Menu

Betaal ik niet teveel voor die woning?

Betaal ik niet teveel voor die woning?

Betaal ik niet teveel voor die woning?

Dagelijks worden wij gebeld of huizenzoekers niet teveel betalen voor hun huis. De huizenmarkt stort echt in. Geldverstrekkers, overheid en professionals houden zich meestal uitsluitend bezig met het CBS. Ik kan u vertellen dat als een woning uit Borne, Apeldoorn, Utrecht, Wolfheze, Weert en Middelburg de laatste 72 uur ‚ā¨ 17.000.- tot ‚ā¨ 40.000,- onder de vraagprijs¬† verkocht zijn en tevens onder de gemiddelde vierkante meter vraagprijs worden verkocht, dan vliegen prijzen omlaag. Hoe nu verder als je wil kopen en niet teveel wil betalen voor die woning?

Hoe kan ik zien dat ik niet teveel betaal voor die woning

Een paar dingen kan u zelf zien en beoordelen. Uiteraard moet je altijd een woning gaan bezichtigen maar op Funda kan u al veel belangrijke informatie ophalen die u nu nog niet wist.

Verschil tussen vraagprijs per vierkante meter droomhuis en in de buurt

Of je waarschijnlijk niet teveel betaald kan je zelf steeds beter beoordelen. Ga naar Funda en kijk naar jouw droomhuis. Nu zijn drie zaken belangrijk.

  1. Hoeveel bedraagt de vraagprijs per vierkante meter van mijn droomhuis?
  2. Wat is de gemiddelde vraagprijs per vierkante meter in die buurt?
  3. Hoeveel betaal ik meer of minder dan de gemiddelde vraagprijs per vierkante meter?

Betaal ik niet teveel voor die woning?

Stel nu dat de vraagprijs van een woning ‚ā¨ 779.000,- bedraagt en het aantal vierkante meters WONEN bedraagt 243 meter? Vervolgens scrol je naar beneden en kijkt bij KENMERKEN. Vraagprijs per vierkante meter staat op ‚ā¨ 3.206,-.

Daarna scrol je op Funda verder naar beneden totdat u bij BUURT arriveert.¬† Daar ziet u staan dat de gemiddelde vraagprijs per vierkant meter ‚ā¨ 3.000,- bedraagt. Ga naar Funda en check.

Uitslag berekening wel of niet meer betalen dan gemiddeld in die buurt?

Je ziet dus dat de vraagprijs per vierkante meter ‚ā¨ 206.- hoger ligt dan de gemiddelde vraagprijs per vierkante meter uit die buurt. Je hoeft geen makelaar of bankdirecteur te zijn om dit te kunnen begrijpen. Je betaald voor die woning dus meer dan de gemiddelde vraagprijs per vierkante meter, en wel 243 m2 keer ‚ā¨ 206,- bedraagt ‚ā¨ 50.058,-. Het is maar even dat je het weet.

Alarmbellen moeten gaan rinkelen. Het is slechts een indicatie natuurlijk. Wat kan de reden zijn. Vraag je het aan de makelaar dan zal hij echt alles uit de kast halen om de vraagprijs re√ęel te houden. Of je nu niet teveel aan die woning betaald ligt ook aan je smaak, ik leg het uit. De makelaar kan u vertellen dat de nieuwe keuken van 3 jaar geleden en het schilderwerk uit 2021 de prijs rechtvaardigen. Dat is echter niet zo. Onderhoudskosten heb je altijd aan een huis en deze kosten zijn logisch en kan je sowieso niet doorberekenen.

Verder is het belangrijk dat je de keuken etc. mooi vindt. Er is namelijk geen of weinig geld om ook nog eens jullie droomkeuken te kopen. Dan is het gewoon verder zoeken naar een woning waar je niet teveel voor betaald. Je kan dat dus zien door vraagprijs per vierkante meter te vergelijken met de gemiddelde vraagprijs uit de buurt. In bovenstaand voorbeeld zou ik dus een ‚ā¨ 50.000,- lager gaan zitten en motiveren. Uiteraard met ons biedcertificaat. Velen roepen een bod maar het is niet door de makelaar te traceren hoe ze de financiering gaan doen. Dit moet beter.

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‚ÄėOverbieden huis‚Äô whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoeveel moet ik voor die woning betalen?

Hoeveel moet ik voor die woning betalen?

Tip Lexwonen erkend aankoopbemiddelaar en hypotheekadviseur

Ga kijken op Funda en maak afspraak voor bezichtigingen. Je zal zien dat je vaak de andere dag al kan komen kijken. Laat je niets wijs maken over gewilde huizen, die tijd is voorbij. De verkopende partij moet natuurlijk wel kunnen verkopen. Besef dat een te hoge vraagprijs vaak komt omdat hij zelf te duur heeft gekocht. Het is geen onwil maar vaak machteloosheid. Waardeer elkaars insteken en neem afscheid van een huis dat niet helemaal naar je zin is. Bedank de makelaar en ga verder!

Lexwonen werkt landelijk samen met 45 taxateurs en vele makelaars. Mocht ons iets niet duidelijk zijn dan weten wij binnen 20 minuten de reden. Maak de berekening hierboven wat je zou moeten bieden en wat je kan lenen op inkomen. Wij helpen u met de aankoop en hypotheek van het huis. Gaat de woning niet door dan heeft u aan ons geen kosten. Ons werk stop niet als de woning niet naar uw zin is. Teveel betalen voor een woning is in sommige gevallen legaal. Vraag lexwonen landelijk erkend aankoopbemiddelaar en hypotheekadviseur om hulp. De kennis van Michel, Johan, Rob en Lex gaat er voor zorgen dat u uw droomhuis kan kopen. U weet waarom u zoveel geld heeft betaald voor de woning.

Hoe weet ik dat ik niet teveel geld betaal voor een huis dat ik wil kopen?

Door de vraagprijs per vierkante meter van je droomhuis te vergelijken met de gemiddelde vraagprijs per vierkante meter uit die buurt. Dit kan je zelf zien op Funda. De vraag is wat je met deze cijfers doet. Lees dit artikel en betaal niet teveel voor je woning

Wij hebben een woning gezien en willen deze kopen en wij willen weten wat wij kunnen lenen en zouden moeten bieden?

Vul het invulformulier in en vraag gratis de berekening over bieden en de maximale hypotheek. Je maximale hypotheek bedraagt nooit meer dan de woningwaarde volgens taxatie. Als Lexwonen u helpt dan zijn er geen kosten als de woning niet doorgaat.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button