Menu

Definitie marktwaarde

Definitie marktwaarde

Definitie marktwaarde

De marktwaarde van een woning is de geschatte waarde op de taxatiedatum geschat door een taxateur. Er wordt vanuit gegaan dat er wordt onderhandeld tussen een bereidwillige koper en verkoper na behoorlijke marketing. Verder gaat men er vanuit dat beide partijen kennis van zaken hebben en dat er niet onder dwang wordt onderhandeld. Weten wat je moet bieden en of je het kan betalen?

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‘Overbieden huis’ whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kenmerken van marktwaarde (taxatiewaarde)

Belangrijke kenmerken van de marktwaarde is dat deze onherroepelijk is als deze is vastgesteld. Heeft een taxateur de marktwaarde vastgesteld en u bent het daar niet mee eens dan kan u geen ander taxatierapport laten maken.

Een ander taxatierapport laten maken door een andere taxateur kan uitsluitend als er fouten zijn gemaakt in de huidige taxatiewaarde. U moet denken aan te weinig grond meegenomen in taxatie. Het is van essentieel belang dat u vooraf een indicatie heeft van de marktwaarde omdat deze waarde uw maximale hypotheek bedraagt.

Gevolgen van lage marktwaarde

Gevolgen van lage marktwaarde

Gevolgen van lage marktwaarde

Heeft u een taxatierapport met een lagere marktwaarde dan dat u had verwacht? U zal dan meer eigen geld mee moeten nemen voor de hypotheek. Voorbeeld!  U ziet een woning te koop staan voor € 450.000,-. U doet een bod van € 460.000,- en de woning is u gegund. Vervolgens laat u een taxatierapport maken door een taxateur.  Taxateur taxeert de marktwaarde op € 425.000,-. Dit betekent dat u € 35.000,- aan eigen geld nodig heeft.

Uw maximale hypotheek mag nooit de marktwaarde overstijgen. Verder moet u ook nog de kosten koper betalen. een slordig € 12.000,- komt er dan nog aan kosten bij.  U heeft dus € 47.000,- aan eigen geld nodig omdat de marktwaarde lager is dan de koopsom.

Marktwaarde hoger dan de koopsom

Is de marktwaarde hoger dan de koopsom van het huis dan kan u vaak een woning kopen zonder eigen geldLexwonen.nl is gespecialiseerd in aankopen en hypotheken zonder spaargeld of met weinig spaargeld. Vooraf de marktwaarde weten is in deze situatie gewoon belangrijk.

Eerste woning kopen en de marktwaarde

Nu de uitwerking en de definitie van de marktwaarde duidelijk is wil dit niet zeggen dat u de kennis heeft. Wel weet u nu waar de gevaren zitten van een bod doen zonder kennis te hebben genomen van de marktwaarde. Gaat u uw eerste woning kopen? Het is belangrijk dat u vooraf de taxatiewaarde weet zodat u weet hoeveel u kan lenen. Het inkomen zegt niets over de maximale hypotheek. Het is de marktwaarde die bepaald hoeveel u kan lenen.

 

 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis onder bod: Wat nu?

Lees meer
Call Now Button