Menu

Beperking hypotheekrenteaftrek hogere inkomens

De regering heeft de laatste jaren diverse stappen gezet om de staatskas te spekken en om het risico van de huizenkopers te minimaliseren. Door het verplicht aflossen van de hypotheeken wordt de hypotheekrente jaarlijks minder. Hierdoor hoeft de overheid jaarlijks minder geld terug te geven.

Van 52% naar 38%

Indien u met uw inkomen binnen de hoogste schijf valt dan ontving u altijd 52% terug i.v.m. de hypotheekrenteaftrek. Vanaf 2014 reeds wordt dit percentage met 0,5% per jaar verlaagt tot uiteindelijk 38% in 2042. Men heeft hiervoor gekozen omdat door de spreiding in aantal jaren de pijn wat verzacht. Voor 2017 ontvangt men nog 50% terug van de belastingen, in 2018 dus 49,5%.

Pensioendatum en eigen woning

Met name als u nog een hypotheek heeft met oude rechten, dus aflossingsvrij of deels aflossingsvrij let er dan op dat u op pensioendatum nog steeds lasten heeft en waarschijnlijk netto lasten. Uw hypotheeklasten zijn tegen die tijd waarschijnliojk netto. U komt ook nog eens in een lager belastingtarief op pensioendatum dus ook de teruggave wordt anders. Uw netto besteedbaar inkomen wordt er niet beter op. Vraag ons gerust om info. Mocht u van plan zijn om kleiner te gaan wonen en dus goedkoper denk dan aan de overwaarde van de woning.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button