Menu

Dure lening aflossen met overwaarde

dure lening aflossen met overwaarde

dure lening aflossen met overwaarde

Weet u dat u uw dure lening kan aflossen als u overwaarde heeft door uw woning voor de helft te verkopen aan uw eigen kind, kennis of vriend. Dure kredieten verwijderen met geld dat u al jaren in de stenen heeft zitten en eigenlijk niet weten hoe u dat moet doen.

Vaarwel duur krediet door overwaarde en verkoop deel huis

Een dure lening komt elke maand weer terug om te betalen. Veel mensen weten helemaal niet dat overwaarde eigen geld is waar je alles mee kan doen wat je wil. Dure kredieten vaarwel zeggen kan als je onderstaande  3 punten kan regelen.

  1. Er is overwaarde op uw huis
  2. U heeft iemand die uw huis voor de helft wil kopen
  3. U heeft inkomen uit arbeid

Hoe werkt aflossen leningen met overwaarde?

Kredieten verwijderen met overwaarde gaat als volgt. U heeft een huis gekocht in 2014 voor € 225.000,-. Huidige waarde bedraagt € 390.000,- en de hypotheekstand is € 195.000,-. Overwaarde van € 195.000,- is het bedrag waar iemand zich kan voor inkopen in uw huis. Inkoper krijgt een hypotheek op uw huis en komt bij u in wonen. Het is een soort verzilverhypotheek.

Notaris zet de hypotheek van u om naar een bank waar je op deze wijze zo mag financieren. Verder zorgt de notaris dat de hypotheek van de inkoper ingeschreven wordt. Daarna gaat die € 195.000,- conform de koopakte naar de huidige eigenaar toe. Het is uw geld. Fiscaal betekent het wel dat uw hypotheek niet meer aftrekbaar is.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Lastig huis te kopen

Lees meer
Call Now Button