Menu

Huizenmarkt

Huizenmarkt

Huizenmarkt

De huizenmarkt zit vast. Een woning vinden zal niet meevallen in deze woningmarkt. Toch ziet Lexwonen oplossingen om toch een huis te kunnen kopen. Hieronder vindt jij alles waar je tegenaan loopt en de oplossingen om een huis te kopen in een woningmarkt die veel fantasie van je vraagt. Lexwonen heeft de sleutel, de oplossing voor vele vraagstukken over hypotheken in deze tijd van overbieden.  

Overbieden in deze huizenmarkt

Op deze huizenmarkt zal het bedrag dat je moet overbieden 35% tot 55%  bedragen van de vraagprijs. Overbieden op een huis in deze tijden kan afwijken als de verkoopstrategie anders is. Lees nu alles over de consequenties van de huidige huizenmarkt.

Voorbeeld van hoger bieden huidige woningmarkt

Hoger bieden in huidige huizenmarkt

Hoger bieden in huidige huizenmarkt

Voorbeeld huidige verkopersmarkt. Verkopend makelaar spreekt met de verkoper af om het huis hoger te prijzen gezien de omstandigheden op de woningmarkt. Dat wil dus zeggen dat het huis hoger te koop komt te staan dan de marktwaarde.

 Je moet weten dat elke euro die jij bied boven de taxatiewaarde (marktwaarde)  je zelf moet inleggen aan spaargeld. Dus als de vraagprijs € 520.000,-, bedraagt en de taxatie € 475.000,- bedraagt dan betekent dat, dat jij € 45.000,- aan eigen geld moet meenemen. Zo zit de huizenmarkt in elkaar op dit moment

Huidige woningmarkt dwingt je goed te inventariseren

Verstoorde woningmarkt dwing jou goed te inventariseren

Verstoorde woningmarkt dwing jou goed te inventariseren

Dus overbieden huis kan pas als je weet hoeveel spaargeld je hebt, de overwaarde weet van je huidige woning en als je de taxatiewaarde hebt van het aan te kopen huis.

Hoe weet ik de taxatiewaarde in deze onstuimige huizenmarkt

Het is verstandig om iemand in te schakelen die kennis heeft van de woningmarkt en hypotheken. Lexwonen is erkend aankoopbemiddelaar en hypotheekadviseur. Hij weet binnen één uur indicatief wat je zou moeten bieden. Als je niet wil overbieden blijf dan zitten waar je nu woont. In een verkopersmarkt zoals nu slaan bij veel mensen de stoppen door, lees maar

Heb in 2012 met verlies verkocht

In heel Nederland moet jij overbieden op een woning. Ik begrijp het dat als jij in 2012 je woning met verlies heb moeten verkopen dat je nu niet staat te springen om op een of andere woning een hoger bod te plaatsen. Teun en Rinie overkwam dit in 2012, huren nu voor € 1200,- per maand een woning in Veenendaal. Door de lage hypotheekrente kunnen ze terug naar € 890,- netto per maand

Wekelijks bellen ons talloze huizenzoekers, dus niet eens potentiële klanten, die verontwaardigd zijn en ons vragen of € 75.000,- overbieden op een huis normaal is gezien de huidige ontwikkeling op de woningmarkt. Als ik dat bevestig zijn de huizenzoekers niet blij met ons.

Hoeveel hoger bieden als vraagprijs te hoog is

Stel nu dat de marktwaarde van een huis € 550.000,- bedraagt. De vraagprijs van die woning bedraagt € 600.000,-. Hoeveel moet je dan hoger bieden dan de vraagprijs?

Een lager bod uitbrengen kan maar dan weet je zeker dat je de woning niet zal krijgen gezien de problemen op de huizenmarkt. Verkopers profiteren van huidige situatie.  Helaas zal je moeten overbieden op dat huis. Een bod van € 635.000,- is redelijk in de regio van, Rhenen, Veenendaal, Ede en Amersfoort in deze omstandigheden.

Uiteraard is het ook afhankelijk van de staat van onderhoud van de woning. In dit geval bied jij dus € 35.000,- hoger dan de vraagprijs. Hiermee is niet gezegd dat je de woning hebt. Helaas zijn er ook kopers die zo maar een bod doen en maar hopen dat ze het huis hebben.

Eem ding weet je zeker. Heb je een deal dan weet je ook dat je teveel hebt betaald voor de woning. Koopjes zijn er niet bij sinds 2020. Vanaf 2022 zal het nog lastiger worden om een huis te kopen. Je zal telkens hoger moeten bieden. Meer weten over prognose huizenprijzen de komende 4 jaren?

Maximale lening is 100% taxatiewaarde

Maximale hypotheek 100% marktwaarde

Maximale hypotheek 100% marktwaarde

Als jij zo maar boven de vraagprijs bied dan red je het meestal niet gezien de huidige situatie op de huizenmarkt. Vaak zijn het kopers met hogere inkomens maar met te weinig eigen geld of overwaarde. Ze vergeten dat hun maximale lening nooit meer dan 100% van de taxatiewaarde mag zijn, ook wel marktwaarde genoemd. Omdat de huidige woningmarkt situatie kopers dwingt hoger te bieden gaat het fout.

Dat betekend in sommige situaties dat kopers soms wel € 150.000 eigen geld moeten meenemen omdat ze te veel hebben overboden. Alles wat je boven de marktwaarde bied betekent zelf geld meenemen.

Overbieden op een huis is een vak i deze tijden van crisis op de woningmarkt. Hoeveel overbieden is de meest gestelde vraag van nu. Helaas is dit in elke regio wekelijks anders. Een mooi voorbeeld is het bod op een woning in Veenendaal Oost. Bod van € 55.000,- hoger werd aanvaard door de koper.

In diezelfde straat stond nog één woning te koop, deze werd met € 95.000,- overboden.  Klant heeft het huis niet gekregen. De huizenmarkt kan lokaal binnen 1 week drastisch wijzigen.

Locatie, vraag en aanbod bepalen het overbieden

Het is de markt die bepaald welke bod je moet neerleggen. Het is niet de verkoper die bepaald wat hij ontvangt voor zijn huis. De meeste huizen worden nu verkocht met een bieden vanaf prijs . Iedereen bied over elkaar heen.

Het beste bod is afhankelijk van de ontbindende voorwaarden, de locatie en of er nog meerdere huizen te koop staan in de omliggende straten.

Huis gezien, hoeveel nu hoger bieden

Je hebt een woning gezien maar hoeveel moet je nu hoger bieden? Neem contact op met Lexwonen:  06-83944458. Op basis van no cure no pay vertelt hij jou alles over hoger bod en de taxatiewaarde van je droomhuis in deze moeilijke woningmarkt.

Overbieden huis via lexwonen geeft meer vertrouwen aan de verkopend makelaar en de verkoper. Verkoper weet dat er een vakman een berekening heeft gemaakt zodat de kans op een afwijzing nihil is.

Overbieden huis zonder overwaarde?

Er zijn een paar andere mogelijkheden als je te weinig eigen geld of overwaarde hebt.  Lees hieronder de mogelijkheden:

Hypotheek met 4 personen betekent meer geld

Woning kopen via Lexwonen met maximaal 4 aanvragers kan. Omdat er veel boven de vraagprijs wordt geboden regelen wij bijna elke dag een hypotheek met 4 aanvragers.

Wil jij met 4 aanvragers een woning kopen en moeten er woningen verkocht worden? Weet wel dat je slechts op 1 huis een overbruggingshypotheek krijgt. Dat betekent vaak dat je eerst een huis moet verkopen als de nieuwe hypotheek niet past.

Overbieden huis gaat makkelijker als je met 4 personen een bod uit brengt, al helemaal in deze verstoorde situatie op de huizenmarkt . Hoeveel je dan kan overbieden? Met vier personen kan je meer bieden.

Wil jij weten hoeveel je kan overbieden? Neem contact met ons op.

Overbieden met broer of zus

Overbieden met broer of zus

Overbieden met broer of zus

Hoeveel overbieden  met broer of zus in een onbetrouwbare woningmarkt.

Een huis kopen met je broer, zus of andere familieleden? Het is belangrijk dat je vooraf alles weet in verband met erfrecht en schenkbelasting. Het kopen met je broer of zus betekent dat het makkelijker gaat met hoger bod uitbrengen in een huizenmarkt periode dat alles vast zit.

Lexwonen zal jullie begeleiden vanaf de aankoop tot aan de notaris. Overbieden huis is meer dan een hypotheek aanvragen.

De notaris is de enige die zaken kan beschrijven i.v.m. overbieden en andere zaken.

Pas op, vraagprijs Funda is geen marktwaarde

Woningmarkt

Woningmarkt

Nu je dit allemaal leest ben je er wel achter dat een vraagprijs op Funda helemaal niets te maken heeft met de marktwaarde. Zorg er voor dat je alles vooraf samen met een financieel expert en een aankoopmakelaar bespreekt. Doe je dit alleen of met één van beiden dan heb je 0% kans zoals de huizenmarkt nu is.

 Ga zelfs geen huis bezichtigen voordat je op de hoogte bent van marktwaarde eigen huis en aan te kopen huis. Ga niet pas achter je eigen geld aan als je een huis hebt bezichtigd. Deze tijd krijg je niet want dan is je woning verkocht of je moet bakzeil halen dat het toch niet door gaat.

Goede voorbereiding gedaan dan mag je van mij zelfs op 10 huizen een hoger bod doen. Lexwonen overlegt met taxateurs, notarissen en raadpleegt kadaster. Snel schakelen betreffende het hogere bod en hoeveel je moet overbieden op een huis in een woningmarkt die explodeert.

Nooit zelf overbieden huis

LexWonen gaat overbieden huis.

Ga nooit alleen een huis kopen en overleg vooraf met Lexwonen. Wij maken een biedcertificaat voor jou zodat de verkoper in 1 oogopslag alles weet waarom jij zoveel hebt overboden, je eigen geld en de woningwaardes.

Lexwonen heeft meerdere dossiers en wij kunnen u er nooit tussendoor doen. In de praktijk blijkt dat dossiers niet altijd helemaal af zijn, wel voor de bank maar niet voor ons of de notaris of taxateur.

Lexwonen 7 dagen bereikbaar

Omdat het overbieden op een huis en kopen met meerdere eigenaren veel werk is  een tijd dat de huizenmarkt ontploft, zijn wij 7 dagen per week bereikbaar.

Ouderlijk huis kopen als er geen geld of medekopers zijn

Ouderlijk huis kopen, Lexwonen weet de weg

Ouderlijk huis kopen, Lexwonen weet de weg

Wil jij met niemand samen een huis kopen of ken jij  helemaal niemand? Is er ook geen eigen geld of overwaarde op de huidige woning? Lees hier mijn laatste troef.

Huis van ouders kopen. Koop jij het ouderlijk huis dan hoef je niet te overbieden en vaak wordt de woning zelfs goedkoper dan de marktwaarde aan jou verkocht.

Het verschil tussen de taxatiewaarde en het bedrag dat jij daadwerkelijk moet betalen voor het ouderlijk huis mag je gebruiken om de kosten koper mee te betalen. Een hele opluchting omdat je op deze wijze je eigen geld kan besparen.

Waarom kunnen ouders jou goedkoper verkopen?

Ouders hebben vaak overwaarde op hun huis. Wonen ze daar al een jaar of 4 dan is er vaak voldoende overwaarde voor hun om een ander huis te kopen. Met hun overwaarde kunnen ze weer overbieden om een andere woning terwijl er ook voor jou wat overblijft. Dat is de reden dat ouders jou makkelijker de woning kunnen aanbieden.

Lexwonen begeleid zowel ouders als kind als het ouderlijk huis wordt verkocht en gekocht door eigen kind. Het voordeel is dat als de woning niet door gaat dan heb je aan ons geen kosten.

Huis kopen zonder eigen geld in deze woningmarkt?

Je hebt nu hierboven zeer uitgebreide mogelijkheden gezien om een huis te kunnen kopen in deze oververhitte huizenmarkt. Huis kopen zonder eigen geld kan alleen als je het ouderlijk huis koopt. Bij je ouders hoef je niet te overbieden.

Lexwonen regelt taxatie vooraf zodat je gegarandeerd zonder eigen geld een woning kan kopen. Lexwonen geeft deze garantie omdat kennis van aankoop en hypotheek aanwezig is. Aanvullend regelen wij ook de koopakte.

Voorbeeldje van huis kopen zonder eigen geld

Jij kan op inkomen € 400.000,- hypotheek krijgen. Waarde ouderlijk huis bedraagt € 500.000,-. De WOZ-waarde van het huis van je ouders bedraagt € 420.000,-.

Je ouders verkopen jou het huis voor € 400.000,- omdat jij op deze wijze makkelijk een huis kan kopen.

Zo moet de koopakte er uitzien!

Let op, je mag de woning wel goedkoper als de WOZ-waarde verkopen maar in de koopakte moet het volgende staan.

Koopsom € 420.000,-.

Artikel 1. Een gedeelte van de koopsom zal worden voldaan middels een schenking van de verkoper aan de koper voor een bedrag van € 20.000,-, welke schenking met de te betalen koopsom zal worden verrekend bij de juridische levering van de woning.

Uitsluitend op deze wijze regelen om ook fiscale problemen te vermijden. Vraag Lexwonen. Let op, omdat er onder de WOZ-waarde is verkocht dien je dit wel op te geven aan de belasting. Het feit dat je wel of niet binnen de vrijstelling een gift of schenking krijgt onthoud je niet van aangifte te doen.

Samenvattend over de huizenmarkt en huis kopen

Samenvattend kan je hier dus lezen hoe je  in deze huizenmarkt moet overbieden op een woning met zo weinig mogelijk eigen geld. Ook hoe je kan kopen met meerdere kopers, familie, vrienden of kennissen. Koop je het huis van je ouders of van kennissen dan heb je een kans. Kijk ook op onze homepage naar onze specifieke hypotheken.

Ons eigen kindje, ouderlijk huis kopen is echt trendy 2021 2022.  Je ziet dat er voor elk wel iets is. Zit jouw constructie er niet bij? Volg alle links op deze pagina omdat Lexwonen nooit stil zit. Wij denken out of the box in deze tijd van overbieden op een huis in een onzekere huizenmarkt.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huurders samen een hypotheek

Lees meer
Call Now Button