan kwam de RABO BANK met een verklaring dat er te weinig geïnvesteerd werd  in het MJOP.

Dit is het meerjarige onderhoudsplan. De VVE reserveert te weinig zodat de kans van eventueel herstel werkzaamheden in de toekomst gevaar loopt. Koos moest nog eens € 45.000,- aan eigen geld aantonen aan de bank. Dit lukte niet en de hypotheek ging niet door. Koos zocht ons op internet en vertelde zijn verhaal. Het kopen van deze woning met garantie zonder voorwaarden kan natuurlijk niet. Wel hebben wij een andere geldverstrekker gevonden die dit geen probleem vond.

Lexwonen heeft in 42 jaar tijd alles al 10 keer meegemaakt. Een huis kopen zonder voorbehoud van financiering en zonder risico gebruiken wij nu standaard. Zelf zo maar wat bieden kan alleen als u uw eigen huurwoning koopt. Anders zal u nooit kunnen kopen.

Schema van woning kopen zonder voorbehoud van financiering

Maximale hypotheekberekening(norm Lexwonen)➡️ Ontvangst garantiecertificaat ➡️ Bieden zonder voorbehoud van financiering ➡️ Check koopakte ➡️ Tekenen koopakte ➡️ Waarborgsom 10% wordt betaald aan notaris als zekerheid ➡️ Hypotheekacceptatie geldverstrekker ➡️ Notaris voor overdracht👌

Hoe kan ik een bod doen zonder voorbehoud van financiering zonder dat ik risico loop op een boete als de hypotheek niet door gaat?🏠

Lexwonen heeft een verzekering zodat u een bod kan doen zonder ontbindende voorwaarden zonder risico. Lees de oplossing.

Zitten er kosten aan als de woningaankoop niet door gaat?

Nee u heeft geen kosten als de woning niet door gaat. Per woning hoort u wat u maximaal mag bieden zonder voorbehoud van financiering.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Hoe werkt het aanvragen van een hypotheek precies?

Lees meer
Call Now Button