Menu

Hoeveel kost het om een huis in te richten met luxe meubels?

Hoeveel kost het om een huis in te richten met luxe meubels?

Uw droomhuis wordt binnenkort werkelijkheid. U maakt blauwdrukken en een begroting voor de bouw of renovatie van uw forever home. Vergeet niet een planning en budget op te stellen voor uw interieur – meubels, kunst en accessoires. Hoewel u misschien denkt dat u zich eerst moet richten op de bouw en later op het meubilair, moeten de bouw- en interieur begrotingen tegelijkertijd worden gemaakt.

 

Dit is tenslotte uw droomhuis, en u wilt voldoende ruimte in uw budget laten om van een huis uw thuis te maken. Wanneer ik klanten voor het eerst ontmoet over hun inrichtingsproject en vraag wat het budget is, kijkt de klant me vaker wel dan niet wezenloos aan, op zoek naar begeleiding. Dat is waar dit artikel om de hoek komt kijken. We willen dat u weet wat u kunt verwachten, zodat u uw planning en prioriteiten daarop kunt afstemmen. 

 

Bovendien is het selecteren van luxe woonmeubelen een proces en als het eenmaal besteld is, kan het maanden duren voordat het geproduceerd en verzonden is. We willen voorkomen dat u in een gedeeltelijk gemeubileerde ruimte moet wachten en geld verspilt aan tijdelijk meubilair en onnodige verhuiskosten. Idealiter zijn uw meubels bij de ontvanger en klaar voor levering op de dag dat de bouw is voltooid.  Dan kunnen installatie en styling binnen een paar dagen plaatsvinden, en wanneer u intrekt, zal dit ambitieuze project dat u hebt ondernomen klaar zijn om in te wonen en ervan te genieten. 

Berekening van de inrichtingskosten van een huis 

Elk inrichtingsproject begint met een ruimteplan. Voor onze klanten stellen we de plattegrond op en overwegen we verschillende opstellingen om te zien welke stukken het beste in de kamer passen en geschikt zijn voor alle activiteiten die zij daar willen uitvoeren, van ontspannen en kijken naar hun favoriete show tot het vermaken van een menigte. We bepalen welke maat en stijl van meubilair het beste werkt en gaan dan op zoek naar de perfecte stukken.

 

Het vinden van het perfecte meubelstuk wordt deels bepaald door het budget. De prijs van meubilair varieert enorm, van “tijdelijke” meubels in een eerste huis, tot ambachtelijk vervaardigde bekleding wat een serieuze investering is. Vitra fauteuils, Vitra stoelen en Montel hoekbanken zijn bijvoorbeeld meubels wat een iets hogere investering vergt. 

WAT BETEKENT “LUXE”?

Voordat we in de cijfers duiken, laten we eerst eens praten over wat we bedoelen met het woord “luxe”. Luxe gaat niet over het kopen van een bepaald label of merk. Als we luxe meubelen zeggen, bedoelen we meubelstukken die gemaakt zijn om dag na dag en jaar na jaar gebruikt wordt en waar van genoten wordt. De ultieme luxe meubels voelen aan alsof ze speciaal voor u op maat zijn gemaakt. Ze zien er niet alleen mooi en stijlvol uit, maar zijn ook zeer comfortabel en perfect geschikt voor de ruimte. Luxe betekent dat u een kamer binnenloopt die u doet glimlachen (althans van binnen), wetende dat u er altijd met plezier zult vertoeven en het met uw familie en vrienden zult delen.

 

Luxe ontwerpen betekent ook niet alleen de duurste optie kopen … het betekent de juiste mix van stukken kiezen die u blijvend plezier geven, geen tijdelijke oplossing. Het betekent een ruimte creëren die authentiek aanvoelt, en niet iets dat slechts de huidige trends weerspiegelt. Wij verwerken altijd een mix van prijsklassen in onze ontwerpen. Daarom tonen we een hoge en lage schatting in onze voorbeelden hieronder. We hebben begrotingen samengesteld voor verschillende kamers, met zowel de hoge als de lage prijs voor onze typische projecten, ook al is geen enkel project typisch.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis onder bod: Wat nu?

Lees meer
Call Now Button