Menu

Hoe betaald u uw financieel adviseur

Hoe betaald u uw financieel adviseur?

Hoe gaat u uw financieel adviseur betalen ? Sinds 2013 is er een provisie verbod voor complexe producten.a Nu moeten we eerst weten wat complex is. Met complex wordt vaak bedoeld dat er een risico in het product zit of het product bestaat uit twee onderdelen.

Complexe producten

De volgende producten worden als complex gezien.Uitvaartverzekeringen, hypotheken, overlijdensrisicoverzekeringen, bankspaarproducten. Betalingsbeschermers, beleggingsverzekeringen en individuele arbeidsongeschiktheid verzekeringen.

Producten die niet complex zijn

Opstalverzekering(brandverzekering), inboedelverzekering, autoverzekering, reisverzekering, ziektekostenverzekering, krediet geen nota.

Complexe produkten dan nota

Voor alle complexe producten ontvangt u een nota. Vroeger ontvingen adviseurs provisie op deze produkten en deze zijn er nu uitgehaald. Voor complexe producten ontvangt u van de adviseur een dienstverleningsdocument waar op staat wat het kost. Het kan zijn dat een adviseur meer voor u gaat doen dan standaard, het is dan ook logisch dat u meer betaald. Uiteraard wordt alles met u besproken en vastgelegd in de opdracht voor dienstverlening.

Krediet voor verbouwing, let op!

Eigenlijk ging u naar de bank om uw hypotheek te verhogen voor een uitbouw. Samen met de adviseur heeft u echter besloten om een woonkrediet te nemen. Een woonkrediet is makkelijker want je hebt dan geen taxatiekosten,  etc. Let op, een krediet in welke naam of vorm dan ook blijft gewoon een krediet ook als u het krediet gebruikt voor de verbouwing van uw huis. U mag daar geen nota van ontvangen want de adviseur ontvangt provisie. Let hier op.

Heeft u vragen over een verbouwing of vragen over een hypotheek dan horen wij dat graag. Indien u een krediet heeft voor de verbouwing dan is deze net zoals een hypotheek aftrekbaar voor de belastingen (onder voorwaarden).

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Welk matras past bij mij?

Lees meer
Call Now Button