Menu

Bieden zonder voorbehoud

Bieden zonder voorbehoud van financiering

Bieden zonder voorbehoud van financiering

Bieden zonder voorbehoud betekent dat u een huis koopt zonder ontbindende voorwaarden. Krijgt u de financiering niet rond dan zal u een boete moeten betalen van 10% van de aankoopsom van het huis, de waarborgsom. Met hoger bieden alleen wordt het ook lastiger⭐. Wanneer beperk ik het risico zodat ik zonder voorbehoud van financiering een bod kan doen op een huis?

U kan zonder voorbehoud van financiering een bod doen als u een juiste werkgeversverklaring heeft, geen negatieve BKR registratie⭐, op de hoogte bent van al uw betalingsverplichtingen, voldoende verdiend, alles weet over het huis, spaargeld heeft en de woningwaarde weet van aan te kopen huis.

Zonder financieringsvoorbehoud kopen blijft altijd uw eigen risico maar hier leest u hoe u deze risico’s kan beperken. Bereken eerst voor hoeveel geld u kan kopen met het juiste bod zonder voorbehoud.

Ik wil meer informatie over huis kopen zonder ontbindende voorwaarden en max hypotheek.

Vul alles in en u ontvangt direct antwoord op uw persoonlijke situatie
 • Kopen zonder ontbindende voorwaarden vaak enigste optie.


  Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom bieden zonder voorbehoud enigste optie is

Laat ik dit zeggen, natuurlijk is bieden met ontbindende voorwaarden veiliger maar de helft van de mensen doet een bod zonder voorbehoud. Aan wie zou u het liefste uw huis verkopen?

 • Iemand die alles moet financieren met financieringsvoorbehoud als ontbindende voorwaarden?
 • Aan iemand die hoger bod doet zonder voorbehoud van financiering
 • U verkoopt het huis aan de hoogste bieder

Wellicht twijfelt u zelf tussen de hoogste bieder en iemand die hoger bied zonder ontbindende voorwaarden? Laat ik u dit zeggen, sinds 2021 merken wij dat verkopers steeds meer kiezen voor hun zekerheid. Dus als u een hoger bod doet zonder voorbehoud van financiering dan geeft dat lucht aan de verkoper. Neemt u het huis niet af dan hebben ze altijd nog de 10% boete van u ontvangen.

Bod zonder ontbindende voorwaarden

Bod zonder ontbindende voorwaarden

Combinatie hoger bieden en zonder voorbehoud werkt

Door een hoger bod te doen zonder voorbehoud van financiering is voor de verkoper een ideale combinatie van verkopen. Wij leveren voor u tevens een biedcertificaat voor hypotheek erbij.

 1. hij krijgt meer geld dan de vraagprijs!
 2. verkoper is zeker van een serieuze koper die er alles aan doet om te kopen

LexWonen begeleid u vanaf het begin van de financiering tot aan de notaris. Wij overleggen met u wanneer u kan bieden zonder voorbehoud van financiering. Het blijft altijd uw eigen risico om zo te bieden maar er blijft niet veel anders over.

Waar moet ik aan denken bij bod zonder voorbehoud?

Bod zonder voorbehoud

Bod zonder voorbehoud

U moet uw situatie goed screenen al vorens u gaat bieden zonder voorbehoud. De volgende onderdelen zijn op dit moment het belangrijkste onderdeel.

Woningwaarde

⇒ BKR

⇒ Werkgeversverklaring

⇒ Loopt uw werk gevaar op door Corona

⇒ Spaargeld

⇒ VVE reserveringen

⇒ Bouwkundige staat

Bieden zonder voorbehoud dan 10% waarborg zelf naar notaris storten

Heeft u een bod gedaan zonder voorbehoud van financiering en uw bod is geaccepteerd? Hoera, u krijgt de kans om het huis te kopen u gaat het koopcontract tekenen zonder voorbehoud. Het is altijd verplicht om een waarborgsom/ bankgarantie te regelen. Normaal gesproken zijn hier verzekeringen voor zoals een bankgarantie via een verzekeraar.

Koopt u een huis zonder voorbehoud dan zal u de waarborgsom zelf moeten storten op rekening van de notaris. U ontvangt dit geld weer terug van de notaris als de overdracht netjes achter de rug is. Stel nu dat u dat geld nu nodig heeft om een hoger bod uit te brengen dan wordt dit bedrag eerst als waarborgsom gebruikt en daarna aan de verkoper overgemaakt i.v.m. hoger bieden.

Voorbeeld van bieden zonder voorbehoud van financiering

Hoger bieden zonder voorbehoud

Hoger bieden zonder voorbehoud

Sep uit Utrecht kwam eind 2020 op mijn kantoor aan huis met een werkgeversverklaring en de bkr opgave. Omdat de werkgeversverklaring fout was ingevuld was het niet mogelijk om te kopen. Let op de werkgeversverklaringen zijn per 1 januari gewijzigd. Zou Sep op eigen houtje een huis kopen zonder voorbehoud dan had wij wel een probleem om op tijd de juiste werkgeversverklaring te verkrijgen.

Per abuis was het vakje aangekruist dat zijn contract verlengd zou worden met 6 maanden. De betekenis van een intentieverklaring is dat het volgende contract wordt omgezet in een vast dienstverband. Personeelszaken was hier niet van op de hoogte en zou dit bespreken met de manager. Het heeft 12 werkdagen geduurd voordat nieuwe werkgeversverklaring geregeld was. Let hier dus goed op. Eerst goed inventariseren dan pas bieden zonder voorbehoud. Lees ook eens onze blog over bieden vanaf prijs. Zéér interessant voor startende huizenkopers.

Voorbeeld wat geen bod is geworden zonder voorbehoud

Jochem en Ilse uit Veenendaal wilden een huis kopen in Wijk bij Duurstede zonder voorbehoud van financiering. Vrienden hadden ook gekocht zonder ontbindende voorwaarden en werkte bij zelfde wekgever als Jochem.

Jochem werkt sinds 2015 via uitzendbureaus. Omdat hij 7 maanden geleden naar een ander uitzendbureau was gestapt zat Jochem in Fase A. Zit je in fase A dan kan je niet zo maar een huis kopen. Het gemiddelde van de laatste 3 jaar was niet voldoende om een huis te kopen. Wel op basis van zijn huidige inkomen maar dat mag je niet meenemen in fase A.

Wij hebben Jochem geadviseerd om vrolijk door te sparen en te wachten tot dat hij in fase B zit en een juiste werkgeversverklaring heeft.

Te lage taxatie bederft bijna aankoop

Woningwaarde weten voor bieden zonder voorbehoud van financiering

Woningwaarde weten voor bieden zonder voorbehoud van financiering

Stoere Willeke uit Ede had zelfstandig een bod gedaan zonder voorbehoud op een huis in Apeldoorn. Ze had werkelijk waar haar werk keurig gedaan. Studielening afgelost, niets in de bkr en een keurige werkgeversverklaring die klopte met haar salarisstrook. Wat ging er fout?

Willeke kon op inkomen € 471.000 aan hypotheek krijgen. Willeke ging bieden zonder voorbehoud maar ook zonder kennis te hebben genomen van de waarde van het huis. Taxatiewaarde bleek € 450.000,- te bedragen. Er moest dus heel snel € 21.000,- extra op tafel komen.

Na zoeken op internet kwam Willeke met LexWonen in contact. Wij hebben gekeken en er was niets op de taxatie aan te merken, keurig rapport met diverse vergelijkingen van soortgelijke woningen. U moete er rekening mee houden dat een huis verschillende taxatiewaarden kan hebben.

 

Schenking pa en verhoging hypotheek pa bracht redding

Schenking ouders helpt met kopen zonder voorbehoud

Schenking ouders helpt met kopen zonder voorbehoud

Advies van LexWonen was om na te gaan of ouders spaargeld hadden of overwaarde op hun woning. Het is een bizar advies maar het leed was al geschied. Door foute aannames en gebrek aan woningwaarde kennis ging dit bijna de mist in.

Vader van Willeke had € 9.000,- spaargeld, verder verhoogde hij zijn hypotheek met een box 3 hypotheek. Door belastingvrij te schenken is dit verhaal goed afgelopen.

Geboden zonder financieringsvoorbehoud na inlossen achterstand BKR

Roy uit Munstergeleen had in de BKR een A2 codering i.v.m. achterstand krediet van een postorder bedrijf.  Hij had keurig € 1144,- afbetaald en de A2 codering werd hersteld met een H. Er stond nu A2H. Zoals de meeste mensen denken: opgelost en overgaan tot de orde van de dag.

FOUT, nadat de achterstand is ingelopen heeft u een wachttijd van 5 jaar voordat u weer een hypotheek kan krijgen. 

Roy bracht een bod uit zonder financieringsvoorbehoud welke werd geaccepteerd door verkoper, daarna begonnen de problemen bij de bank. Roy had mij gevonden via Google echter ik kon hem niet helpen. Negatieve bkr is altijd fataal. Heeft u een A1 codering met een H dan is het mogelijk bij 1 bank. Wij trekken echter onze handen terug en geven een negatief advies omdat het risico groter wordt.

Wijzigingen in taxatie kunnen roet gooien in het hypotheekproces

Bieden zonder voorbehoud dan bouwkundige keuring

Bieden zonder voorbehoud dan bouwkundige keuring

Vanaf juli 2021 zijn taxateurs ook verplicht om een verslag uit te brengen over de fundering. Herstellen van fundering kost veel geld dat is de reden dat vanaf 1 juli 2021 er een funderingslabel komt voor alle huizen. Herstelkosten kan oplopen tot € 100.000,-.

Stel nu dat u een bod doet zonder voorbehoud dan kan u in problemen komen. Bank wil dan meestal een aanvullend onderzoek naar de kosten die dit teweeg brengt. Stel nu dat deze kosten € 75.000,- bedragen dan zal u dat moeten aantonen met vrij beschikbaar eigen geld. Kan u dat niet aantonen dan gaat de hypotheek niet door.

Was uw geaccepteerde bod zonder voorbehoud van financiering? U bent uw waarborgsom van 10% kwijt. Wilt u zien waar er mogelijk risico’s zijn kijk dan op de funderingsviewer van Geocontent.

Gevaren aankoop appartement zonder voorbehoud van financiering

Biedt u op een appartement dan moet u de volgende zaken weten:

 1. Is het een actieve vereniging van eigenaren?
 2. Wordt er voldoende geld gereserveerd?

Let op. sinds 2019 zijn VvE’s verplicht om aanvullend 0,5% van de herbouwwaarde te reserveren voor onvoorziene kosten. Die verplichting kunnen ze onderuit komen als 80% van de huidige eigenaren dit niet wil. Er is dan wel een probleem, u zal geen hypotheek krijgen omdat er niet voldoende wordt gereserveerd.

U ziet hier dat bieden op een woning zonder voorbehoud van financiering niet alleen gaat over uw eigen situatie maar ook over de situatie van het aan te kopen huis. Controleer vooraf  of er voldoende wordt gereserveerd en de fundering.

Ga nooit alleen bieden zonder voorbehoud van financiering

Nooit zelf bieden zonder voorbehoud van financiering

Nooit zelf bieden zonder voorbehoud van financiering

Ga dus nooit alleen een bod uitbrengen zonder ontbindende voorwaarden. LexWonen helpt u met inventariseren en controleren. Als hypotheekadviseur Veenendaal zijnde raden wij af om zonder voorwaarden te bieden. Uiteraard is een huis kopen zonder financieringsvoorbehoud uw eigen keuze en kan u niemand aansprakelijk stellen als het niet lukt.

LexWonen maakt een risicoanalyse en u bepaald of u gaat bieden zonder voorbehoud. Lex Wonen is Erkend aankoopbemiddelaar en hypotheekadviseur, connecties met banken, taxateurs en notarissen.

Ga in de schoenen staan van de verkoper

Denk zelf eens na aan wie u het liefste een huis zou verkopen. Wij horen al 35 jaar het woordje gunning. Het is een ander gegund, geloof dat nooit. Een zak met geld en vertrouwen onderbouwd met zekerheid en garanties, dat is de reden dat een koop rond komt en niet door gunning!

Als u uw huis zou verkopen met een vraagprijs van € 245.000,- en u heeft 2 keuzes, waar kiest u voor?

 1. Jong stelletje dringend op zoek naar een woning omdat zei zwanger is. Bod € 250.000,- voorbehoud van financiering
 2. Gescheiden vrouw die dringend op zoek is naar ander huis doet een bod van € 270.000,- met voorbehoud van financiering
 3. Twee mensen bieden zonder voorbehoud van financiering € 270.000,-

Kiest u voor gunning of zekerheid? Laat ik het zo zeggen, het hoger bieden zonder voorbehoud dus geen ontbindende voorwaarden is verreweg succesvol. Het gebeurd in 73% van de gevallen bij starters aldus Funda.

Geen ontbindende voorwaarden is eigen risico

LexWonen gaat een risicoanalyse voor u maken en helpt u overal mee. Uiteindelijk bent u degene die beslist of u wel of geen ontbindende voorwaarden stelt. Als u geen ontbindende voorwaarden opneemt dan is dat altijd op eigen risico en kan u anderen nooit aansprakelijk stellen.

1. Hoe kan ik bieden zonder voorbehoud?

Door goede inventarisatie van uw persoonlijke situatie en de woningwaarde bestaat er een mogelijkheid om zonder financieringsvoorbehoud te kopen, het blijft een risico.

2.Wat zij de risico’s als de hypotheek niet rond komt en ik heb zonder voorbehoud van financiering gekocht?

Komt de hypotheek niet rond dan heeft u een boete van 10% van de aankoopsom, deze zal u aan de verkoper moeten betalen.

3. Hoe weet ik de woningwaarde vooraf?

U kan hier een woningwaarde indicatie opvragen. LexWonen vraagt soms aan de verkopend makelaar of hij de woning voor het tekenen van de koopakte, waar dus geen ontbindende voorwaarden in staan, mag laten taxeren. Zekerheid van woningwaarde is belangrijk om niet in gebreke te blijven.

Ik heb een huis op het oog, wat nu?

Suggestie: Lees deze blog en vul wat simpele vragen in zodat u een beter beeld heeft over uw situatie. Uiteraard is dit geen aanbeveling om er op los te bieden zonder voorbehoud van financiering. Wij beantwoorden uw vragen en u maken een risicoscan. Let op! Een huis kopen zonder financieringsvoorbehoud is altijd op eigen risico, helaas is het bijna overal lastig kopen als u ontbindende voorwaarden wenst.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Online Hypotheekadvies

Lees meer
Call Now Button