Menu

De verschillende soorten woonverzekering: welke heb je sowieso nodig?

De verschillende soorten woonverzekering: welke heb je sowieso nodig?

Wanneer je een eigen huis hebt ben je hier waarschijnlijk ontzettend zuinig op. Een hypotheek is allesbehalve gratis en een huis is zodanig waardevol dat forse schade in veel gevallen onbetaalbaar is. Een goede verzekering voor je woning is daarom van enorm belang. Je kunt bijvoorbeeld je woning verzekeren bij Allianz Direct. In dit artikel zetten we de verschillende soorten woonverzekeringen uiteen en vertellen we waarom ze handig zijn

Opstalverzekering

De opstalverzekering is samen met de inboedelverzekering eigenlijk de basis die iedere huiseigenaar nodig heeft. Een opstalverzekering beschermt het huis zelf, dus alle vaste elementen aan jouw woning. Met een opstalverzekering zijn onverwachte kosten door diefstal, schade door inbraak of vandalisme gedekt en hoef je je geen zorgen te maken om schade door weersomstandigheden als storm en schade door brand of ontploffingen. Alles wordt gedekt, mits het niet je eigen schuld is natuurlijk. Kijk bijvoorbeeld eens naar een Allianz Direct opstalverzekering

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering doet eigenlijk hetzelfde als een opstalverzekering, maar dan niet met het huis, maar met de spullen die in jouw huis staan. Let wel op dat bij sommige spullen een basis inboedelverzekering niet alle kosten dekt. Contant geld valt onder je inboedelverzekering, maar bij de meeste maatschappijen maar tot een bepaald bedrag. Hetzelfde geldt voor elektronica en sieraden. Voor een meerprijs per maand of jaar kun je dat maximum bedrag wel een beetje omhoog krikken.

Glasverzekering

Een inboedelverzekering en een opstalverzekering heeft eigenlijk iedereen nodig. Ter aanvulling daarop heb je ook nog de mogelijkheid om bijvoorbeeld een glasverzekering te overwegen. Met een glasverzekering is ook het glas aan je huis beschermd. Dit geldt alleen voor ramen of glas in deuren, dus bijvoorbeeld niet een mooie vaas, douchecabines, een spiegel of je aquarium. Ook wordt glas dat breekt tijdens een verbouwing niet gedekt.

Aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering dek je de kosten van de schade die jouw huis toebrengt aan iemand anders of het huis van een ander. Dat klinkt misschien een beetje vaag, maar denk hierbij bijvoorbeeld aan een vallende dakpan die de tuin van een ander vernielt. Of je een aansprakelijkheidsverzekering nodig hebt hangt echt af van je persoonlijke situatie. Waar woon je, naast wie woon je, hoe is de staat van je huis? Een aansprakelijkheidsverzekering is dus zeker geen must, maar net als de glasverzekering eerder een prettig extraatje voor mensen die hun eigen huis niet vertrouwen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis onder bod: Wat nu?

Lees meer
Call Now Button