Menu

Verzilverhypotheek

Verzilverhypotheek

Verzilverhypotheek

Met de verzilverhypotheek van Lexwonen.nl kan u overwaarde verzilveren zonder extra maandlasten als u een mede-eigenaar zoekt die bij u komt inwonen. Denk aan eigen kind of vriend. Verzilveren van de woning kan goedkoop plaatsvinden door de persoon die bij u komt inwonen. Heeft u een hypotheek van ‚ā¨ 200.000,- en de taxatiewaarde bedraagt ‚ā¨ 400.000,-? Tot ‚ā¨ 200.000,- kan de mede-eigenaar zich inkopen omdat de totale hypotheekschuld op dit pand niet hoger mag zijn dan de taxatiewaarde. De inwoner krijgt dan een hypotheek van de helft van de marktwaarde van uw woning op dat moment. U krijgt dat geld dan via de notaris nadat uw eigen hypotheek is omgezet zodat u daar een vakantiehuis of camper van kan kopen. Met deze verzilverhypotheek bent u vrij om te doen en te laten met het geld wat u wilt. Bereken hoeveel overwaarde u kan krijgen¬† en of het past bij beide partijen. Let op, het is een indicatie. Voor exacte geldstroom overleggen wij later meer.

Bereken hier hoeveel overwaarde mogelijk is en of de mede-inkoper het kan betalen. Ook wel de opeethypotheek genoemd zonder maandlasten.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Met verzilverhypotheek een vakantiehuis

Met verzilverhypotheek een vakantiehuis

Verzilverhypotheek verzilvert de helft van taxatiewaarde door inwoning

Met een ouderwetse verzilverhypotheek of opeethypotheek krijgt u geld in handen dat u moet lenen omdat u overwaarde heeft. De bank zit er dan tussen en u betaald dan een slordige 4,8% rente exclusief aflossing. Dus als u een extra hypotheek krijgt van de bank van ‚ā¨ 300.000,- dan betaald u ‚ā¨ 1.200,- per maand zonder aflossing. Hier kan u helemaal niets mee.¬† De verzilverhypotheek via Lexwonen gaat anders. Hier krijgt u dus niet het geld van de bank te leen maar van de persoon die bij u komt inwonen koopt een deel van de woning. De inwoner wordt wel voor 50% mede-eigenaar en deelt mee in de winst of het verlies van de woningwaarde. Het bespaart u duizenden euro’s per maand, reken zelf even na.

Verzilverhypotheek via lexwonen.nl samenwonen verplicht

50% van de taxatiewaarde verzilveren

50% van de taxatiewaarde verzilveren

Verzilverhypotheek verzilvert nooit meer of minder dan 50% van de huidige waarde en de totale hypotheeksom mag niet hoger zijn dan 100% van de marktwaarde. Heeft u dat geld binnen dan is dat geld vrij besteedbaar. Hoe hoger de taxatie hoe meer geld u verzilverd krijgt.

Kosten van verzilveren geld via Lexwonen

Wilt u geld cashen door mede-eigenaar toe te laten via Lex Wonen.nl? U krijgt dan een andere hypotheek. Meestal worden de maandlasten dan hoger omdat u een hogere rente gaat betalen. Verder mag u de hypotheekrente niet meer aftrekken van de IB. Dat komt omdat u geld verzilvert en er andere dingen mee doet dan de schuld aflossen. U heeft dan dus wel een hogere maandlast maar deze staat niet in verhouding met een lening van de bank.

Per geval moeten we bekijken of een verzilverhypotheek door inwoner binnen te laten gunstig is. Het zou kunnen zijn dat u bijvoorbeeld maar 75% van het verzilverde kapitaal gaat opnemen en met 25% de huidige hypotheek gaat verlagen. Gaan de maandlasten namelijk omhoog dan is het wellicht handig om een gedeelte van het verzilverde bedrag te gebruiken om klein stukje af te lossen. U kan alle kanten op met een verzilverhypotheek zoals wij hem regelen.

Verzilverhypotheek voorbeeld via Lexwonen.nl

Tom en Maja zijn de ouders en schoonouders van Rik en Nancy. De ouders hebben samen sinds 19 jaar de huidige woning die een waarde heeft van ‚ā¨ 550.000,-. Ouders hypotheek bedraag nog ‚ā¨ 125.00,-. Tom en Maja hebben dus een overwaarde van ‚ā¨ 425.000,- en dit willen ze gedeeltelijk verzilveren zonder maandelijks rente te gaan betalen.

De verzilverhypotheek via lexwonen.nl bracht uitkomst voor zowel de kinderen als ouders. Kinderen konden zich inkopen in de woning zodat ze mede-eigenaar werden. Ouders konden de overwaarde verzilveren middels de verzilverhypotheek. Een bedrag van de helft van de huidige woningwaarde, ‚ā¨ 275.000,- werd verzilverd. Een vakantiehuis kopen en verhuren was een van de wensen. De vakantiewoning kost dan helemaal geen maandelijkse rente.

Met een traditionele verzilverhypotheek zou je maandelijks 6,5% rente over moeten betalen, een slordige ‚ā¨ 1.490,- per maand. Op deze wijze betaal je eenmalig advieskosten en misschien een boeterente bij uw huidige bank.

Huidige geldverstrekker staat verzilverhypotheek met meerderen niet toe

Omdat uw huidige geldverstrekker het niet toe staat dat familieleden of kennissen zich inkopen moet u naar een andere Nederlandse geldverstrekker. Wordt uw nieuwe hypotheekrente lager dan de huidige rente die u betaald? De kans op een boete is aannemelijk. Wordt de nieuwe rente hoger dan betaald u geen boete rente. Check dit!

Check boeterente door oversluiten

Check boeterente door oversluiten

Ook in het voorbeeld van Tom en Maja was er geen boeterente. Wel hebben wij de huidige hypotheek verlaagt met ‚ā¨ 35.000,- omdat de hypotheekrente niet meer aftrekbaar is. Door verlaging van de hypotheek die we konden realiseren door de verzilverhypotheek, bleven ze bijna dezelfde maandlast houden. De bestaande hypotheeklast¬† van ouders werd iets hoger.

Door deze actie bracht de verzilverhypotheek ‚ā¨ 240.000,- op en werden de kinderen mede-eigenaar door zich in te kopen in het huis.¬† Ouders kochten een riante vakantiewoning in Duitsland waar zij regelmatig verbleven. Voor de rest werd de vakantiewoning regelmatig verhuurd. Een geweldige leuke investering en blije gezichten. Optimaal verzilveren woningwaarde kan je leven veranderen.

Andere methode om te verzilveren

Samen met ouders een huis kopen betekent dat u gaat kopen met 4 personen. U koopt dan de woning samen op inkomen en de overwaarde laat u als ouders zijnde er uit. Lexwonen.nl houdt rekening met de woningmarkt en heeft veel oplossingen om de overwaarde te verzilveren middels een verzilverhypotheek. Verzilveren kan ook met vrienden of andere familieleden tot 4 aanvragers.

Verzilveren door andere woning te kopen

Toen huizen nog goedkoper waren gingen huizenbezitters anders te werk. Ze verkochten de huidige woning en kochten een goedkoper huis terug. Overwaarde werd verzilverd. Gaat u op dit  moment op zoek naar een goedkopere woning dan zal dit lastig worden. Overwaarde huis gebruiken? U maakt de keuze, Lexwonen en of partner helpt u graag. 

Let op met het uitbrengen van een bod. Overbieden op een huis hoeft niet meer en al helemaal niet als u geen financiering nodig heeft. Wij proberen altijd een korting van 8% tot 15% te bedingen, afhankelijk van de werkelijke waarde. De vraagprijs van een huis is namelijk niet de werkelijke waarde.

Kan ik met jullie verzilverhypotheek ” DE HELFT VAN DE HUIDIGE WONINGWAARDE KRIJGEN “doordat iemand zich inkoopt?

Ja, als een vriend of familielid zich bij u inkoopt dan kan dat voor 50% van de taxatiewaarde van uw woning. U ontvangt dat geld via de notaris na de overdracht. U bent dan samen eigenaar van de woning. U heeft geen maandelijkse extra kosten omdat dit uw eigen geld is waar u recht op heeft door inkopen van mede-eigenaar. Let op, u zal moeten oversluiten en dat kan betekenen dat u toch maandelijks hogere lasten heeft door hogere rente. Verder heeft u geen of weinig hypotheekrenteaftrek meer. Laat ons berekenen en ga altijd advies bij een fiscalist en of notaris inwinnen.

Ik heb iemand die wil zich ” BIJ MIJ INKOPEN HOE NU VERDER ” om de verzilverhypotheek goed te laten verlopen?‚≠ź

Vul hier het formulier in en neem later contact op. Wij gaan kijken naar uw huidige lasten en de nieuwe lasten nadat u er een mede-eigenaar bij heeft gekregen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button