Menu

Hier moet je op letten bij het kopen van de beste wekkerradio

Hier moet je op letten bij het kopen van de beste wekkerradio

Een wekkerradio is vaak een van die onzichtbare huishoudelijke apparaten die zelden veel aandacht krijgen totdat ze stoppen met werken. Het kopen van een kwaliteitsklokradio met een alarmfunctie kan letterlijk het verschil betekenen tussen het volgen van een regelmatig schema en de nasleep van verslapen. De meeste apparaten- en warenhuizen bieden een duizelingwekkend aanbod van klokradiomodellen. Waar moet je op letten bij het inspecteren van de schappen zodat je de beste wekkerradio kunt kopen?

 

Een belangrijke overweging bij het kopen van een wekkerradio is de leesbaarheid. De meeste moderne radioklokmodellen hebben digitale cijferweergaven, maar de displays zijn niet altijd even groot. Een goede wekkerradio moet numerieke tijdweergaven hebben die helder en gemakkelijk leesbaar zijn vanuit je bed. Oudere klokradio’s kunnen nog steeds analoge wijzerplaten hebben die niet altijd in één oogopslag te onderscheiden zijn. Andere klokradiomodellen hebben mogelijk digitale displays die te klein zijn om te lezen zonder corrigerende lenzen. Sommige klokradiomodellen hebben mogelijk een ‘sprekende’ functie, waarmee gebruikers een stem kunnen horen die de tijd aankondigt.

 

Een ander kenmerk van een wekkerradio is functionaliteit. Het instellen van de tijd en radiostations op een wekkerradio zou niet de handigheid van een chirurg moeten vereisen. Alle functieknoppen moeten duidelijk gemarkeerd zijn, vooral de grotere snooze-knop. Het uitschakelen van het alarm of het selecteren van het radiokanaal zou eenvoudig genoeg moeten zijn om half in slaap te zijn. Een handige functie kan een slaaptimer zijn, die de radio automatisch uitschakelt na een vooraf ingestelde tijdsduur. Een goede wekkerradio moet een back-upgeheugensysteem op batterijen hebben om het resetten te vergemakkelijken als de stroom even uitvalt, waardoor je helaas ook geen gebruik meer kunt maken van je mobiele airco 12000 BTU. Een wekkerradio op batterijen kan dan ook beter zijn om het probleem van een stroomstoring te vermijden1

 

Het is ook een goed idee om te overwegen welke functie van een wekkerradio voor je het belangrijkst is: de klok of de radio. Lagere klokradio’s kunnen betrouwbare alarmen en leesbare displays hebben, maar de radiozijde is meestal op zijn best gemiddeld. Het radiosignaal komt door een zeer kleine luidspreker, die meer als elektronische ruismaker dan als draagbare stereo-eenheid fungeert. Duurdere klokradiomodellen kunnen Bose-achtige technologie of cd-spelers bevatten. Een consument moet functies afwegen tegen het doel van de wekkerradio. Als het alarm of de radiozender niet luid genoeg is om je betrouwbaar wakker te maken, dan is de prijs incidenteel.

 

Er is ook de kwestie van stijl als het gaat om klokradiomodellen. Kleinere klokradio’s zijn ontworpen om zo onopvallend mogelijk te zijn, vaak in faux houtnerven of gedempte kleurenschema’s. De duurdere klokradiomodellen kunnen echter stijlelementen hebben die passen bij een specifiek decor. Sommige hebben een strak, modern profiel met roestvrijstalen of chromen behuizingen. Anderen hebben misschien een retro-look voor een motief uit de jaren 50 of 60. Een populaire look is de bakelieten kunststof schaal uit de jaren 30 met Art Deco-curven en een analoge wijzerplaat. Sommige klokradiomodellen kunnen zelfs worden aangepast met persoonlijke wekberichten.

 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Laagste hypotheeklasten

Lees meer
Call Now Button