Menu

Dit zijn de vloerkleden trends van 2023

Dit zijn de vloerkleden trends van 2023

Met de veranderende interieurtrends elk jaar, is het niet verrassend dat ook vloerkleden steeds meer aandacht krijgen. Vloerkleden zijn namelijk een krachtig middel om sfeer en kleur in een kamer te brengen en kunnen zorgen voor een echte statement piece in huis. In 2023 zijn er een aantal opvallende trends te verwachten. Hieronder bespreken we de belangrijkste vloerkleed trends van 2023.

Vintage vloerkleden

Een vintage vloerkleed is een blijvende trend in 2023 en blijven populair onder huiseigenaren en interieurontwerpers. Dit zijn vloerkleden die een unieke en verouderde uitstraling hebben, waardoor ze perfect zijn voor degenen die op zoek zijn naar een item met een verhaal. Vintage vloerkleden kunnen afkomstig zijn uit verschillende tijdperken, waaronder de jaren 20, 30, 40 of 50, en hebben vaak opvallende en speelse patronen. Deze vloerkleden kunnen gemaakt zijn van natuurlijke materialen zoals wol of katoen, of van synthetische materialen die speciaal zijn ontworpen om te lijken op ouder materiaal. Vintage vloerkleden zijn een unieke manier om sfeer en stijl toe te voegen aan een kamer. Ze zijn perfect voor mensen die op zoek zijn naar een statement item en die de nadruk willen leggen op de persoonlijke touch in hun interieur. Bovendien kunnen ze ook een verrassende toevoeging zijn aan een moderne of minimalistische interieurstijl.

Naturale materialen

Naturale materialen zijn een belangrijke trend in 2023 op het gebied van vloerkleden. Stoffen zoals sisal, jute en bamboe zijn niet alleen mooi om naar te kijken, ze voelen ook fijn aan onder de voeten en hebben een aangename textuur. Deze materialen zijn ook duurzamer en milieuvriendelijker dan veel andere stoffen die gebruikt worden voor vloerkleden. Sisal is een vezel die wordt gewonnen uit de agave plant en wordt vaak gebruikt voor vloerkleden en tapijten. Het is sterk, duurzaam en heeft een natuurlijke look en feel. Jute is een andere vezel die afkomstig is van de jute plant en ook veelvuldig wordt gebruikt voor vloerkleden. Het is licht van gewicht en heeft een matte uitstraling. Bamboe is een verrassend veelzijdig materiaal en wordt steeds meer gebruikt voor vloerkleden. Het is licht, sterk en heeft een unieke, natuurlijke uitstraling. Door het gebruik van naturale materialen in vloerkleden, wordt een warme en uitnodigende sfeer in een kamer gecreëerd. Dit zorgt voor een natuurlijke en rustige uitstraling, die perfect past bij de huidige interieurtrends. Naturale materialen zijn ook makkelijk te onderhouden en kunnen jarenlang meegaan, waardoor ze een goede investering zijn voor iedereen die op zoek is naar een vloerkleed dat niet alleen mooi is, maar ook duurzaam en praktisch.

Diepe, rijke kleuren

Vloerkleden met diepe, rijke kleuren zijn een grote trend van 2023. Donkergroen, blauw en bordeaux rood zijn populaire kleuren die deze trend versterken. Deze kleuren zorgen voor een warme en uitnodigende sfeer in een kamer en kunnen een mooie aanvulling zijn op een anders neutrale inrichting.

Etnische patronen

Etnische en bohemian stijlen zijn al een tijdje populair en in 2023 zullen ze nog meer op de voorgrond treden. Vloerkleden met traditionele patronen uit verschillende culturen zijn een echte eye-catcher en zorgen voor een speelse en exotische sfeer in een kamer. Hiermee kun je eenvoudig een unieke en persoonlijke touch aan je interieur toevoegen.

Gebreide vloerkleden

Gebreide vloerkleden zijn al een tijdje in opkomst en zullen in 2023 nog meer de aandacht trekken. Ze zijn niet alleen comfortabel en warm, maar hebben ook nog eens een knusse en gezellige uitstraling. Gebreide vloerkleden zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, waardoor er altijd een geschikt exemplaar is voor elke interieurstijl. Met de bovenstaande vloerkleden trends zul jij vast en zeker een vloerkleed kunnen vinden dat bij je past!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis bouwen en aannemer niet betalen

Lees meer
Call Now Button