Menu

Documenten hypotheekaanvraag

Welke documenten heb je nodig als je een huis gaat kopen. Via LexWonen kan u alle documenten downloaden zodat u snel kan beginnen met de aankoop en de hypotheekaanvraag. Bereken eerst hoeveel u kan lenen.

  • Hidden
  • Bereken hypotheek als starter of doorstromer. Hoe meer u invult des te nauwkeuriger de berekening.


    Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Documenten hypotheekaanvraag prioriteit

U kan pas een huis kopen als u alle documenten voor handen heeft. Doet u dat niet dan is de kans op een afwijzing op een hypotheek het grootst en het kan u veel geld kosten.

Bkr overzicht

Kan u rood staan? U staat nooit rood op de bank maar heeft wel de mogelijkheid? Heeft u kredieten, creditcards of postorder kredieten? Heeft u een mobiele telefoon op leasebasis(85% van de bevolking). Heeft u een lease-auto? Al dit soort zaken staan in de BKR. De meesten zeggen dat ze niets in de BKR hebben. Ik ga u verklappen dat dat slechts 4% van de Nederlanders is.

GRATIS en SNEL Bkr documenten opvragen

BKR GRATIS en snel opvragen binnen 1 minuut doe je als volgt!

Ga naar Bkr.nl >inzage kredietoverzicht>Account aanmaken>Kies bank> Verder gewoon volgen> LET OP! Zorg er voor dat details van bedragen zichtbaar zijn(aanklikken)

Werkgeversverklaring of UWV verzekeringsbericht

Wel of geen vast dienstverband een werkgeversverklaring of UWV verzekeringsbericht heeft u altijd nodig. Vaak hebben werkgevers dit voorhanden. Ook hieronder kan u een werkgeversverklaring downloaden.

Werkgeversverklaring leeg

Gemak van UWV verzekeringsbericht i.p.v. werkgeversverklaring

Een UWV verzekeringsbericht is een document wat u zelf SNEL en makkelijk kan downloaden als u DigiD heeft.

Ga naar UWV.nl en log in met DigiD. Ga naar persoonlijke gegevens en dan naar arbeidsverleden. U ziet daar aan de rechter zijde een pdf staan genaamd: Verzekeringsbericht. Dit bericht mailen, geen werkgeversverklaring nodig.

Bereken hoeveel hypotheek je kan krijgen

Bereken hoeveel hypotheek je kan krijgen

U kan dit document gebruiken als u minimaal 3 jaar in het arbeidsproces zit. Dat u meerdere werkgevers heeft gehad de laatste 3 jaar is niet van belang. Bent u echter het laatste jaar veel meer gaan verdienen of heeft u tussendoor helemaal niet gewerkt? Vraag een werkgeversverklaring aan.

Heeft u een studielening bij DUO

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Wat gebeurd er met mijn oude hypotheek als ik een ander huis koop?

Lees meer
Call Now Button