Menu

Duur huren of duur kopen

Duur huren of duur kopen

Duur huren of duur kopen

Kies jij voor duur huren of duur kopen? Wil jij enkele verschillen zien tussen de onmogelijkheid van huren en onder voorwaarden de mogelijkheid van kopen?

Echt waar, makkelijk is een groot woord maar een huis kopen met meerdere mensen tot 4 aanvragers is een oplossing. Je kan wel 2 hypotheken betalen in plaats van 1 keer de huurprijs. Er is geen huurwoning, er zijn wel koophuizen.

Duur huren versus duur kopen

Duur huren zegt het woord al zelf. Je kan geen huurhuis vinden in geheel Nederland. Inschrijven bij de gemeente of woningstichting voor een huurhuis kan. Over 10 jaar is er nog niets. Particulier huren? Er is niets en vindt je iets de komende jaren houdt dan rekening met een huurappartementje van € 1300,- per maand of hoger. Ik heb het niet over huurwoningen in het westen. Dat zijn nog hogere huurprijzen en lastig te krijgen. Ook bij huurhuizen wordt er gewoon meer geboden aan huur.

Duur kopen is een goed alternatief. Ondanks dat je veel geld betaald voor een koophuis is er toch een mogelijkheid. Een 4 persoons hypotheek, ook wel Multi hypotheek lexwonen genoemd. Je gaat met 3 of 4 vrienden, bekenden of familieleden die ook huren een huis kopen. Samen onder één dak wonen is verplicht uiteraard. Voor een hypotheek van € 700.000,- betaal je ongeveer € 2400,- per maand.

Voorbeelden duur huren versus duur kopen

John uit Veenendaal had een huurwoning voor € 895,- per maand. Vriend Peter zoekt al 2,5 jaar naar een huurhuis. Vriend Pjotter huurt voor € 1295, – per maand een woning, hij betaald elk jaar méér huur. Individueel konden de vrienden niet veel hypotheek krijgen. Samen konden ze met 3 personen € 613.000,- aan hypotheek krijgen. Ze kochten een huis voor € 450.000,- , hypotheekkosten € 1580,- per maand. Met zijn drieën dus € 530,- per maand aan bruto hypotheeklast voor een riante woning.

De vrienden zijn van plan om een jaar of 10 samen te kopen en de overwaarde te gebruiken om later zelf wat te kopen. Lexwonen.nl helpt je met overbieden, de koopakte en de hypotheek. Uiteraard  zou je ook een restschuld kunnen overhouden. Maar een waardevermindering zie ik voorlopig niet zitten, er zijn gewoon te weinig huizen.

Huren of kopen gemaakte zaak

Koop je een huis dan heb je samen veel meer eigen geld, dit heb je nodig voor een hoger bod te plaatsen. Verder zijn de hypotheeklasten veel lager dan huurlasten. Profiteren van de overwaarde en later verdelen onder alle kopers. Uiteraard is de notaris een belangrijk persoon. Wij regelen voor jullie een afspraak bij de notaris alvorens jullie een huis gaan kopen. Duur huren is een keuze die steeds minder gebeurd. Duur kopen met een hypotheek voor 4 personen regelen wij dagelijks.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis onder bod: Wat nu?

Lees meer
Call Now Button