Menu

Hoeveel starterslening kan ik krijgen

Hoeveel starterslening kan ik krijgen met mijn inkomen? Te weinig inkomen voor uw eerste eigen woning?

Starterslening berekenen

 • Bereken online uw Starterslening. U ontvangt direct bericht


  Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Starterslening berekenen voor eerste eigen huis

Hoeveel starterslening kan ik krijgen

Hoeveel starterslening kan ik krijgen

Minder eigen vermogen in de hypotheek nodig en meer huis kopen door onze startersleningen en werkzaamheden. Maak snel een berekening voor hoeveel geld u een huis kan kopen.

 • Wat zijn de voorwaarden voor een starterslening?
 • Wat is nu de juiste volgorde om te kopen met een starterslening?

Eerste eigen woning gezien maar niet haalbaar? 

Hoeveel startershypotheek kan ik krijgen voor mijn eerste huis? Als startende koper op de huizenmarkt heeft u recht op een starterslening.

Wel moet de gemeente meedoen aan de starterslening. De woningprijzen schieten omhoog maar uw salaris blijft nagenoeg het zelfde. Als u weet hoeveel starterslening u kan krijgen  dan bent u al een heel eind op weg.

Slim eerste huis kopen met steun van de overheid en een super lage hypotheekrente. Starterslening van SVN biedt dezelfde veiligheid als NHG indien u de lening niet meer kan betalen buiten u schuld om.

Onder voorwaarden bent u dan van de schuld af. Bereken hoogte starterslening voordat u op zoek gaat naar huizen.

 Het krijgen van een starterslening gaat niet zó maar.

Dit zijn de meest gestelde vragen

  • Doet de gemeente mee aan een starterslening?
  • Voldoe ik aan alle voorwaarden van een starterslening?
  • Hoeveel starterslening kan ik krijgen om mijn eerste huis te kunnen kopen?
  • Wat zijn mijn hypotheeklasten per maand?
  • Voldoe ik aan de voorwaarden van de gemeente?
  • Voert de gemeente waar uw droomhuis staat een starterslening?
  • Hoeveel eigen geld u moet meenemen voor de hypotheek en starterslening?
  • Wat is de marktwaarde van de woning i.v.m. bod?
  • Hoe is nu de volgorde van werken i.v.m. verkrijgen van een starterslening?
 • Heb ik geen negatieve registratie bij de BKR?

Met de renteloze starterslening  wel 30% meer lenen en goedkope aankoop woning

Je hebt je eerste koophuis gevonden, schitterend huis met veel ruimte alleen de financiering is niet haalbaar. De aankoopprijs van de woning is te hoog gezien je jaarinkomen. Einde verhaal zal je denken.

Nee hoor, want met de starterslening van de overheid en door onze aankoopbemiddeling kan je wel 30% meer huis kopen.  Je ontvangt maximaal 20% van de koopsom aan starterslening maar ook door onze onderhandelingen meer huis mogelijk. Tevens hierdoor geen of weinig eigen geld nodig voor de hypotheek.

Wij berekenen voor jou de maximale starterslening . Het krijgen van een starterslening is namelijk geen standaard bedrag. De hoogte van een starterslening heeft te maken met samenstelling gezin, inkomen, hypotheekrente en je toekomstsituatie.

Hoeveel starterslening kan ik krijgen voor mijn eerste huis?

De hoogte van de starterslening is afhankelijk van:

  • Uw bruto jaarinkomen inclusief overuren en vakantiegeld.
  • Aankoopsom van de woning.
  • De taxatiewaarde van de woning.
  • De hypotheekrente.
  • Voorwaarden gemeente(per gemeente anders).
  • Aanwezige kredieten.
 • Samenstelling van gezin.

Let op! Als de hypotheekrentes dalen dan krijgt u een hogere hypotheek bij de bank. Een hogere bankhypotheek geeft u ook recht op een grotere woning. Indien wij dus voor u ook nog eens de aankoopbemiddeling regelen dan is ruim wonen incl. een starterslening ook voor u een mogelijkheid.

Hoe zit het met startersfinanciering en eigen geld in hypotheek?

Met een starterslening komt u sowieso in aanmerking voor € 30.000. Zie onderstaande grafiek die duidelijk weergeeft dat u geen of minder spaargeld nodig heeft voor uw hypotheek.

Starterslening & Startershypotheek & aankoopbemiddeling huis haalbaar

Doordat je een starterslening neemt heb je veel voordelen. Je koopt namelijk je eerste woning met NHG. Hierdoor krijg je de laagste rente over de bankhypotheek en geniet je maximale zekerheid.

Verderop meer over NHG. Verder geniet je minimaal 3 jaar lang van een aflossingsvrije en renteloze starterslening. Je  inkomenssituatie wordt na 3 jaar opnieuw bekeken. Stel dat u niet méér bent gaan verdienen dan hoeft u de starterslening nog niet te gaan aflossen. Vervolgens wordt na het jaar 6, 10. 15 opnieuw getoetst.

Op het moment dat het kan dan ga je rente en aflossing betalen. Hoeveel starterslening kan ik krijgen is een veel gestelde vraag. Bereken snel! U krijgt direct antwoord inclusief de marktwaarde van uw  aan te kopen huis.

Wat is NHG

Om voor een starterslening in aanmerking te komen moet de eerste hypotheek van de bank met NHG gesloten worden. Als u uw hypotheek buiten u schuld om niet meer kan betalen dan bent u beschermt door NHG (onder voorwaarden).

De starterslening is beschermt door SVN. Mocht u dus arbeidsongeschikt worden of bijvoorbeeld door een scheiding in de problemen komen dan worden de schulden u kwijtgescholden. Uiteraard indien dit buiten u schuld om gebeurd.

Wat kost NHG

U betaald voor NHG 1% van het hypotheekbedrag. Koopt u dus een huis van € 200.000 dan betaald u € 2000,00 aan NHG. Het maakt niet uit of u een starterslening heeft of niet.

U bent 30 jaar beschermt, dus de looptijd van de hypotheek.(niet de rentevast periode). Door deze bescherming betaald u ongeveer 1% minder hypotheek. Stel een hypotheek van € 200.000 X 1% korting gedurende 30 jaar.

U ziet dat voor starters met een starterslening veel voordelen zijn bij het kopen van hun eerste huis.

Kosten van NHG aftrekbaar

Stel u betaald € 2000,00 aan NHG  kosten dan ontvangt u eenmalig 40% terug van de belasting en dat bedraagt dus € 800. U ziet dat zo’n NHG u slechts € 1200 kost.

Voorbeeld van maximale starterslening

Hieronder een overzicht van alle kosten en de inbreng van een starterslening. Op deze wijze heeft u een transparant overzicht. Let op, dit overzicht is een specifieke situatie voor een specifieke klant. Uw situatie moeten wij bekijken. Het bedrag aan starterslening kan dus hoger of lager worden. Sommige kosten kunnen nu ook zijn veranderd.

Vraag ons om een berekening te maken specifiek voor uw starterslening in uw eigen situatie.

Starterslening altijd met NHG

Een starterslening voor uw eerste huis wordt altijd afgesloten met NHG. Als u buiten uw schuld om de hypotheek en de starterslening niet meer kan betalen dan worden de leningen u onder voorwaarden kwijtgescholden door de bank en SVN. Doordat de bankhypotheek met NHG is afgesloten geniet u ook van lagere hypotheekrente.

Door de lage hypotheekrente ontvangt u ook een hogere hypotheek. Hoe lager de hypotheekrente hoe hoger de hypotheekmogelijkheid en des te minder starterslening heeft u nodig. Ziet u toevallig een duurdere woning dan is het goed om te weten dat lage hypotheekrentes de maximale hypotheek omhoog duwen.

Wanneer is NHG niet mogelijk en dus ook geen starterslening

Als u geen overlijdensrisicoverzekering kan krijgen dan kan u ook geen starterslening krijgen. Een van de voorwaarden van een starterslening is dat de hypotheek met NHG gesloten moet worden dus met een levensverzekering. Het gebeurd niet heel vaak maar wij hebben dat wel meegemaakt. Er blijft dan nog maar één oplossing over, wachten op een hoger inkomen en kopen zonder NHG.

Starters handje helpen met startersfinanciering

Het kenmerk van een gemiddelde starter is: Net te weinig geld verdienen om een huis te kopen. Net te weinig eigen geld hebben om in de hypotheek te stoppen.

Elk jaar heb je meer eigen geld nodig om een huis te kunnen kopen. Dit komt omdat de bijkomende kosten niet meer mogen worden meegefinancierd vanaf 2018.

Wij helpen starters een handje door de aankoop woning, hypotheek, starterslening, koopakte en ontbindende voorwaarden en de bezichtigingen samen met u te doen.

U hoeft zich dan niet meer af te vragen: “hoeveel starterslening kan ik krijgen“? Uiteraard worden de werkzaamheden vastgelegd in een dienstverleningsopdracht.

Meer hypotheek en starterslening door lage hypotheekrente

De berekening van de maximale starterslening en hypotheek is een momentopname. Hoe lager de hypotheekrente hoe meer u aan hypotheek kan krijgen.

Het is van belang om regelmatig een berekening te maken. Heeft u een huis op het oog wat precies past qua inkomen dan is het verstandig om direct actie te ondernemen. Wij hebben meegemaakt dat klanten dachten dat hun droomwoning haalbaar was. Helaas door rentestijging niet meer haalbaar. Bereken regelmatig hoeveel starterslening u kan krijgen.

Hoe berekend u de maximale starterslening?

De maximale starterslening kan u uitsluitend berekenen als u weet:

 • Aankoopbedrag  woning.
 • Maximale hypotheek eerste bank.
 • Hoeveel eigen geld u te besteden heeft.
 • De marktwaarde van de woning!

Indien u dit allemaal weet dan weet u ook hoeveel starterslening u maximaal kan krijgen. Als u hier boven het formulier invult en doorgeeft in welke plaats u een starterslening zoekt ontvangt u direct een mail retour met de maximale starterslening. U weet dan voor hoeveel geld u een huis kan kopen.

Wat is een starterslening

Een starterslening is een aanvullende lening die mogelijk wordt gemaakt door de overheid. Het betreft altijd een lening die u op uw eerste eigen koophuis krijgt. Komt u dus uit een huursituatie of  verlaat u uw ouderlijk huis, een starterslening is dan misschien wel wat voor u! Uw eerste huis wordt wellicht haalbaar.

Met een starterslening dekt u het verschil tussen de aankoopsom van uw éérste huis en de maximale hypotheek van de bank. Hoeveel starterslening u krijgt moet berekend worden. Uiteraard zit daar een maximum aan. U sluit zowel hypotheek als starterslening met NHG. Hierdoor heeft u een betrouwbaar vangnet als u de lasten niet meer kan opbrengen.

De eerste hypotheek van de bank moet minimaal een rentevastperiode hebben van 10 jaar. De starterslening heeft een rentevastperiode van 15 jaar. De eerste drie jaar betaald u geen rente en aflossing op de starterslening. U mag de starterslening altijd boetevrij aflossen. Wij kunnen u daar alles over vertellen. Dus bereken hierboven hoeveel starterslening u kan krijgen.

Aanleveren werkgeversverklaring

Let op dat voordat u huizen gaat bezichtigen zorgt voor de juiste werkgeversverklaring en overige documenten. U kan niets kopen zonder de juiste documenten. De hoogte van de starterslening kan u uiteraard altijd berekenen maar zorg er voor dat u de juiste cijfers gebruikt. Uw vraag;”hoeveel starterslening kan ik krijgen “staat en valt met de door u aangeleverde documenten.

Zie hieronder een werkgeversverklaring voor uw werkgever. deze dient ingevuld te worden.

Werkgeversverklaring leeg

Door wie wordt de starterslening uitgegeven

Er bestaat vaak een misverstand over een starterslening. De Rijksoverheid geeft geen startersleningen uit in Nederland. Ongeveer 250 gemeentes geven de starterslening zelf uit.

De overheid draagt wel bij aan de startersleningen door ongeveer 50% van de financieringslasten aan mee te betalen. De Gemeente en Rijksoverheid helpen in principe de startende huizenkopers een handje met hun eerste eigen woning. Indirect komt de starterslening dus van de overheid.

Een slimme hypotheek en een slimme starterslening maken huis kopen mogelijk met lage hypotheeklasten.

Hoeveel bedraagt een starterslening

 De hoogte van een starterslening is afhankelijk van uw inkomen en de prijs van uw eerste eigen woning. Ook kan de hoogte van een starterslening per gemeente verschillen. Wij weten exact per gemeente hoe de vork aan de steel zit. Belangrijkste vraag van starters: “ hoeveel starterslening kan ik krijgen“? Bel ons voor vragen.

Voorwaarden Maximale Starterslening

Het moet altijd om uw eerste eigen woning gaan. De starterslening kan uitsluitend worden gesloten met NHG. In veel gevallen tot een koopsom woning van € 245.000. Per gemeente kan dat verschillen. Er zijn gemeentes die niet verder willen gaan dan € 175.000 aankoopsom woning. “Hoeveel starterslening kan ik krijgen” is dus per gemeente verschillend. In veel gemeentes moet de verkopende partij meebetalen aan een starterslening voor de koper.

Soms moet u inwoner zijn van de gemeente en vaak speelt leeftijd ook een rol. In sommige situaties speelt maximaal inkomen ook een rol. Indien wij dit allemaal gaan vermelden dan moeten wij dit dagelijks weer corrigeren. Voorwaarden veranderen voortdurend. In Rhenen bijvoorbeeld hoeft de verkopende partij binnenkort niet meer mee te betalen aan de starterslening. Wilt u meer info over een bepaalde gemeente vul dan hierboven de berekening in. U ontvangt direct het resultaat.

Hertoetsing van de Starterslening

Zoals gezegd ga je in principe na 3 jaar de starterslening aflossen. Het is een veilig gevoel dat er uitstel mogelijk is van rente en aflossing van de starterslening indien uw jaarinkomen niet is gestegen. Mijn advies is toch wel als het even kan ga aflossen.

Hoeveel starterslening kan ik krijgen en ontbindende voorwaarden

Ja natuurlijk is uw grootste vraag:” Hoeveel starterslening kan ik krijgen”? Let op, vergeet niet het belang van de koopakte met ontbindende voorwaarden. Laat altijd minimaal vermelden onder voorbehoud van:

  • Starterslening.
  • Financiering met NHG.
  • Bouwkundige keuring.
  • Voorbehoud maximale inleg eigen geld gevraagd door de bank.
 • 6 weken voor de financieringstermijn.

Scenario van Hans en Johan

Hans en Johan hadden in Barneveld een woning op het oog. Voordat ze het bod hadden gedaan kwamen ze na een omweg via Google bij ons terecht. Hoeveel hypotheek kan ik krijgen, dat was de vraag van Johan die de touwtjes in handen had.

Helaas lukte het niet doordat een krediet in de weg stond. Ze hadden wat eigen geld maar dat was voor kleine verbouwing en inrichting. Hans en Johan wisten al dat ze de gehele verbouwing niet mee konden financieren.

Oplossing van Lex van de Straat Wonen! Krediet aflossen en wij doen de aankoop scherp, hierdoor minder eigen geld en een starterslening erbij.

Hoeveel starterslening kan ik krijgen vroeg Johan. We hadden € 17.000 nodig. Hans en Johan hebben nooit goed berekend hoeveel starterslening ze konden krijgen. Verkoper heeft uiteindelijk zijn woning aan mijn klant verkocht.

Doordat wij een hogere taxatiewaarde hadden dan de aankoop van de woning hadden ze maar € 3800 nodig aan eigen geld. Iedereen blij. Let op! Schakel altijd een onafhankelijke hypotheekadviseur in en iemand die verstand heeft van de woningmarkt. Dit zijn twee verschillende zaken. Leuk huis gezien, voldoende inkomen en wat spaargeld? Een krediet en wat roodstand kan een dikke streep door de rekening zetten.

Hoeveel starterslening kan ik krijgen, dat heeft dan geen zin meer om te vragen.

Scenario van Ruud en Karlijn

Ruud en Karlijn hebben mij gevonden via de website. Gelukkig waren Ruud en Karlijn leergierig v.w.b. het verkrijgen van een starterslening. Hun vraag was natuurlijk: Kunnen wij een huis kopen in Lunteren met een maximale starterslening en hoeveel starterslening krijgen wij?

Na inventariseren bleek uit het gesprek dat Karlijn al eens een woning had gehad met haar ex vriend. Als je een starterslening wil krijgen dan geld voor beide kopers dat het hun eerste huis moet zijn. Doordat Karlijn een vaste baan had en meer ging verdienen konden we dat inkomen nu al meenemen voor de hypotheek berekening.

Het werd een ander huis zonder starterslening. Gelukkig hebben wij Ruud en Carlijn toch kunnen helpen via een andere weg.

Maximale starterslening of spaargeld in hypotheek

Spaargeld levert nauwelijks nog rendement op. Bij een percentage van 0,8 % houdt het wel op. Heeft u dus spaargeld hebben overweeg dit te gebruiken om de hypotheek te verlagen.

Een starterslening is de eerste drie jaar vrij van lasten. Na deze drie jaar betaald u ongeveer 3,5% aan rente 30 jaar lang. Als u nog geen doel heeft met uw spaargeld denk dan even na over deze mogelijkheid. In 30 jaar tijd scheelt u dat een hoop geld.

Bereken dus nauwkeurig de maximale starterslening. U mag altijd boetevrij uw starterslening boetevrij aflossen met uw spaargeld.

Starterslening nemen of een tijdelijk kortlopend krediet

Als u verwacht dat u de starterslening maximaal drie jaar nodig heeft dan ligt het waarschijnlijk voor de hand om een starterslening te nemen.

De eerste drie jaar namelijk heeft u geen lasten in de hypotheek. Maar let op, u heeft wel kosten aan een starterslening. SVN rekent geld voor de starterslening en de adviseur waarschijnlijk ook. Laat berekenen waarmee u goedkoper uit bent, of een tijdelijk krediet of een starterslening.

Wellicht is een tijdelijke roodstand mogelijkheid een oplossing? Verder is het wel zo dat een krediet of roodstand je maximale hypotheek behoorlijk beïnvloed. Hoeveel starterslening kan ik krijgen is meer dan over een nacht ijs gaan. Het is echt per situatie maatwerk leveren.

Hoeveel starterslening kan ik krijgen zonder vast contract

Ook als u geen vast contract heeft zijn er mogelijkheden om een starterslening te verkrijgen. Krijgt u wel een intentieverklaring dan heeft u recht op een starterslening. Krijgt u geen intentieverklaring dan is een starterslening alleen mogelijk als wij u als een flexwerker behandelen.

Wat is een Flexwerker? Een flexwerker heeft geen vast contract maar een tijdelijk contract met einddatum. We nemen dan het gemiddelde inkomen van de laatste drie jaren. Met dit inkomen kunnen wij de maximale hypotheek en de maximale starterslening bepalen.

Een aanvullende opmerking. Mocht het inkomen van het laatste jaar het laagste zijn dan wordt dat inkomen gebruikt als toets inkomen. Het verlaagt uw hypotheek behoorlijk.

Hoeveel starterslening kan ik krijgen met een krediet er naast

De meeste mensen denken dat je met een starterslening ook kredieten afdekt. Heb je een krediet van bijvoorbeeld € 1000 dan ontvang je € 5000 minder aan hypotheek (globaal).

De starterslening mag je alleen gebruiken voor de aankoop van de woning. Een starterslening is dus geen lapmiddel. Zorg er voor dat er geen roodstand mogelijkheden zijn, geen kredieten en financieringen. Vraag ons gerust om raad.

Vaak duurt het wel een half jaar na het eerste gesprek dat een klant in de woning zit. Wij begeleiden u graag en kijken niet op tijd. U bepaald zelf het tempo.

Voorbeeld berekening Flexwerker en starterslening

Stel uw inkomen in 2014 2015 en 2016 was respectievelijk € 23.000, 27.000 en € 19.000. Het laatste jaar is in dit geval bepalend voor berekening hypotheek en hoeveel starterslening je kan krijgen. Dat komt omdat het laatste jaar het slechtste jaar was.

Ander voorbeeld, uw inkomen in 2014 2015 en 2016 was respectievelijk € 25.000, € 23.000 en € 29.000. Totaal is dat € 77.000, deze drie bedragen delen door drie jaar.

Het gemiddelde inkomen bedraagt dus € 25.667. Dit inkomen noemt men het toetsinkomen en wordt gebruikt voor het bepalen van de maximale starterslening en de maximale hypotheek berekening. Overleg eerst met ons voor hoeveel geld u op Funda naar een huis kan kijken.

 Wie maakt de koopakte op?

 Als u een woning koopt van een verkoper die geen makelaar heeft ingeschakeld dan moet de koopakte opgesteld worden door een notaris. De banken eisen altijd dat of een makelaar of een notaris de koopakte opmaakt. Gebeurd dit niet dan krijg je als koper geen starterslening en geen hypotheek. Schakel altijd iemand in als u een huis koopt van een verkoper die geen makelaar heeft.

De starterslening die u ontvangt moet ook in de koopakte vermeld worden. Let op dat de kosten voor de opmaak van de koopakte  voor de verkopende partij zijn. Uiteraard kan hier van afgeweken worden. Let op dat u de ontbindende voorwaarden goed omschrijft in de koopakte.

Is alles eigendom, huur of in mandeligheid uitgegeven

U  krijgt uw maximale hypotheek, uw starterslening heeft u binnen , u heeft de leukste woning uit de omgeving en de goedkoopste hypotheekrente. Wat kan er nog gebeuren? Hier even een paar voorbeelden die voor u als koper van belang zijn om te weten. Is alles wel eigendom?

  • Houten schutting als grens
  • CV ketel gehuurd
 • De buurman op mijn oprit

Stel er staat een houten schutting op de grens met de buren dan moet u wel weten van wie die schutting is. Vaak is deze in mandeligheid uitgegeven. Dat betekend dat de schutting zowel van u als van de buren is. Dit is dan ook notarieel geregeld.

Ga nooit een schutting vervangen zonder overleg met de buren. Het liefst alles schriftelijk vastleggen. Stel dat u op eigen houtje een nieuwe schutting laat plaatsen. Indien de buurman niet meebetaald dan heeft u geen poot om op te staan. Dus wilt u een schutting meefinancieren met een starterslening? Weet wat van u is,

Weet wat uw eigendom is

U zit in de woning en u ontvangt een nota van de huurketel. Als u een huis koopt waar een huurketel in staat dan is het wel handig dat u dit weet. De huurketel verhuist nooit mee en behoort bij de woning. Vraag altijd aan de makelaar of alles eigendom is of dat er ook huurcontracten zijn. Indien u geen huurketel wenst dan moet u dat tijdens de onderhandelingen mededelen dat de ketel er uit moet. Laat dit ergens in de koopakte vastleggen. Doet u dat niet dan zal u in de koopakte terug zien dat u ook een huurketel heeft.

De buurman loopt via mijn oprit naar zijn eigen woning toe. Vaak vinden mensen dat niet zo erg maar het kan ook problemen opleveren. We spreken hier over een recht van overpad oftewel een erfdienstbaarheid.

Vraag altijd aan de makelaar of er erfdienstbaarheden zijn. U weet dan wat u koopt. Het beste is eigenlijk om iemand in te schakelen die daar verstand van heeft. Ook kom je soms nog stroomkasten of telefoonkasten tegen in de tuin.

U bent verplicht om mensen van de telecom etc. toegang te verlenen. U mag er ook niets omheen bouwen. Deze kasten moeten altijd bereikbaar zijn. U ziet wel dat het niet bij een starterslening of hypotheek blijft. Wij kunnen u echter overal mee helpen.

Aan te leveren documenten voor starterslening en hypotheek

Als je een huis koopt dan willen diverse partijen veel over je weten, logisch ook want je krijgt veel geld op je naam in de vorm van een hypotheek. De partijen die alles van je willen weten zijn:

  • Wij als aankoopbegeleider en hypotheekadviseur
  • SVN(verstrekker startersleningen)
  • Bank( verstrekker hypotheek)
  • Notaris
 • Taxateur

Welke documenten benodigd:

  • Salarisstrook
  • Werkgeversverklaring
  • Arbeidscontract(niet altijd)
  • Pensioengegevens / overzichten
  • Pdf bankoverzicht met bijschrijving salaris
  • Geldig identiteitsbewijzen
  • Taxatierapport
  • Getekende koopakte van je eerste koophuis
  • Bewijs van eigen geld d.m.v. spaarrekening
  • Opgave welke notaris voor de overdracht
  • Bankgarantie
  • contracten van leningen en andere betalingsverplichtingen
  • BKR overzicht van uw status( voor de adviseur)
 • Overlijdensrisicoverzekering (meestal verplicht)

Wanneer wordt er gevraagd om een arbeidscontract

Vaak wordt er door de bank en SVN om een arbeidscontract gevraagd indien er opvallende of bijzondere zaken zijn zoals:

  • Meer vakantie geld dan 8% over basissalaris.
  • Veel inkomen i.v.m. overwerk.
  • Plotseling meer zijn gaan verdienen dan gemiddeld.
  • Als u een intentieverklaring heeft.
  • Als u bijzondere of afwijkende werkzaamheden doet.
 • Als u een hoger inkomen heeft dan bij uw functie past.

documenten indien gescheiden:

  • Echtscheidingsconvenant: Hierin worden de afspraken vermeld die destijds afgesproken zijn. Denk aan boedelverdeling en partneralimentatie. Dit is van belang voor de hoogte van de Starterslening en hypotheek.
  • Beschikking van de echtscheiding: Uitspraak van de rechter.
  • Akte van verdeling.
 • Inschrijving Burgerlijke Stand: Echtscheiding geregistreerd in de gemeente waar je woont.

Onderzoeksplicht en mededelingsplicht

Weten hoeveel starterslening kan ik krijgen is één, hoeveel weet ik van het huis is twee. Als koper kan u achteraf nooit zeggen tegen de verkopende makelaar: dat heeft u mij niet verteld. Als koper heeft u een onderzoeksplicht. Stel de juiste vragen en het liefst na de bezichtiging ook via de mail. De verkoper heeft een informatieplicht. Beiden moeten de nodige info geven. Neem altijd iemand in de arm die daar verstand van heeft. Het kost u in verhouding tot de woning en de ergernis achteraf niets. Let op. De verkopende makelaar hoeft u niets te vertellen over zichtbare gebreken die u dus zelf kan zien. Er zijn dus veel zaken waar u rekening mee moet houden.

Starterslening en hypotheek naar notaris

Op het moment dat de hypotheek en de starterslening akkoord zijn dan gaat alles naar de notaris. De notaris is de enige plek waar een overdracht kan plaatsvinden. De gelden stromen daar binnen op hun rekening vlak voor de overdracht. De notaris verrekend de kosten van de starterslening en de hypotheek, hij zorgt er voor dat iedereen zijn geld ontvangt. In dit geval de verkoper, makelaar, adviseurs, belastingdienst i.v.m. overdrachtsbelasting en de taxateur. Ongeveer één week voor de overdracht ontvangt u de afrekeningsnota. Hier staat ook vermeld hoeveel eigen geld u eventueel moet storten. Deze eigen bijdrage weet u vooraf middels een financieringsopzet.  Bedragen zijn altijd globaal. Vaak wordt er geen rekening gehouden met gemeentelijke heffingen, deze worden door de notaris in rekening gebracht.

“Hoeveel starterslening kan ik krijgen”veel gezocht op Google

Dat de nood hoog is voor starters om een huis te kopen wisten wij al. Dat op Google echter 550.000 keer per maand gezocht wordt op: “hoeveel starterslening kan ik krijgen” is echt bizar. Jongeren zitten echt te wachten op extra geld. Zo’n starterslening en onze werkzaamheden kunnen aanzienlijk helpen. Hierdoor minder eigen geld nodig en een hogere hypotheek.

Hoeveel starterslening kan ik krijgen als ik met mijn broer of zus wil kopen?

Als u met uw broer of zus een huis wil kopen dan gelden er de zelfde voorwaarden. U krijgt niet meer of minder hypotheek. Wat wel van belang is is dat alles via ons en de notaris goed op papier wordt gezet. Een huis kopen met broer of zus kunnen wij ook regelen.

Dienstverleningsdocumenten Dienstenwijzers en Algemene voorwaarden

Om ons vak te kunnen en mogen uitoefenen moet elke adviseur u de bovenstaande documenten verstrekken. Geheel transparant hebben wij alle documenten hieronder in één pdf.

Dienstenwijzer Wonen Hypotheken Alg vw aankoop en hyp

Vergunningen

Alle benodigde vergunningen zijn in ons bedrijf aanwezig om u te mogen en kunnen helpen betreffende startersleningen, hypotheken en aankoopbemiddeling.

 • Afm, Autoriteit Financiële Markten.
 • Kvk, kamer van koophandel.
 • Kifid , klachten instituut.

Neem snel contact op voor de mogelijkheid starterslening

Mail ons snel voor vragen en de mogelijkheden. U kan ons ook bellen van maandag tm zaterdag van 05.30 uur-21.30 uur. Via Lex van de Straat Wonen hoeft u zich nooit meer af te vragen:”Hoeveel starterslening kan ik krijgen“?

Starterslening berekenen

 • Bereken online uw Starterslening. U ontvangt direct bericht


  Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.