Menu

Huis kopen

U wil graag een huis kopen maar u heeft toch wel wat vragen over de hypotheek, eigen geld en de waarde van uw woning. Bereken eerst hoeveel u kan lenen en lees dan verder. Wij helpen u met geld voor de hypotheek.

  • Velden met een * verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Huis kopen en hypotheek
Huis kopen en hypotheek

Woning waarde en hypotheek

De waarde van een huis weten is belangrijk voordat u gaat kopen. Als u als starter een woning wil kopen kan u besparen op uw eigen geld voor de hypotheek. Koopt u en huis onder de marktwaarde dan heeft u veel minder eigen geld nodig via Lex Wonen.

Ons kadastraal onderzoek bespaart u eigen geld

Lex Wonen houd zich bezig met hypotheken, marktwaarde onderzoek en aankoopbemiddeling. Succesvol en niet te duur een huis kopen zonder eigen geld.

Woning kopen nadat u alles weet

Pas op dat u pas een huis koopt nadat u alles weet. Bouwtechnisch, hypotheekrente, marktwaarde en eigen geld. Klopt dit niet dan heeft u veel eigen geld nodig.

Huis kopen als starter is ontzettend lastig omdat u financieel echt alles 100% in orde moet hebben. Bent u een doorstromer dan is het makkelijker omdat u eventuele tegenvallers met overwaarde van de oude woning kan verrekenen.

Huis te koop – Uw werkwijze

Gaat u een huis kopen houdt dan deze volgorde aan.

  • Bereken Hypotheek via onze blog
  • Vraag BKR document op van alle aanvragers
  • Indien studielening dan originele startbedrag nodig
  • Gescheiden? Alle documenten opzoeken
  • Kent u de bouwkundige staat van uw koophuis
  • Marktwaarde weten van woning
  • Bod uitbrengen inclusief de ontbindende voorwaarden

Lex Wonen beschikt over zowel aankoop als hypotheek kennis. Een woning kopen is meer dan alleen zorgen voor een zak met geld.

Indien inkomen te laag is om huis te kopen

Is een woning kopen lastig voor u omdat u te weinig inkomen heeft denk dan even aan volgende mogelijkheid. Een huis kopen samen met ouders of vrienden.

Voordeel kopen met ouders of vrienden

Eigen geld kan u met zijn allen ophoesten en door hoger gezamenlijk inkomen veel meer hypotheek mogelijk. U kan op huizen kopen in een andere prijsklasse waar veel minder concurrentie is.

Huis kopen of huren

Een huis kopen is momenteel zo hot dat er enige spanning is op de woningmarkt. Als je een klein beetje geld verdiend betaal je tussen de € 700 en € 1200,- aan huur. Koop je een woning dan scheelt je dat honderden euros per maand. Als je een huis koopt dan bestaat de hypotheek ook nog eens voor een groot gedeelte aan aflossingen. U spaart als het ware maandelijks uw huis bij elkaar.

Het kopen van een woning biedt u meer woongenot en vermogensopbouw. Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten over hypotheken en een huis kopen.