Menu

Belang van juiste taxatierapport

Juiste taxatie belangrijk voor hypotheek

Juiste taxatie belangrijk voor hypotheek

Het belang van het juiste taxatierapport is onmisbaar om een hypotheek rond te krijgen. Mocht u geen juiste taxatie hebben dan kon het weleens gebeuren dat u plotseling € 10.000,- aan eigen geld moet betalen.

Indien u een huis koopt voor € 200.000 en de taxatiewaarde is € 192.000 dan moet u  € 8000,- extra aan spaargeld bijbetalen. Wij laten zelf de twee hieronder vermelde voorbehouden altijd opnemen in de koopakte om de klant te beschermen zodat hij niet vast zit aan de koop en dus de boete. Wilt u weten hoe het zit?

 

Graag meer informatie over een huis kopen, de maximale hypotheek en eventueel de waarde van de woning die wij op het oog hebben.

  • Hidden

  • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Belang van juiste taxatierapport

Belang van juiste taxatierapport

Kopen onder voorbehoud taxatiewaarde

U kan eventueel de woning aankopen door in de koopakte te laten opnemen dat de koop niet doorgaat indien de taxatiewaarde lager is dan bijvoorbeeld € 200.000. U weet dan in ieder geval hoeveel eigen geld u zelf in de hypotheek van uw droomwoning moet stoppen. Het streven is om een huis te kopen zonder eigen geld of met weinig spaargeld.

Kopen onder voorbehoud van eigen geld in hypotheek

Ook is het mogelijk om de woning aan te kopen onder voorbehoud van maximaal € 6000(als voorbeeld). Dit kan je vermelden onder artikel 20. Artikel 20 is gewoon leeg en daar mag je als koper alles inzetten wat je wil. Zeker in de huidige tijd heb je steeds meer eigen geld nodig. Ik zelf doe geregeld op laten nemen onder voorbehoud van € 9000 aan eigen vermogen in de hypotheek.

Lukt een huis kopen u helemaal niet door te weinig inkomen? Huis kopen met ouders of vrienden regelen wij wekelijks tot 4 personen. Mocht taxatie tegenvallen dan is dit met 4 personen vaak op te lossen.

Maximale hypotheek is taxatiewaarde.

De bank wil weten of de hypotheek de waarde van de woning niet overstijgt. Dit probleem zal zich steeds vaker voordoen omdat de maximale hypotheek = waarde woning.

Juiste taxatierapport of juiste bod?

Het juiste bod uitbrengen heeft direct te maken met de taxatiewaarde. Dagelijks brengen klanten zomaar een bod uit. Klakkeloos bieden zonder enig overleg, het inkomen is toch voldoende. Heeft u € 50.000,- spaargeld en een hoog inkomen dan mag u bieden wat u wilt. Het kost u alleen uw spaargeld.

Specialisatie Hypotheek en aankoop

Lexwonen.nl is gespecialiseerd in aankoop en financiering van uw droomwoning, lees meer over ons. Om bovenstaande mogelijke problemen tegen te gaan hebben wij een strak werkschema. Doordat wij mee gaan bezichtigen en mede door onderzoek kadaster en slimme onderhandelingen weet u van tevoren hoeveel eigen geld u uiteindelijk zelf mee moet nemen. Kennis van koopakte en taxatie is van groot belang om uw droomwoning een succes te laten worden. Kijk eens op onze homepagina welke werkzaamheden wij uitvoeren. Bel over belang van juiste taxatierapport.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Startershypotheek Tilburg

Lees meer
Call Now Button