Menu

Documenten hypotheekaanvraag

Welke documenten heb je nodig als je een huis gaat kopen. Via LexWonen kan u alle documenten downloaden zodat u snel kan beginnen met de aankoop en de hypotheekaanvraag. Bereken eerst hoeveel u kan lenen.

  • Hidden
  • Bereken hypotheek als starter of doorstromer. Hoe meer u invult des te nauwkeuriger de berekening.


    Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Documenten hypotheekaanvraag prioriteit

U kan pas een huis kopen als u alle documenten voor handen heeft. Doet u dat niet dan is de kans op een afwijzing op een hypotheek het grootst en het kan u veel geld kosten.

Bkr overzicht

Kan u rood staan? U staat nooit rood op de bank maar heeft wel de mogelijkheid? Heeft u kredieten, creditcards of postorder kredieten? Heeft u een mobiele telefoon op leasebasis(85% van de bevolking). Heeft u een lease-auto? Al dit soort zaken staan in de BKR. De meesten zeggen dat ze niets in de BKR hebben. Ik ga u verklappen dat dat slechts 4% van de Nederlanders is.

GRATIS en SNEL Bkr documenten opvragen

BKR GRATIS en snel opvragen binnen 1 minuut doe je als volgt!

Ga naar Bkr.nl >inzage kredietoverzicht>Account aanmaken>Kies bank> Verder gewoon volgen> LET OP! Zorg er voor dat details van bedragen zichtbaar zijn(aanklikken)

Werkgeversverklaring of UWV verzekeringsbericht

Wel of geen vast dienstverband een werkgeversverklaring of UWV verzekeringsbericht heeft u altijd nodig. Vaak hebben werkgevers dit voorhanden. Ook hieronder kan u een werkgeversverklaring downloaden.

Werkgeversverklaring leeg

Gemak van UWV verzekeringsbericht i.p.v. werkgeversverklaring

Een UWV verzekeringsbericht is een document wat u zelf SNEL en makkelijk kan downloaden als u DigiD heeft.

Ga naar UWV.nl en log in met DigiD. Ga naar persoonlijke gegevens en dan naar arbeidsverleden. U ziet daar aan de rechter zijde een pdf staan genaamd: Verzekeringsbericht. Dit bericht mailen, geen werkgeversverklaring nodig.

Bereken hoeveel hypotheek je kan krijgen

Bereken hoeveel hypotheek je kan krijgen

U kan dit document gebruiken als u minimaal 3 jaar in het arbeidsproces zit. Dat u meerdere werkgevers heeft gehad de laatste 3 jaar is niet van belang. Bent u echter het laatste jaar veel meer gaan verdienen of heeft u tussendoor helemaal niet gewerkt? Vraag een werkgeversverklaring aan.

Heeft u een studielening bij DUO

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Startershypotheek Groningen

Lees meer
Call Now Button