Menu

Hoe koop ik een huis

De vraag hoe je een woning koopt is niet veel anders dan het kopen van een auto. De consequenties van een verkeerde hypotheek of verkeerde aankoop van een huis zijn vaak aanzienlijk.

Hoe koop ik een woning en welke hypotheek

Hoe koop ik een huis

Hoe koop ik een huis

Lees hieronder de tips om zoveel mogelijk risico’s te vermijden i.v.m. aankoop van een huis.

  • Wat staat er in de BKR en wat is mijn toetsinkomen
  • Wat is de waarde van mijn woning
  • Hoeveel eigen geld heb ik nodig
  • Hoe is de bouwkundige staat
  • Welke hypotheek
  • Welke ontbindende voorwaarden moeten er in de koopakte
  • Wat gebeurd er met overlijden of arbeidsongeschikt

Toetsinkomen en BKR

Met welk inkomen wij kunnen rekenen om de maximale hypotheek te berekenen is afhankelijk van de BKR. Ga naar de website van de BKR en vraag snel uw situatie op. Dit is geheel gratis. Totaal bedrag wat in de BKR staat vermeld gaat 6 keer van uw hypotheek af. Huidige saldo is niet van belang.

 Waarde woning en eigen geld

Klanten beseffen nog niet goed dat uw inbreng eigen geld afhankelijk is van de waarde van de woning. Vraagprijs op internet is niet de marktwaarde onthoud dat goed. Lex Wonen is erkend aankoopbemiddelaar en houd zich bezig met marktwaarde onderzoek en hypotheken. Vooraf weten wat de waarde is is van belang anders staat u straks met lege handen.

Bouwkundige staat van de woning

Laat vooraf altijd een huis bouwkundig keuren. U moet weten hoe de staat van de woning is en welke kosten u op korte en langere termijn kan verwachten. Lex Wonen regelt eventueel deze keuring. Het beste is dat u daar zelf bij bent.  Is de woning voor u acceptabel dan tekent u daarna de koopakte, niet andersom.

Ontbindende voorwaarden in koopakte

Onder welke omstandigheden wilt u het huis niet kopen? In ieder geval onder voorbehoud van financiering. Verkoper heeft ook zijn verhaal in de koopakte gezet, wat voor een ander van belang is hoeft voor u niet belangrijk te zijn. Lex Wonen begeleid u met de koopakte en de voorwaarden.

Beschermde hypotheek is belangrijk

De hypotheekkosten moeten wel makkelijk te betalen zijn, zowel met ziekte al overlijden. Denk er aan dat u elk jaar wel rijker wordt door de aflossing van de woning maar dat het geld in de stenen zit. Lex Wonen heeft een uitgekiend programma om u te begeleiden met dit soort zaken.

Bezuinig nooit op een paar tientjes als u een huis wil kopen. Een huis kopen is 1, vervolgens 30 jaar lang premies opbrengen is 2. Het laatste is belangrijker dan het eerste.

Huis kopen met hypotheek

Kijk op de homepage van Lex Wonen welke werkzaamheden wij verrichten.

Vraag ons om marktwaardes en een zorgeloze hypotheek. Laat ons u helpen met het kopen van een huis. Wilt u informatie over een huis en over eigen bijdrage eigen geld? Vul snel hieronder uw gegevens in.