Menu

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument (DVD)
Dienstverleningsdocument (DVD)

In het dienstverleningsdocument (DVD) hypotheek vindt u informatie over de prijzen van het hypotheekadvies en de hypotheekaanvraag. Het dienstverleningsdocument moet worden verstrekt vóór aanvang van de werkzaamheden. Standaard staat in elke mail van Lexwonen een link naar dit document. Vergelijk hier makkelijk de DVD van alle geldverstrekkers die hieronder vermeld staan. Vaak zie je dan de werkzaamheden Hypotheekadvies en hypotheekbemiddeling apart vermeld staan.

Naar het Dienstverleningsdocument Lexwonen

Hier vindt u het dienstverleningsdocument van Lexwonen met de hypotheekadviesprijzen. Deze DVD staan alle prijzen tot aan hypotheken met 4 personen. Vanaf 1 april 2023 komt het dienstverleningsdocument te vervallen. Vanaf dan bestaat er een vergelijkingskaart hypotheek waar u alle hypotheekadviesprijzen en de aanvraag kan vergelijken.

Dienstverleningsdocument (DVD)verplicht door AFM

Het dienstverleningsdocument is een gestandaardiseerd document dat bij elke aanbieder of financiële dienstverlener hetzelfde er uitziet. De AFM verplicht adviseurs en geldverstrekkers een dienstverleningsdocument te overhandigen aan een mogelijke klant. Ook lexwonen.nl heeft dit document. Het dienstverleningsdocument geeft de kosten weer die u gaat betalen. Kosten kunnen afwijken afhankelijk van de afgesproken werkzaamheden. Werkzaamheden en de tarieven worden vastgelegd in een Dienstverleningsopdracht  (DVO) ook wel genoemd een Opdracht tot Dienstverlening (OTD). Deze wordt getekend door alle partijen. Kosten kunnen anders zijn als een hypotheek complex is.

Dienstverleningsdocument alle geldverstrekkers vergelijken

Hieronder heeft u de links naar het dienstverleningsdocument (DVD) van alle grote geldverstrekkers. Met een dienstverleningsdocument weet je dus welke kosten je kan verwachten. Vergelijk het dienstverleningsdocument (DVD) met het dienstverleningsdocument van andere partijen. Er kunnen ook andere afspraken gemaakt worden. Zoek de goedkoopste hypotheekadviseur op. Leg alle gemaakte afspraken vast in de Opdracht tot Dienstverlening (lees getekende offerte). Er kunnen dus werkzaamheden zijn die er niet in staan zoals:

  1. Belastingteruggave regelen
  2. Aankoopbemiddeling woning

Ook kan het gebeuren dat u achteraf aanvullende vragen heeft over aansluiten energiemaatschappij of vragen over bouwbedrijven i.v.m. verbouwingen regelen. Deze werkzaamheden horen niet thuis in het Dienstverleningsdocument. Maakt u tijdens de rit aanvullende afspraken maak daar een Opdracht tot Diensterlening van. Vindt u dat te ver gaan vraag dan via de mail op zijn minst of er kosten zijn verbonden aan de aanvullende vragen.

Naar het Dienstverleningsdocument ABNAMRO

Dienstverleningsdocument van ABNAMRO Hypotheken vindt u als u op de link klikt. Daar staan de hypotheekadviesprijzen van de bank.

Dienstverleningsdocument ING bank 

Op deze pagina vindt u het dienstverleningsdocument hypotheek van de INGBANK. Hypotheekadvies prijs van de INGBANK staat hier vermeld.

Dienstverleningsdocument RABOBANK

Hypotheekadviesprijzen van de RABOBANK vindt u hier in het pdf dienstverleningsdocument RABOBANK. Vraag altijd voordat u akkoord gaat met de prijzen van het hypotheekadvies of het document nog actueel is. Dit geld voor alle geldverstrekkers en of hypotheekadvieskantoren.

Dienstverleningsdocument SNS Bank

Hier kan u de hypotheekadvieskosten vinden van de SNSBANK 

Dienstverleningsdocument Hypotheker

De hypotheker heeft een keurige pagina met voorbeelden van hypotheekadviesprijzen. Tevens staan daar de werkzaamheden en het dienstverleningsdocument van de hypotheker geplaatst.

Dienstverleningsdocument Aegon

Ook bij geldverstrekker AEGON geven ze hypotheekadvies en sluiten ze uiteraard uitsluitend hun eigen hypotheek af. Ga naar de pagina van AEGON voor alle dienstverleningsdocumenten.

Dienstverleningsdocument Florius

Kijk hier voor de hypotheekadviesprijzen van Florius. Bekijk het dienstverleningsdocument van Florius

Opdracht tot dienstverlening en Dienstverleningsdocument zijn leidend

DVD Lexwonen
DVD Lexwonen

Eigenlijk kan er niets fout gaan met de afrekening van een hypotheek. Zijn er kosten in rekening gebracht die niet zijn besproken overleg dit dan met de betreffende bank of hypotheekadviseur. Komt u er niet uit dien dan een klacht in bij de Kifid.

Wat doet de adviseur wel en wat niet

Vraag altijd wat een geldverstrekker wel doet en wat hij niet doet. Leg dit vast of bewaar de ontvangen documenten en of mails. Samen met het dienstverleningsdocument staat u sterk. Meestal is bij een onjuiste nota geen opzet in het spel. Overleg samen en los eventuele problemen achteraf op in alle redelijkheid en billijkheid.

Dienstverleningsdocument Lexwonen
Dienstverleningsdocument Lexwonen

 

Wat staat er in het dienstverleningsdocument hypotheken en waar kan ik deze van alle geldverstrekkers vergelijken?

In een dienstverleningsdocument staan de prijzen vermeld die u moet betalen voor een hypotheek. De financiële dienstverlener moet zich daar aan houden. Wel kunnen er aanvullende afspraken gemaakt worden over andere werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan een hypotheekadviseur die ook aankoopmakelaar is zoals lexwonen. Alles wordt vastgelegd in een “Opdracht tot Dienstverlening” document. U kan het dienstverleningsdocument van een hypotheek voor starters voor € 995,- vergelijken met andere geldverstrekkers of hypotheekadviseurs. Op deze website vindt u een dienstverleningsdocument van alle grote geldverstrekkers en hypotheekketens. Op deze wijze kan u makkelijker een keuze maken.

Ik heb dienstverleningsdocumenten gezien en vergeleken met andere adviseurs en geldverstrekkers, hoe nu verder?

Maak een afspraak met de dienstverlener in kwestie en laat alle werkzaamheden op papier zetten. Onderteken de opdracht tot dienstverlening en laat hem/haar het advies doen en de hypotheek regelen. Krijgt u achteraf een andere nota dan besproken ga dat dan eerst oplossen met die dienstverlener. Probeer in alle redelijkheid en billijkheid naar een oplossing te zoeken. Komt u er samen niet uit en heeft u schriftelijk antwoord ontvangen? Ga dan pas contact opnemen met de Kifid.

 

Call Now Button