Menu

Hoe koop je een huis

Hoe koop je sinds 2023 een huis? Hoe werkt dat een woning kopen en waar moet ik op letten? Je koopt een huis door eerst alles te weten over de woningwaarde van de nieuwe en eventuele oude woning en door je spaargeld aan de kant te leggen. Maak eerst GRATIS een berekening van jouw situatie en lees hoe je een woning moet kopen en wat je moet bieden in 2021.

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‘Overbieden huis’ whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe koop je een huis

Hoe koop je een huis

Hoe werkt een huis kopen?

Er zijn 2 hoofdpijlers die je moet weten en dat is de rode draad van je gehele aankoopproces van het huis.

  1. je maximale hypotheek mag NOOIT hoger zijn dan taxatiewaarde aan te kopen huis (ook niet bij zeer hoog inkomen)
  2. Hypotheek moet ook passen op je inkomen

Dus even makkelijk uitgelegd, als jouw maximale hypotheek op inkomen € 750.000,- bedraagt en je koopt een huis van € 300.000,- welke een taxatiewaarde van € 275.000,- heeft dan wordt je maximale hypotheek sinds 2018 € 275.000.

Waar je nu mee zit is dat de woningprijzen hoger zijn dan in 2018 en dat je steeds meer eigen geld nodig hebt om een huis te kunnen kopen.  Er is meer vraag dan aanbod en dat zal de komende 10 jaar ook zo blijven. Lexwonen heeft DE oplossing om toch een woning te kopen en gedeeltelijk meefinancieren van het overbieden op een huis.

Ik kan dus geen huis kopen als ik mijn maximale hypotheek weet?

Weet jij je maximale hypotheek op inkomen en heb je rekening gehouden met wat er in de BKR staat? Geen studielening of leaseauto? Laat Lexwonen direct een indicatie marktwaarde maken van je droomhuis. Wordt dit jouw eerste eigen huis dan kunnen wij makkelijk berekenen wat jij moet bieden op een huis. Alles wat je hoger bied dan de marktwaarde( heeft niets te maken met vraagprijs) betekent eigen geld meenemen.

Weet je dus geen marktwaarde dan speel je roulette. Let op, zit je al in het aankoopproces en gaat achteraf de hypotheek niet door dan zijn er vaak kosten die je wel moet betalen. Vraag vooraf altijd wat de kosten zijn als de zaak niet doorgaat. Lexwonen inventariseert vooraf alles zodat meeste problemen uitgesloten zijn. No cure no pay geeft zekerheid en dwingt ons om goed te werken.

Dit wordt mijn tweede huis, hoe nu kopen?

Wordt het je tweede woning dan moet je ook de taxatiewaarde weten van jouw huidige woning. Kredietverstrekkers willen weten hoeveel overwaarde jij hebt. Weet jij de overwaarde ga dan voor de veiligheid 90% hiervan gebruiken om te bieden. Gebruik met een huis kopen je overwaarde voor een laag bedrag aan financieringsvoorbehoud.

Jij hebt minder hypotheek nodig als je overwaarde hebt. Laat ons berekenen wat veilig is zodat je:

  • prima bod hebt zodat je een huis kan kopen
  • de beste voorbehoud financiering doen  door eigen geld, overwaarde en marktwaarde te gebruiken

Ik heb een huis gezien  hoe nu verder?

Huis gezien hoe nu kopen?

Huis gezien hoe nu kopen?

Je hebt een huis gezien dat je wil kopen en je wil de juiste volgorde weten. Dan nu even een teleurstelling. Weet jij nog niet de taxatiewaarde en heb je nog geen berekening laten maken? Dit huis kan je wel vergeten. Je hebt geen dagen de tijd om een bod uit te brengen omdat woningen snel verkocht zijn. Vraag Lexwonen voor begeleiding met aankoop en hypotheek.

Hoger bod meefinancieren in hypotheek

Koop je een huis door te overbieden dan kan je vaak een gedeelte van het hogere bod meefinancieren in de hypotheek via Lexwonen. We hebben nu alle facetten van hoe je een huis koopt weergegeven. Bereken jouw mogelijkheid hoe je het beste een woning kan kopen.

 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button