Menu

Bieden op een huis

BIEDEN OP EEN HUIS

BIEDEN OP EEN HUIS

Hoe moet ik bieden op een huis? Wat kan je het beste bieden op je droomwoning? Sinds 2021 is meestal de waarde van een huis hoger dan de vraagprijs. Door hogere waarde kan je meer bieden op een huis omdat je dat in de hypotheek kan meenemen als je inkomen voldoende is. Wil jij alles weten wat jij zou moeten bieden op jouw huis om de trotse eigenaar te kunnen worden? Bereken GRATIS hieronder en lees verder de tips over een bod op een woning en de hypotheek.

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:


  • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoeveel bieden op een woning?

Hoeveel bieden op een woning?

Zo weet je wat je moet bieden op een huis

Ik geef jullie een mooi voorbeeld hoe Lexwonen wekelijks vele kopers blij maakt met een nieuwe woning. Het uitgangspunt is altijd dat je 3 tevreden partijen moet hebben.

  1. makelaar
  2. verkoper
  3. koper

Je zou toch denken dat de makelaar en verkoper samen een partij zijn. Ja en nee. Ze hebben beiden hetzelfde doel maar beiden denken er toch meestal anders over en daar maken wij gebruik van. Makelaars willen vaak het onderste uit de pan (vaak, niet altijd) het zogenaamde ” in het belang van de klant principe”.¬† De hoogste opbrengst, snelle overdracht en zekerheid dat het goed komt met de hypotheek.

Je kan bieden op een huis wat je wil  maar het geboden bedrag moet wel te financieren zijn. En dat is nou net iets waar verkopende makelaars geen grip op hebben. De hypotheekkennis is vaak beperkt en wat de klant kan lenen en het eigen geld is al helemaal een vraagteken.

Makelaars weten ook niet wat jij al weet over het huis zoals de marktwaarde etc. Om een lang verhaal kort te maken. Als jij voordat je wil bieden de waarde van het huis weet dan weet je ook wat je kan bieden op een woning.

Voorbeeld van bieden op een woning

Bod op huis

Bod op huis

Hier even een voorbeeld hoe je een bod op een huis moet uitvoeren.

Huis te koop in Veenendaal, vraagprijs ‚ā¨ 475.000,- kk.¬† Na ons onderzoek blijkt de marktwaarde ‚ā¨ 500.000,- te bedragen.¬† Maximale hypotheek op jouw inkomen bedraagt ‚ā¨ 550.000,- en je hebt ‚ā¨ 50.000,- spaargeld of overwaarde.

vraag

Wat is nu een redelijk bod op dat huis, uitgaande van een goed onderhouden woning?

antwoord

Omdat de waarde van de woning ‚ā¨ 25.000,- hoger is dan de vraagprijs kan je dat bedrag al hoger bieden omdat je dat kan meefinancieren in de lening. Omdat je ook nog ‚ā¨ 50.000,- spaargeld hebt kan je dus ‚ā¨ 75.000,- overbieden op dat huis terwijl je dat ‚ā¨ 50.000,- eigen geld kost.

Achteraf taxatie hoger méér meefinancieren

Mocht het nou zo zijn dat achteraf de taxatie nog hoger uitvalt dan kan je achteraf (voor de overdracht) je hypotheek nog meer verhogen zodat je nog minder eigen geld nodig hebt voor de hypotheek.

Hoe op een huis bieden?

Hoe breng je dat bod uit? In geheel Nederland is het een bieden vanaf  constructie en dat doe je per mail. Je maakt de makelaar altijd duidelijk dat jouw bod op dat huis onder voorbehoud is van een bepaald bedrag. Je hebt namelijk eigen geld en overwaarde.

Door dit geld te gebruiken voor de koop trek je dat bedrag af van je bod, als voorbehoud van financiering.¬† Dus zoals hierboven uitgelegd. Jij bied ‚ā¨ 550.000,- onder voorbehoud van financiering ‚ā¨ 475.000,-.

Dus niet zoals 90% van de huizenkopers bied. Gemiddelde koper verteld gewoon het bod met vermelding van voorbehoud van financiering. Je hebt daar niets aan en de makelaar en verkoper weten niet waar ze aan toe zijn. Hoe hoog dan voorbehoud?

Laat blijken dat jij je huiswerk goed gedaan hebt. Een verkoper is blij als hij een koper krijgt die op de hoogte is van zowel de woningwaarde als hypotheek. Jij zou zelf toch ook het liefste je huis verkopen aan iemand waarvan je zeker weet dat hij een serieuze koper is die verstand van zaken heeft. Een idioot bod zonder diepte moet je maar AFWACHTEN wat de bank er van vind.

Foute inschatting taxatie

Stel nu dat je zo maar een bod doet en de taxatie blijkt achteraf ‚ā¨ 50.000 tegen te vallen? Je hebt dan wel ‚ā¨ 50.000,- meer eigen geld nodig. Is dat er niet dan krijg je een afwijzing. De gemaakte kosten lopen in de duizenden euro’s en die dien je wel te betalen. Een hypotheekadviseur Veenendaal maakt dit vaker mee.

Bewijs van zekerheid via lexwonen.nl

Lexwonen regelt de taxatie, notaris, de koopakte en de hypotheek. Uiteraard ontvangt u een bewijs van zekerheid, document waar de verkopend makelaar kan zien hoe het bieden op dat huis tot stand is gekomen. Ook een overzicht van overwaarde en of uw spaargeld. Alleen zo kan je kopen. Het bieden op een woning via lexwonen betekent meer kans. Landelijk dekkend  op basis van no cure no pay.

Ik heb een huis gezien en hoe kan ik nu het beste bepalen hoeveel ik moet bieden?

Als je weet hoeveel de taxatiewaarde van dat huis bedraagt dan moet je weten dat dat je maximale hypotheek is. Je weet nu ook dat alles wat je hoger bied op dat huis zelf aan eigen geld of overwaarde mee moet nemen. Je kan zo je eigen bod bepalen door snel een berekening hier te maken waardoor je goed inzicht krijgt.

Waar moet ik nu op letten als ik snel een bod wil uitbrengen op een huis?

Je moet er op letten dat je de taxatiewaarde weet i.v.m. de hoogte van je bod en eigen geld, de bouwkundige staat en de maandlasten. Verder is het handig om te weten dat als de taxatie achteraf blijkt hoger te zijn als verwacht dat je minder eigen geld nodig hebt omdat je het onverwachte hogere taxatiebedrag mag meefinancieren in de hypotheek als je inkomen voldoende is.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Online Hypotheekadvies

Lees meer
Call Now Button