Menu

Huizenmarkt

Huizenmarkt

Huizenmarkt

Update 9 februari 2024

 

De huizenmarkt zou in 2023 volgens economen verder dalen. Lexwonen heeft 3 weken een daling gezien en sindsdien is het gewoon weer overbieden met hoge bedragen. Wij staan midden in de koopmarkt en zijn het niet eens met de geleerden. Bel een makelaar voor bezichtigingen, u staat achter in de rij.

Asielinstroom in:

  • 2021 bedroeg 36.000 personen
  • 2022 bedroeg 39.000 personen
  • 2023 gaat minimaal 76.000 personen bedragen

De huizenmarkt zal mede door deze cijfers straks torenhoge huizenprijzen laten zien. Er zijn 400.000 woningen tekort. Omdat de hypotheekrente op dit moment dalende is vliegen bezichtigingen omhoog. Nu hier en daar grote banken de hypotheekrentes verlagen kan er weer meer geleend worden. Er staan best wel wat woningen te koop en ons advies is om nu een huis te kopen. Bieden zonder voorbehoud van financiering is mogelijk zonder dat u risico loopt. Dit kan middels garantiecertificaat van Lexwonen. Bent u starter dan rekenen wij € 595,- aan advieskosten.

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‘Overbieden huis’ whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Honderd duizend woningen per jaar onmogelijk

De stikstofcrisis is mede de oorzaak dar er te weinig woningen gebouwd worden. De huizenmarkt gaat straks helemaal op slot. Vergunningen worden te weinig afgegeven wat niet goed is voor de woningmarkt. Koop u nu een woning in een woningmarkt die nog net betaalbaar is dan maakt u nog kans zonder voorbehoud van financiering.

Lexwonen verwacht dat de huizen nu voor september 2023 onbetaalbaar worden. Als dit zover is dan is er nog een mogelijkheid om met 4 personen te kopen. Een woning kopen met ouders is een hypotheek die wij dagelijks aanvragen.

Kabinet Rutte 5 komt niet, chaos woningmarkt in zicht

VVD zal weer de grootste partij worden en wellicht gaan samenwerken met CDA, JA21, PVV. Lexwonen denkt dat het met deze partijen makkelijker is om de asielinstroom te beperken waardoor de woningmarkt na 2034 zal normaliseren. Tot die tijd zullen de huizenprijzen behoorlijk stijgen. Veel vraag en weinig aanbod en slechte vooruitzichten stuwen woningprijzen omhoog. Nu alles stil staat is de kans op een stijging van de woningprijzen een feit.

AL er een tekort aan woningen zijn en als er geen visie is zoals nu. Ga er vanuit dat voor het einde van de zomervakantie huizen 10% TOT 30% ZULLEN STIJGEN IN 2023. De meeste kans op een woning is als u de woning zonder financierbehoud gaat kopen.

Woningmarkt 2023 en 2024 onstuimig

Woningmarkt 2023

Woningmarkt 2023

Lexwonen verwacht de woningmarkt in 2023, 2024 en 2025 onstuimig. De dames en heren van grote geldverstrekkers zijn het niet met mij eens en hebben het over een krimp van 3 tot 9%. Wij zitten er midden in en er wordt al gewoon weer flink overboden op de woningmarkt. Geldverstrekkers en geleerden kijken achteraf per kwartaal naar beschikbare cijfers. Lexwonen voelt het aan zijn klompen aan. Als bij ons verdeeld over geheel Nederland 8 van de 10 huizen wordt overboden dan heeft u het resultaat van nu. En nu zeg ik u dat de brand er weer in staat.

De woningmarkt komt veel meer dan vermelde 400.000 woningen te kort. Het zal in 2024 nog onstuimiger worden als de rente daalt. Lexwonen, hypotheekadviseur en makelaar heeft derhalve voor starters op de woningmarkt een speciaal voordelig hypotheektarief van € 595,- voor de eerste hypotheek.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Hoe werkt het aanvragen van een hypotheek precies?

Lees meer
Call Now Button