Menu

Biedcertificaat hypotheek

Waarom een biedcertificaat hypotheek aanvragen? 

Biedingsformulier en biedcertificaat geeft aan dat jouw bod en hypotheek door een deskundige is berekent en voorwaardelijk is geaccepteerd bij de bank. Het biedcertificaat of haalbaarheidscertificaat  doe je samen met een biedingsformulier verzenden. Zonder certificaat van deskundige bent u kansloos op de woningmarkt.

Biedcertificaat hypotheek Lexwonen

Biedcertificaat hypotheek Lexwonen

Succes met biedcertificaat

Door de onstuimige woningmarkt gaan makelaars op save spelen. Kom jij met een biedcertificaat dan heb jij veel meer kans dan iemand die zelf zo maar wat roept.

Hypotheek zeker met een biedingsformulier

 

Eigenlijk geef je de verkopend makelaar meer zekerheid dat de hypotheek rond komt als jij het biedingsformulier aanvult met het biedcertificaat en goedgekeurd financieringsopzet.

Financieringsopzet

Financieringsopzet

Wil jij weten wat je moet bieden i.v.m. het biedingscertificaat

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

  • Hidden

  • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat staat er in een biedingsformulier?

In een biedcertificaat staat jouw maximale hypotheek op inkomen en de maximale hypotheek op basis van de woningwaarde. Je zal moeten overbieden, ook dit staat omschreven dat dit lukt op basis van overwaarde of spaargeld.

Heb ik 100% zekerheid op hypotheek?

Vooraf is er geen 100% zekerheid maar de verkopers weten dat een professional naar de zaak heeft gekeken.

Wat gebeurd er als de woningwaarde niet klopt

Woningwaarde belangrijk

Woningwaarde belangrijk

Als wij alles hebben gecheckt kan het gebeuren dat achteraf een taxatie niet wordt gehaald. Dat betekent dat jij meer eigen geld nodig hebt. Is dat er niet dan krijg je een afwijzing.

Hoe bepaal je de marktwaarde voor het biedcertificaat?

De taxatiewaarde of marktwaarde onderzoeken wij kadastraal en in overleg met taxateurs uit de regio.  Marktwaarde is het belangrijkste onderdeel van de hypotheek.

Onderzoek NVM verkoopregister

Het NVM verkoopregister zal tevens geraadpleegd worden. Lexwonen kan jou binnen een paar uur vertellen wat je zou moeten bieden.

Waarom moet ik zoveel hoger bieden

Als je geen hoger bod doet dan gaan anderen jou voor. Door woningnood moet je 15% tot 35% hoger bieden op een huis.

 

Waarom heb ik meer kans met een biedcertificaat begeleid met een goedgekeurd financieringsopzet van de bank, dan dat ik zelf een bod uitbreng?

Met het biedcertificaat en het akkoord berekening van de bank laat je zien dat een deskundige jouw situatie heeft getoetst op:
1. Hypotheek op inkomen
2. Hypotheek op basis van marktwaarde woning
3. Getoetst op basis van spaargeld en of overwaarde
Door de goedgekeurde berekening verkoopt de makelaar het liefste aan jou het huis. Het zo maar roepen van een bod onder voorbehoud van financiering kon 2 jaar geleden nog wel. Sinds 2021 hebben wij goede ervaring met ons biedcertificaat. Verkopers willen zekerheid van verkoop huis. Wij begeleiden jou naar je droomhuis.Goedkeuring hypotheek

Ik heb een huis gezien waar ik graag een bod op wil doen, wat heb je in eerste instantie nodig en zitten hier kosten aan verbonden?

In eerste instantie is het belangrijk dat je deze blog kort leest en wat gegevens invult. Je krijgt gratis van ons te zien voor welk bod je de meeste kans maakt om het huis te kopen en of de hypotheek past. Wij willen zelf graag het bod voor jullie regelen samen met het biedcertificaat omdat er niets fout mag gaan. Je krijgt namelijk maar 1 kans, er wordt niet onderhandeld. Uiteraard gaat alles in overleg. Overleg eens met onze bel hypotheek lijn voor direct belangrijke info.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Hulp bij hypotheek

Lees meer
Call Now Button