Menu

Huis kopen en de energieprijzen

Je wil een huis kopen en de energieprijzen die daarbij horen dat zie je later wel. Dit is de grootste fout die je kan maken. Je komt uit een appartement met een water gas en lichtprijs van € 175,- per maand. Na de aankoop ontvang je een nota van € 890,- per maand. Huizenkopers zoeken stad en land af voor de laagste rente. Vergeet het maar. Kijk eerst naar de energieverbruik en pak dit slim aan. Sinds de grootste inflatie ooit sinds de tweede wereldoorlog gaan we richting de 16% inflatie. Dat is de verwachting van lexwonen. Inflatie jaagt energieprijzen omhoog.

Huis kopen en de energieprijzen opvragen

Het belangrijkste is dat je echt het energieverbruik opvraagt aan de hand van historisch verbruik van de energieleverancier. Op dit moment kan je beter 5% hypotheekrente betalen dan dat je het energieverbruik niet hebt opgevraagd. Ook het overbieden op een huis speelt een rol. Hoeveel overbieden is gewenst?

Het feit dat een woning veel energie verbruikt is nog niet zo heel erg. Vinden jullie de woning geweldig dan is het sinds 2022 belangrijk om het gasverbruik en stroomverbruik in te zien. Zie hieronder het energieverbruik van onze woning. Dit verbruik is hoger omdat mijn vrouw als marktslager op de markt staat. Diverse koelingen stuwen het energieverbruik omhoog. De inzage is van belang. Door het gebruik van airco die verwarmt hebben we de CV bijna niet meer nodig.

Huis kopen en de energieprijzen

Huis kopen en de energieprijzen

Op een huis bieden na inzage stroom- en gasverbruik

Stel nu dat je een tussenwoning koopt van € 450.000,-. Gasverbruik 2500 m3 per jaar, stroomverbruik 3000 kWh per jaar. Wellicht heb je nog een energiecontract. Loopt deze af? Je energiekosten worden in dit voorbeeld ongeveer € 800,- per maand. Deze kosten kan je 50% tot 80% verlagen door het energieverbruik aan te pakken. Toch lekker warm in je huis wonen maar de juiste oplossingen toepassen en meefinancieren in de hypotheek.

Airco en zonnepanelen meefinancieren

Airco en zonnepanelen bespaart op energieverbruik

Airco en zonnepanelen bespaart op energieverbruik

Energielasten zullen enorm dalen als je een moderne airco ( die ook verwarmt) en zonnepanelen meefinanciert in de hypotheek. Door het gebruik van de airco zal het stroomverbruik toenemen maar de gasprijs enorm dalen. Door het aanleggen van zonnepanelen wek je ongeveer 3000 kWh op jaarbasis op. Besparen op stroomverbruik ongeveer 90% en besparing op gas ongeveer 75%. Energieprijs voor jouw huis zal netto tussen de € 175,- en de € 300,- per maand bedragen volgens dit voorbeeld.

De moderne Airco kan ook verwarmen, Lexwonen weet wat je nodig hebt. Het zou zelfs kunnen dat 1 airco niet voldoende is. Om deze Electra kosten te compenseren kan het zijn dat je extra zonnepanelen nodig hebt. Met de huidige energieprijzen is terugverdientermijn nog geen 2 jaar. Bespaar jij € 500,- per maand dan bedraagt dit na 2 jaar € 12.000,-. met de huidige energieprijzen. Energieverbruik aanpakken zonder last van de kou te hebben en meefinancieren in de hypotheek.

Voorbeeld van financieringskosten zonnepanelen en Airco

Moet jij de airco en de zonnepanelen meefinancieren in de hypotheek? De hypotheeklasten van de zonnepanelen en de airco bedraagt € 30,- per maand bruto. We gaan dan uit over een investering van € 8.000,-.

Investering voor lage energielasten

Afhankelijk van de woning zal je ongeveer € 8.000,- moeten investeren in energie zuinig maatregelen voor je aan te kopen huis. Huis kopen en energieprijzen opvragen is echt belangrijk. Lexwonen helpt je van aankoop tot aan de hypotheek. Landelijk werkend.

Waarschuwing huis kopen

Zit je nu nog lekker laag met je energieprijzen? Weet dat door de oorlog van Poetin in Oekraïne de energieprijzen behoorlijk stijgen. Doe jij geen research dan kan je zo maar een extra maandlast van € 550,- tot € 1.800,- per maand krijgen.

Het kan zijn dat installateurs vol zitten qua werk. Wachttijden van een jaar gebeurd regelmatig. Zorg dat er voldoende eigen geld is om de nieuwe energieprijzen te verlagen. Een huis kopen en zowel de energieprijzen weten als het verbruik is een must. Kan je de hoge maandlasten slecht betalen? Weet dat het mogelijk is om een huis te kopen met ouders tot 4 personen.

Voorbeeld hypotheek omzetten inclusief besparing energielasten

Linda en Maja uit Veenendaal hebben 4 jaar geleden een huis gekocht voor € 395.000,-. Beiden gingen van € 277,- per maand naar € 1.052,- per maand aan energielasten. De huidige hypotheekrente bedroeg 3,4%. Lexwonen heeft de hypotheek overgesloten omdat beiden 20 jaar zekerheid wilden en omdat de energielasten omlaag moesten. Door de 14 zonnepanelen en airco zitten ze nu op een energielast van € 450,- per maand. Dit is een variabele prijs.

Let op, alle prijzen en berekeningen zijn tijdelijk en zijn voorbeelden. Door de oorlog in Oekraïne kan het zijn dat energieprijzen stijgen of dalen. Belangrijke factor is de inflatie. Houd de inflatie in de gaten. Lexwonen regelt alles.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis onder bod: Wat nu?

Lees meer
Call Now Button