Menu

Werkgeversverklaring hypotheek

Een werkgeversverklaring invullen voor een hypotheek is belangrijk. Ook als je een vast contract hebt en je gaat een woning kopen dan is een werkgeversverklaring noodzakelijk. Check hier of jouw werkgeversverklaring klopt? Hen je de nieuwe versie ontvangen voor 2022 2023? Lees wat er fout kan gaan als jij als starter een woning koopt.

Werkgeversverklaring voor hypotheek 2023

Sinds 2022 en 2023 geld nog steeds onderstaande werkgeversverklaring. Dit document is niet te vervangen en dient op 1 euro nauwkeurig te kloppen met de salarisstrook.

 

Hoe werkgeversverklaring voor de financiering invullen

Check of de werkgeversverklaring goed is ingevuld. De eerste twee blokken is simpel. Toch worden hier regelmatig fouten in gemaakt. Naam en adresgegevens gaat vaak goed.¬† Op de plek: “In dienst sinds” gaat vaak fout. Soms werkte iemand hiervoor bij dat bedrijf als uitzendkracht. De datum dat iemand rechtstreeks bij de werkgever werkt is van belang.

Aard van het dienstverband

Er zijn veel mogelijkheden om in te vullen. De meest gemaakte fouten laat ik je zien.  Heeft iemand een vast contract( dus geen jaarcontract of iets dergelijks) dan komt bij het eerste hokje een kruisje te staan.

Heeft iemand een tijdelijk contract dan staat er in het tweede hokje een kruisje. Je hebt dan een contract voor bepaalde tijd. Er moet dan een einddatum staan wanneer het huidige arbeidscontract be√ęindigd is. Het is mogelijk om met dit contract een hypotheek te krijgen. Er moet dan bij verklaring voortzetting dienstverband een paar zaken ingevuld worden.

Verklaring voortzetting dienstverband ( Intentieverklaring)

Intentieverklaring

Intentieverklaring

Het 4e blok in een werkgeversverklaring noemt men ook een intentieverklaring. Let op, heb je een tijdelijk contract zoals vermeld in het 3e blok en vak 2 dus aangekruist? Een positieve intentieverklaring is mogelijk als in het 4e blok een kruisje staat in vak 2. ” Ja voor onbepaalde tijd. Met deze werkgeversverklaring kan je dan een hypotheek krijgen. Staat er vermeld: “Ja voor bepaalde tijd voor een duur van ‚Ķ maanden”, helaas kan je hier mee geen hypotheek krijgen. Een intentieverklaring betekent dus eigenlijk dat je nu een tijdelijk contract hebt maar dat het eerst volgende contract wat je krijgt een vast contract wordt. Mag dus geen volgend contract worden.

Inkomen op werkgeversverklaring

Vaak gaat het in blok 5 mis met het inkomen. Let op, staat op je salarisstrook een maandinkomen van ‚ā¨ 3.000,- vermeld? Op de werkgeversverklaring dient dan bij bruto jaarsalaris een bedrag te staan van ‚ā¨ 36.000,-. Staat hier 1 euro meer of minder op dan wordt de hypotheek afgekeurd. Je zal een andere werkgeversverklaring op moeten vragen. Vaak gebeurd dit omdat een werknemer bijvoorbeeld een paar euro salarisverhoging heeft gehad. Is dit niet bekend bij P en O? Een fout is snel gemaakt.

Let op dat werkgever of namens de werkgever onderaan een handtekening staat met datum. Werkgeversverklaringen zijn slechts 3 maanden geldig.

Ik kan geen hypotheek krijgen op deze werkgeversverklaring

Is een hypotheek niet mogelijk met jouw werkgeversverklaring? Het is mogelijk om met een UWV verzekeringsbericht hypotheek aan te vragen. Vraag lexwonen hoe dit werkt. Originele werkgeversverklaring voor hypotheek downloaden? Zie hieronder.

Werkgeversverklaring Hypotheek

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Startershypotheek Groningen

Lees meer
Call Now Button