Menu

Een creditcard je veilige partner bij verduurzaming van je huis

Een creditcard je veilige partner bij verduurzaming van je huis

Vooral in de koudere wintermaanden blijkt soms dat je huis niet helemaal comfortabel en duurzaam is ingericht. Misschien heb je daarvoor niet altijd meteen een budget bij de hand om optimaal te profiteren van bepaalde subsidies. Een creditcard is dan een uitkomst. Maar door het grote aanbod is het lastig om hierin een juiste keuze te maken.

 

Ben je toe aan een flinke verbouwing van je bestaande woning, dan liggen er misschien een aantal subsidies voor je klaar. De overheid lanceert vaak jaarlijks een nieuwe serie voordelige regelingen die je als woningeigenaar een behoorlijk voordeel op kunnen leveren. Sommige regelingen gaan hierbij tot 30 procent subsidie. Die wil je natuurlijk niet mislopen.

 

Hoe je deze subsidies kunt aanvragen, hangt af van de specifieke regeling waar je voor in aanmerking komt. Er zijn regelingen die je alleen kunt aanvragen bij de gemeente waar je woont, sommige kun je direct aanvragen bij het Rijk en er zijn ook regelingen die je alleen kunt aanvragen bij een erkende bank of hypotheekverstrekker. Door goed te zoeken, kun je de regelingen vinden die bij jouw situatie passen. Wanneer je meerdere isolatiemaatregelen treft of een warmtepomp installatie aanschaft kun je tot 30 procent subsidie krijgen.

 

Om die duurzame maatregelen te treffen zul je toch eerst verschillende aankopen moeten doen. Indien je zelf aan de slag gaat, kun je in ieder geval besparen op de kosten die je maakt wanneer je een specialist inhuurt. Een creditcard aanvragen kan dan een uitkomst zijn, zodat je meteen wat armslag hebt om bijvoorbeeld ledlampen, isolatiemateriaal en radiatorfolie te kopen. Je zit er na de verduurzaming niet alleen warmpjes bij, je bespaart tevens een mooi bedrag op je energierekening.

 

Natuurlijk kun ook je aankopen voor een update van je huis via je lopende rekening doen, maar daar betaal je meestal al je vaste lasten mee. Met een creditcard kun je achteraf betalen. Dat kan door middel van een maandelijks vast afgesproken aflossing of dat kan door elke maand het complete creditbedrag in te lossen.

 

Het mooie van een creditcard is, dat je aankopen direct verzekerd zijn bij diefstal, verlies en schade. Zo ben je in de meeste gevallen beschermd in het geval er iets mis gaat. Een ander voordeel met het betalen via je creditcard is dat de betaling makkelijker terug te vragen is wanneer er iets niet goed gaat. Heb je net een mooi item voor je nieuwe interieur gekocht en het is niet geleverd of er is sprake van schade, dan kun je bij veel maatschappijen je geld terug vragen. De betreffende creditcardmaatschappij kan dan proberen het bedrag voor je terug te vorderen. De betreffende verzekering gaat vaak tot 180 dagen terug. Hoe mooi is dat!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Alles wat je over het plaatsen van spouwmuren wil weten

Lees meer
Call Now Button