Menu

Huis kopen

Huis kopen

Huis kopen

Ja u kan een huis kopen als u maar weet waar u moet beginnen. Waar kan ik een woning kopen want bijna alles is weg?  Hoeveel hypotheeklasten heb ik op deze woning? Wat is het beste bod om te bieden. Huis overbieden zonder dat u extra geld kwijt bent.

U krijgt antwoord op de belangrijkste vragen zodat u ondanks een hoger bod uit te brengen dan de vraagprijs toch kan kopen. Maak eerst snel een berekening zodat u weet voor hoeveel geld u een huis kan kopen. Laat niet vaker een huis aan uw neus voorbij gaan.
 

Graag meer informatie over een huis kopen, de maximale hypotheek en eventueel de waarde van de woning die wij op het oog hebben.

 • Hidden

 • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ja een huis kopen kan als u onderstaande zaken weet

Hoe kan ik een huis kopen?

Hoe kan ik een huis kopen?

 1. Welke documenten heb ik nodig voordat ik een huis kan gaan kopen?
 2. Wat is de waarde van dat huis waar ik belangstelling voor heb?(GRATIS opvragen bij ons)
 3. Kan ik nu al een huis gaan bezichtigen?
 4. Waar moet ik op letten met bezichtigen?
 5. Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?
 6. Hoeveel eigen geld heb ik nodig voor de hypotheek?
 7. Hoe weet ik of de vraagprijs van de koopwoning juist is?
 8. Koopakte met ontbindende voorwaarden, hoe werkt dat?

Van al uw keuze woningen moet u de hypotheeklasten weten gratis en onvoorwaardelijk, anders kan u geen woning kopen. Lex Wonen helpt u zeven dagen in de week, zestien uur per dag. Wilt u meer weten hoe wij uw hypotheek berekenen en hoe u de laagste hypotheekrente krijgt?

Benieuwd voor hoeveel geld u een huis kan kopen en de waarde van uw droomhuis?

Maak eerst de berekening zodat u weet voor hoeveel geld u een woning kan kopen en de waarde van het huis. Lees daarna verder hoe u het beste een woning kan kopen.

Huis kopen lukt niet als alleenstaande

Lukt het u niet om alleen een huis te kopen en bent u alleenstaand? Een woning kopen met uw broer of zus doet LexWonen ook! Samen kan u veel meer kopen.

Huis kopen en de werkzaamheden

Huis gaan kopen gaat u makkelijker af als u hieronder verder leest. Lex Wonen begeleid landelijk huizenkopers met hun eerste eigen koophuis. Gaat uw aankoop en de hypotheek van de woning niet door dan heeft u aan ons geen kosten. Wilt u alles zelf doen? Lees onze aankoop woning tips en lees meer informatie over ons.

Benodigde documenten woning kopen

Als u een woning gaat kopen dan heeft u de volgende documenten nodig:

 • Werkgeversverklaring
 • BKR opvragen bij www.bkr.nl
 • Salarisstrook

In eerste instantie is dit voldoende om een huis te kopen. Mochten er nog documenten aanvullend benodigd zijn voor de aankoop van de woning dan hoort u dat vroegtijdig. De meeste leads worden klanten omdat wij antwoord geven op prangende vragen inzake een huis kopen.

Kan ik koopwoning bezichtigen

Bezichtigen van een koopwoning kan u altijd doen, de makelaar zal u niets vragen over uw financiële situatie. Het is wel makkelijk dat u in ieder geval weet tot welk bedrag u naar een huis op zoek kan gaan.

Huis bezichtigen is altijd vrijblijvend. Als u Lex Wonen verteld welke huizen u gaat bezichtigen dan ontvangt u GRATIS woning informatie. Gaat u geen huis kopen of gaat de aankoop van een woning niet door? U heeft aan ons dan ook geen kosten. U loopt geen risico maar u doet wel ervaring op. Een huis kopen betekend vooraf goed inventariseren, zowel financieel als in de koopwoning zelf.

Huis kopen 2020

Een woning kopen vanaf 2020 betekend helaas dat u snel moet handelen. Als u denkt dat u er 3 dagen over na kan denken dan heeft u meestal pech. Huizen zijn snel verkocht. Lex Wonen heeft een mooie aankoop strategie hoe u een huis kan kopen met overbieden. Een belangrijke voorwaarde van een woning kopen is wel dat wij alles over u weten. U kan gerust bieden boven de vraagprijs als u de marktwaarde weet. U kan de overwaarde als het ware meefinancieren in de hypotheek omdat gelijkwaardige woningen duurder zijn verkocht. Laat de vraagprijs los, vraag Lex Wonen om raad.

Huis kopen dan financieel alles op tafel

Als u dus een huis wil kopen en u twijfelt vooraf over bepaalde zaken? Vertel alles eerlijk en probeer een correcte afspiegeling te geven van uw situatie. Banken hebben allen een ander acceptatiebeleid. Wat bij de ene bank wel mag kan bij de andere bank weer niet. Laat een huis kopen een feestje zijn. Ben jij starter? Kijk hier eens over startershypotheek en eigen huis.

Huis aankopen en kosten koper

Met het aankopen van een woning heeft u ook te maken met de kosten koper. Het is belangrijk dat u eigen geld heeft. In de berekening vragen wij ook altijd hoeveel spaargeld u heeft voor de kosten koper. Soms kunnen wij de hypotheekkosten gedeeltelijk meefinancieren in de hypotheek van de koopwoning, dit is afhankelijk van de waarde van het huis en het bedrag waar u deze voor aankoopt.  Een huis kopen zonder eigen inleg is dus soms mogelijk. Wij begeleiden u volledig met het aankopen van een huis.

Vraagprijs van de koopwoning

U wil uiteraard weten of de vraagprijs van de woning niet te hoog is. Is dat huis die prijs wel waard? Het is belangrijk dat u ons de adresgegevens van uw droomhuis op geeft. Belangrijk woningwaarderapport of een app ontvangt u geheel GRATIS van ons. Uiteraard hebben wij ook nog contact met een taxateur alvorens u het huis koopt.

Als u een huis wil kopen maar de prijs is te hoog voor u. Lex Wonen regelt ook een hypotheek als u een huis koopt met broer/ zus 0f met ouders. Kijk maar op  de homepage van LexWonen.

Huis kopen en ontbindende voorwaarden

Huis kopen en begeleid door LexWonen

Huis kopen en begeleid door LexWonen

Huis is goedgekeurd maar hoe nu verder? U wil een bod uitbrengen op het huis dat u wil kopen? Wij adviseren u altijd om een huis te kopen onder voorbehoud van financiering en voorbehoud van bouwkundige keuring. Gaat verkoper akkoord met de prijs dan kan u in alle rust de woning bouwtechnisch laten keuren.

Mocht de bouwkundige keuring negatief uitvallen dan kan u gewoon van de koop afzien. Vaak nemen kopers zelf een kennis mee met bouwkundig inzicht. Allemaal prima, u mag echt alles in de koopakte vermelden zolang koper en verkoper het maar eens zijn.

Huis kopen en bouwkundige keuring

Gaat u dus een bod uitbrengen op een te koop staand huis vermeld dan ook tijdens het bod dat u deze woning bouwkundig wil laten keuren. Dus niet achteraf de aankoop zelf nog wat regels toevoegen aan de deal.

Ontbindende voorwaarden als u een huis koopt

Als u een huis koopt zouden de ontbindende voorwaarden zo maar als volgt kunnen zijn:

Aankoop woning € 250.000,- voorbehoud van financiering van € 250.000,- over 7 weken uitgewerkt. Voorbehoud van bouwkundige keuring en voorbehoud aankoop woning met NHG. Laat het aankopen van een woning een mooie tijd zijn en vraag Lex Wonen om uw te begeleiden met een huis kopen.

Gaat u zelf een bod uitbrengen op een huis? Zorg er voor dat u vooraf de waarde van de woning weet. Zo voorkomt u tegenvallende waarde. Taxateur gaat het aan te kopen huis taxeren. Is de woningwaarde te laag dan wordt dit huis kopen lastig. U zal heel veel eigen geld nodig hebben omdat de maximale hypotheek nooit hoger is dan de waarde van de woning.

Vermeld dan ook altijd aan de makelaar het bod en het bedrag van voorbehoud van financiering.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Laagste hypotheeklasten

Lees meer
Call Now Button