Menu

Bieden zonder voorbehoud

Bieden zonder voorbehoud van financiering

Bieden zonder voorbehoud van financiering

Een bod doen zonder voorbehoud van financiering is de enige mogelijkheid om een woning te kopen. Zowel nieuwbouw als bestaande bouw kan  door bieden zonder voorbehoud aangekocht worden. Lexwonen zorgt er voor dat zoveel mogelijk risico’s worden uitgesloten als je koopt zonder ontbindende voorwaarden.

Zo koop je zonder voorbehoud van financiering

Nieuwbouw zonder voorbehoud bieden

Nieuwbouw zonder voorbehoud bieden

Het bieden zonder ontbindende voorwaarden kan Lexwonen regelen. Het is belangrijk om vooraf alles geïnventariseerd te hebben zodat je alleen nog maar de hypotheekaanvraag hoeft te mailen. Lexwonen brengt het altijd als volgt in kaart.

Waar zit het geheim van bieden zonder voorwaarden

Normaal gesproken gaat een bank het complete dossier van jou pas nakijken als dit helemaal compleet is. Dus als de volgende hypotheek stukken aanwezig zijn:

 1. Werkgeversverklaring of UWV verzekeringsbericht
 2. Legitimatie zonder BSN
 3. Salarisstrook
 4. Taxatierapport oude woning (als jij op dit moment een huis hebt)
 5. Koop-aannemingsovereenkomst nieuwbouwhuis (is de getekende koopovereenkomst)
 6. Aantonen dat je eventueel dubbele woonlasten kan betalen
 7. Jouw spaargeld aantonen indien noodzakelijk

De meeste zaken kan je allemaal vooraf regelen, zelfs voordat je überhaupt naar een nieuwbouwproject of bestaande woning gaat zoeken. Dit moet je ook doen. Hoe vaak gebeurd het niet dat je bij bestaande bouw wil verbouwen? Dat geld moeter wel zijn of je maximale bouwdepot moet je wel vooraf weten.

Ik wil meer informatie over huis kopen zonder ontbindende voorwaarden en max hypotheek.

Vul alles in en u ontvangt direct antwoord op uw persoonlijke situatie
 • Hidden
 • Kopen zonder ontbindende voorwaarden vaak enigste optie.


  Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Huis kopen zonder voorbehoud van financiering

Huis kopen zonder voorbehoud van financiering

Kopen zonder voorbehoud van financiering

Als je bent ingeloot voor nieuwbouw of bent uitverkoren bij bestaande bouw omdat jij hebt geboden zonder voorbehoud van financiering dan krijg je nog een gesprek met de makelaar. Tijdens dat gesprek word alles nog een keer besproken. Indien beiden akkoord zijn dan krijg je binnen een week het concept van  de koop-aannemingsovereenkomst thuis gestuurd, vaak per mail. 

Ga je hiermee akkoord dan direct deze koopovereenkomst mailen naar lexwonen. Alle partijen eerst tekenen alvorens de overeenkomst akkoord is voor de bank. Lexwonen heeft bij nieuwbouw voldoende aan een ongetekende koop-aannemingsovereenkomst die uitsluitend door kopers is getekend. Voor de overdracht wil de bank uiteraard wel zien dat de verkoper ook getekend heeft. Bij bestaande bouw hebben wij altijd een koopcontract nodig die zowel door de verkoper als koper is getekend.

Wanneer zit je aan de koop vast?

Koop je zonder voorbehoud van financiering dan is niet de ingelote datum van belang maar echt het de datum van het ondertekenen van de koopovereenkomst door beide partijen. Vanaf het tekenen en dan nog 3 tot 7 dagen bedenktijd  heb je de tijd om je te bedenken.

Hypotheekaanvraag nieuwbouw via Lexwonen duurt 48 tot 144 uur. Zonder voorbehoud bieden geen probleem. Bij bestaande bouw ligt dit anders. Vraag Lexwonen om raad.

Wettelijke bedenktijd nieuwbouw en bestaande bouw

De wettelijke bedenktijd bij nieuwbouw bedraagt vaak 7 dagen en bij bestaande bouw 3 werkdagen. Alleen zonder ontbindende voorwaarden maak je een kans op een huis. Kans dat je wordt ingeloot is groter. Steeds meer mensen kopen een huis zonder voorbehoud van financiering.

Lexwonen heeft een uitgekiende veilige manier van werken. 

Waarom bieden zonder voorbehoud enigste optie is

Laat ik dit zeggen, natuurlijk is bieden met ontbindende voorwaarden veiliger maar de 70% van de mensen doet in 2022 een bod zonder voorbehoud. Aan wie zou u het liefste uw huis verkopen?

 • Iemand die alles moet financieren met financieringsvoorbehoud als ontbindende voorwaarden?
 • Aan iemand die hoger bod doet zonder voorbehoud van financiering
Bod zonder ontbindende voorwaarden

Bod zonder ontbindende voorwaarden

Combinatie hoger bieden en zonder voorbehoud werkt

Door een hoger bod te doen zonder voorbehoud van financiering is voor de verkoper een ideale combinatie van verkopen. Wij leveren voor u tevens een biedcertificaat voor hypotheek erbij.

 1. hij krijgt meer geld dan de vraagprijs!
 2. verkoper is zeker van een serieuze koper die er alles aan doet om te kopen

LexWonen begeleid u vanaf het begin van de financiering tot aan de notaris. Wij overleggen met u wanneer u kan bieden zonder voorbehoud van financiering. Het blijft altijd uw eigen risico om zo te bieden maar er blijft niet veel anders over.

Waar moet ik aan denken bij bod zonder voorbehoud?

Bod zonder voorbehoud

Bod zonder voorbehoud

Bieden zonder voorbehoud dan 10% waarborg zelf naar notaris storten

Heeft u een bod gedaan zonder voorbehoud van financiering en uw bod is geaccepteerd? Hoera, u krijgt de kans om het huis te kopen u gaat het koopcontract tekenen zonder voorbehoud. Het is altijd verplicht om een waarborgsom/ bankgarantie te regelen. Normaal gesproken zijn hier verzekeringen voor zoals een bankgarantie via een verzekeraar.

Koopt u een huis zonder voorbehoud dan zal u de waarborgsom zelf moeten storten op rekening van de notaris. U ontvangt dit geld weer terug van de notaris als de overdracht netjes achter de rug is. Stel nu dat u dat geld nu nodig heeft om een hoger bod uit te brengen dan wordt dit bedrag eerst als waarborgsom gebruikt en daarna aan de verkoper overgemaakt i.v.m. hoger bieden.

Schenking € 105.000,- helpt met bieden zonder voorbehoud

Schenking ouders helpt met kopen zonder voorbehoud

Schenking ouders helpt met kopen zonder voorbehoud

Wellicht krijg jij een schenking. Hoe lager de hypotheek wordt ten opzichte van jouw aankoopbedrag van je nieuwbouwhuis hoe meer kans je hebt. De hypotheekdruk ligt lager en ze gaan altijd voor de kopers met de meeste kans.

Heb jij minder hypotheek nodig om te financieren dan heb jij weer voorrang.

Aantonen dubbele woonlasten hoe zit dat?

De bank gaat eerst kijken of de hypotheek past op inkomen en eigen geld of overwaarde. Als alles akkoord is dan gaan ze er wel vanuit dat jouw huis niet binnen 1 jaar verkocht is. Voordat je gaat bieden zonder voorbehoud is het dus belangrijk dat jij wel kan aantonen dat je de hypotheeklasten gedurende 12 maanden op je rekening hebt staan

Stel dat jij nu € 800,- per maand aan hypotheeklasten betaald dan dien jij 12 x € 800,- = €9.600 op je betaalrekening te hebben staan.

Ga nooit alleen bieden zonder voorbehoud van financiering

Nooit zelf bieden zonder voorbehoud van financiering

Nooit zelf bieden zonder voorbehoud van financiering

Ga dus nooit alleen een bod uitbrengen zonder ontbindende voorwaarden. LexWonen helpt u met inventariseren en controleren. Als hypotheekadviseur Veenendaal zijnde raden wij af om zonder voorwaarden te bieden op een bestaande woning. 

Risico’s  en de kosten van bod zonder voorbehoud van financiering 

Lexwonen wil vooraf alles weten. Zowel de huidige waarde oude woning als die er is en vrij besteedbaar geld.  Je moet voordat jij jezelf laat inschrijven een taxatierapport hebben van de huidige woning. Hier staat de marktwaarde vermeld en hoe lang het duurt dat je woning verkocht is.

Dit moet kloppen en dat laten wij zelf regelen. Dat taxatierapport kost geld. Ben jij niet ingeloot dan heb je wel kosten gemaakt aan dat rapport. Het is wel zo dat je dit rapport een half jaar geldig is en dus voor het volgende project kan gebruiken.

Lexwonen kost ook geld, ook als je niet ingeloot bent. Dit alles wordt vooraf besproken. Het is kansloos om te bieden met voorbehoud van financiering. Op zowel nieuwbouw als bestaande bouw kunnen wij jou goed helpen met een biedcertificaat zonder voorbehoud van financiering.

 

1. Hoe kan ik bieden zonder voorbehoud van financiering op nieuwbouw huis en heb ik dan méér kans om eigenaar te worden?

Door goede inventarisatie van jouw persoonlijke situatie en door jouw concept koop-aannemingsovereenkomst te gebruiken kan je via Lexwonen zonder voorbehoud van financiering een bod uitbrengen. Zonder voorwaarden kopen terwijl je dan nog 16 dagen de tijd hebt!

2.Wat zij de risico’s als de hypotheek niet rond komt en ik heb zonder voorbehoud van financiering gekocht?

Komt de hypotheek niet rond binnen die 16 dagen dan kunnen we daar nog schriftelijk vanaf zien. Omdat normaal gesproken banken de stukken pas gaan controleren als deze compleet zijn werkt dat via Lexwonen anders. Je krijgt een concept van de overeenkomst al in een vroeg stadium en daar kan onze bank al mee werken. Er is dus geen risico want je loopt pas risico als je de koopakte/aannemingsovereenkomst hebt getekend.

 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Hulp bij hypotheek

Lees meer
Call Now Button