Menu

Hoe breng jij het beste bod uit?

Je brengt het beste bod uit als je iets hoger bied dan de vraagprijs en dan zonder voorbehoud van financiering zonder dat je zelf financieel risico looptšŸ . Alleen zo kan u sinds september 2023 nog succesvol kopen. Het risico wordt gedekt door onze verzekeraar zodat u veilig kan kopen en meestal het beste bod heeft.

Hoeveel kan ik op die woning bieden ZONDER VOORBEHOUD VAN FINANCIERING & ZONDER RISICO en past de hypotheek op het inkomen?

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ā€˜Overbieden huisā€™ whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe breng jij het beste bod uit?

Hoe breng jij het beste bod uit?

Hoe werkt het beste bod uitbrengen zonder risico

Omdat Lexwonen erkend aankoopbemiddelaar en hypotheekadviseur is zijn er verzekeraars die het risico dekken als er een verkeerd bod gedaan wordt. Het bod dat je uitbrengt moet dus betaalbaar zijn met je maximale hypotheek op inkomen, de taxatiewaarde en je spaargeld.

Voorbeeld hoe jij je beste bod kan uitbrengen

Als jij op inkomen ā‚¬ 500.000,- hypotheek kan krijgen en je hebt ā‚¬ 30.000,- eigen geld. Je ziet een huis te koop staan voor ā‚¬ 400.000,- k.k.Ā  De vermoedelijke taxatie wordt ā‚¬ 400.000,-. Een bod van ā‚¬ 422.000,- zonder ontbindende voorwaarden zou het beste bod kunnen zijn.

Zou je met voorbehoud van financiering bieden dan had je nog wel 60.000 meer moeten bieden. Het kost u dus veel meer geld dan bieden via Lexwonen. Verkopers kiezen niet voor het hoogste bod alleen. Ze kiezen voor zekerheid omdat ze verder moeten. Gedeeltelijk overbieden op een huis en het beste bod zonder ontbindende voorwaarden is voldoende om een woning te kopen.

Wat kost het als de woning niet door gaat?

U heeft bij Lexwonen geen kosten i.v.m. verzekering voor bieden zonder voorbehoud. U gaat verder zoeken met de volgende woning. Omdat u als partner iemand heeft die kennis heeft van aankoop en hypotheek en derhalve ook verzekerd is voor fout bod loopt u totaal geen risico. Ook niet als de tweede woning niet gelukt is. Meestal is het bij de eerste woning al raak.

Het gebeurd dat mensen soms na 3 keer bieden op een huis het beste bod hebben gedaan. U wordt helemaal begeleid tijdens de aankoop en financiering.

Hoe jij je beste bod uitbrengt ligt aan je zelf

Lexwonen geeft jou advies hoeveel je zou moeten bieden op een huis. Vindt u het bod te hoog dan mag u minder bieden, u bent eigen baas. Let wel op, Lexwonen weet wat er op de woningmarkt gebeurd. Nu hypotheekrentes dalen wordt er weer enorm overboden op woningen. Het beste bod is niet genoeg. Ben jij starter dan is het beste bod zonder voorbehoud van financiering inclusief wat eigen geld inbrengen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Lastig huis te kopen

Lees meer
Call Now Button