Menu

Het is de muziek die er voor zorgt of bod geaccepteerd wordt

Het is de muziek die er voor zorgt of bod geaccepteerd wordt

Het is de muziek die er voor zorgt of bod geaccepteerd wordt

Hoe komt het dat jouw mooiste muzieknummer soms niet zo mooi klinkt? De ene keer geweldig en euforisch en een andere keer wellicht een beetje verdrietig. Als je dit aan je zelf kan uitleggen dan kan je ook een huis kopen. Het is de muziek die er voor zorgt of jouw bod geaccepteerd wordt. Hoe moet je dat spelletje spelen? Ik ga eerst terug naar dat stukje muziek.

Waarom klinkt mijn mooiste nummer soms leeg of verdrietig?

Ben je verdrietig of in een haastige bui? Luister je naar je favoriete nummer. Op eens kan het zo maar zijn dat dit nummer je niet meer in extase brengt, het maakt je verdrietig. Ook kan dit liggen aan het moment van beluisteren. Is dit in de ochtend om 06.30 uur of laat in de avond? Per individu kan het binnenkomen van de muziek anders binnenkomen. Wat is nu de overeenkomst met een huis kopen en beleving van muziek?

Waarom kiest de makelaar voor een ander?

De makelaar kiest voor een ander omdat:

  1. Je bent niet open genoeg
  2. Je alleen met jezelf bezig bent
  3. Je voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten
  4. jij brengt op het verkeerde moment het bod uit
  5. Jij vertelt alleen het bod maar geen specifieke voorwaarden
  6. Je laat niet weten dat je alles van de woning weet
  7. Jij/jullie geven geen biedcertificaat over jullie situatie

Het moet als muziek in de oren klinken

Wie zijn jouw beste vrienden? Zijn dat de mensen die alleen maar over hun zelf praten en hun eigen situatie? Of zijn dat mensen die ook om jou geven en belangstelling tonen voor jou. Je begrijpt nu precies wat ik bedoel. De makelaar moet een goed gevoel overhouden aan jouw mail en voorstel. Hij moet voelen dat je er werk van hebt gemaakt “de interesse”.

Ik begrijp wat je bedoeld maar nu concreet

  • Op het moment dat de makelaar jou verteld dat jij je bod kan mailen dan direct compleet mailen. Niet de andere dag dus, ook niet als je nog 1 week de tijd hebt. Koop je met voorbehoud van financiering? Doe het NIET zo: Bod € 500.000,- onder voorbehoud financiering, overdracht in overleg- einde citaat-. Kansloos en je doet exact hetzelfde als een ander en misschien nog wel erger. Je hebt niets verteld hoe je gaat financieren, je eigen geld en de verwachtte taxatiewaarde van dat huis. Laat zien dat je interesse hebt. Het moet als muziek in de oren klinken voor makelaar en verkoper.

Aan wie zou jij je woning verkopen?

Stel dat jij je eigen huis gaat verkopen.

  1. Iemand doet een bod van € 450.000,- op je woning, jouw vraagprijs is € 400.000,-. Hij doet het bod onder voorbehoud voor een bedrag van € 350.000,-.  Verder ontvang je van hem een biedcertificaat. Hierin staat vermeld wat hij maximaal kan lenen, zijn spaargeld, de BKR en de overwaarde oude woning. In het biedcertificaat staat precies vermeld hoe zijn financiering wordt gebaseerd op indicatie taxatiewaarde van jouw huis. Met de huidige woningmarkt is dit belangrijk.

      2. Een ander doet een bod van €470.000,- onder voorbehoud van financiering, overdracht in overleg.

Het is het eerste bod dat je gaat accepteren. Het geeft je een veilig gevoel. Het klinkt als muziek in de oren en de transparantie druipt er vanaf. Empathisch vermogen  is aanwezig. Sinds 2022 kan je alleen op deze wijze kopen. Lexwonen werkt landelijk op basis van no cure no pay. Aankoop en hypotheek. Geen biedcertificaat? Geen kans.

 

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‘Overbieden huis’ whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Lastig huis te kopen

Lees meer
Call Now Button