Menu

Huis kopen zonder voorbehoud van financiering 2024

Bieden zonder voorbehoud van financiering

Bieden zonder voorbehoud van financiering

Update 23 juni 2024

Kan ik een huis kopen zonder voorbehoud van financiering? Ja u kan veilig bieden zonder dat u zelf financieel risico loopt. Koopt u met voorwaarden dan maakt u geen kans. Lexwonen is hypotheekadviseur, erkend aankoopbemiddelaar en verkoopbegeleider en dat is nu juist de reden dat u via ons kan bieden zonder voorbehoud van financiering, uw bod wordt gedekt door onze verzekeraar.

Hoeveel kan ik veilig bieden op die woning zonder voorbehoud van financiering en past de hypotheek

Uitsluiting van risico door onze verzekeraar

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‘Overbieden huis’ whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zonder ontbindende voorwaarden een woning kopen

Zonder ontbindende voorwaarden een woning kopen

Hoe kan ik een huis kopen zonder voorbehoud van financiering?

Was een woning kopen met ontbindende voorwaarden in 2022 nog normaal. Hoe anders is het in 2024.  Je kan veilig bieden op een huis zonder voorbehoud van financiering omdat onze verzekering het risico dekt. Uiteraard checken wij eerst uw situatie voordat u of wij een bod kunnen doen. Geen ontbindende voorwaarden opnemen is de enige kans. Aan wie zou u uw huis verkopen? Aan iemand die met voorbehoud van financiering koopt of aan iemand die zonder voorwaarden een bod doet. Lexwonen doet dagelijks met succes een huis kopen zonder voorbehoud van financiering voor zijn klanten.

Wat kost een huis kopen zonder voorbehoud van financiering?

Eerst even een berekening wat u als starter betaald voor een hypotheek met voorbehoud van financiering via Lexwonen. Hypotheekadvies en de hypotheekbemiddeling € 995,-. Overlijdensrisicoverzekering € 195,-. Totaal aan kosten € 1.190,-. Deze kosten zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Wilt u bieden zonder ontbindende voorwaarden zonder risico? Hypotheekadvies en bemiddeling hypotheek € 995,-. Overlijdensrisicoverzekering € 195,-. Advieskosten Lexwonen i.v.m. aanvraag verzekering € 1.500,-. Kosten Certificaat van verzekeraar voor certificaat € 845,-. Kosten bankgarantie € 300,-. Totaal aan kosten € 3.835,-.  Uitsluitend hypotheekadvieskosten en bemiddelingskosten hypotheek en de kosten van de overlijdensrisicoverzekering vallen in box1 en zijn dus eenmalig aftrekbaar van de inkomstenbelasting. De andere kosten hebben niets te maken met eigenwoningschuld maar met aankoop van het huis. Deze kosten zijn niet aftrekbaar.

U ziet dat een woning kopen zondervoorbehoud van financiering duurder is maar hierdoor hoeft u vaak minder te overbieden. Verder is het bijna nergens mogelijk om te kopen met voorbehoud van financiering door het woningtekort. Koopt u een huis in de regio Westervoort dan hoeft u niet te overbieden, wel beter om geen voorbehoud van financiering op te nemen in de koopakte, uiteraard verzekerd via ons.

Voorbeeld huis kopen zonder voorbehoud van financiering

U kan op inkomen € 500.000,- aan hypotheek krijgen (norm Lexwonen) en u heeft € 50.000,- spaargeld. U ziet een woning in Veenendaal van € 475.000,-. te koop staan en de waarde van de woning is ook € 475.000,-. Kosten koper bedragen € 14.000,-. Om veilig dit huis te kopen zonder financieringsvoorbehoud krijgt u van ons een garantiecertificaat van € 511.000,-. Is de woning gekocht dan maakt onze verzekeraar direct 10% van de koopsom over naar de notaris. Dit noemt men waarborgsom of bankgarantie. Gaat de koop niet door dan is dat geld voor de verkoper. Vandaar de naam verzekerde bankgarantie. Een huis kopen zondr voorbehoud van financiering kan alleen op deze wijze. Kijk eens op onze homepage van Lexwonen naar de bijzondere hypotheken.

Waarom garantiecertificaat van € 511.000,-?

Omdat u € 50.000,- aan eigen geld heeft en hier € 36.000,- aan overhoud door de kosten koper die u moet betalen, en omdat uw maximale hypotheek (op taxatiewaarde) € 475.000,- bedraagt, krijgt u een garantiecertificaat van € 511.000,-.  Een huis kopen zonder voorbehoud van financiering kan maximaal voor € 511,000,-. Kosten koper is een geschat bedrag dat per situatie anders kan zijn. Bieden zonder voorbehoud met garantie kost geld maar het doel is makkelijker haalbaar.

Kan ik een bod doen zonder eigen geld in te brengen?

Let goed op! U moet weten dat u altijd eigen geld nodig heeft als u een huis koopt zonder voorbehoud van financiering. De kosten koper zoals in dit voorbeeld bedragen € 16.000,- en deze moet u zelf betalen, ook als er voldoende inkomen is. Voorbeeld:

  1. Op inkomen kan u € 500.000,-lenen
  2. U heeft € 10.000,- spaargeld
  3. U wil een huis kopen voor € 450.000,- zonder voorbehoud van financiering
  4. Kosten koper bedragen € 15.000,-

U krijgt geen garantiecertificaat omdat u de kosten koper niet kan betalen. Geen geld voor de kosten koper dan kan u nooit een huis kopen met of zonder ontbindende voorwaarden. Lees hier eens meer over hoe jij je beste bod moet uitbrengen.

Huis kopen zonder voorbehoud van financiering

Huis kopen zonder voorbehoud van financiering

Wordt er veel gekocht zonder voorbehoud van financiering?

Op bijna alle woningen wordt hoger geboden en er wordt veel zonder financieringsvoorbehoud geboden. Op bijna elke woning wordt wel door iemand een bod gedaan zonder voorbehoud van financiering. Als koper/bieder hoor je dan van de makelaar dat iemand anders betere voorwaarden had. Hoe vaak laat jij je dat gebeuren voordat je contact opneemt met Lexwonen? Welk risico loop jij?

Zelf aan het werk of schakel Lexwonen in voor aankoop, hypotheek en bieden zonder financieringsvoorbehoud? Wij moeten dus eerst berekenen of u met of zonder voorbehoud van financiering een woning kan kopen. Daarna ontvangt u het garantiecertificaat waardoor u gedekt bent door een verzekerde bankgarantie. Succesvol een huis kopen zonder voorbehoud van financiering is een feit.

Schema van woning kopen zonder voorbehoud van financiering

Maximale hypotheekberekening(norm Lexwonen)➡️ Ontvangst garantiecertificaat ➡️ Bieden zonder voorbehoud van financiering ➡️ Check koopakte ➡️ Tekenen koopakte ➡️ Waarborgsom 10% wordt betaald aan notaris als zekerheid ➡️ Hypotheekacceptatie geldverstrekker ➡️ Notaris voor overdracht👌

Hoe kan ik een bod doen zonder voorbehoud van financiering zonder dat ik risico loop op een boete als de hypotheek niet door gaat?🏠

Lexwonen heeft een verzekering zodat u een bod kan doen zonder ontbindende voorwaarden zonder risico. Lees de oplossing.

Zitten er kosten aan als de woningaankoop niet door gaat?

Nee u heeft geen kosten als de woning niet door gaat. Per woning hoort u wat u maximaal mag bieden zonder voorbehoud van financiering.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis onder bod: Wat nu?

Lees meer
Call Now Button