Menu

Hypotheek afgewezen

Is uw hypotheek afgewezen?

Is uw hypotheek afgewezen door bank of adviseur? Wilt u toch graag een huis kopen? Heeft u een negatieve BKR A2 A3 of zit u in de schuld hulpverlening dan gaat het niet lukken.

Heeft u een A1 met een H, of andere redenen dat de hypotheek niet door gaat  vul hieronder alles in. Bij omschrijving de redenen van de afwijzing.

Hypotheek afgewezen

Hypotheek afgewezen

Bereken hypotheek

  • Bereken online uw maximale hypotheek tot 4 inkomens.


    Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afwijzing hypotheek

Weet u dat wij verschillende hypotheken toch kunnen redden. Wellicht naar een andere bank of door aanvullende informatie te verstrekken.

Net nieuwe baan hypotheek afgewezen

Wellicht werkt u net bij een nieuwe werkgever? Ook dan kunnen wij vaak iets regelen bij sommige banken. Let op: met een A2 of A3 kunnen wij niets, ook al zijn deze hersteld.

Eerlijk zijn en volledig

Vertelt u ons alles eerlijk en niet de helft. Weten wij waar daadwerkelijk het probleem ligt dan kunnen wij intern met accountmanagers van de banken ons verhaal kwijt.

Misschien niet dit huis maar een andere woning kopen 

Wellicht is dit huis al verkocht aan een ander? Laat ons u gratis screenen zodat de volgende hypotheek wel gaat lukken. U kan ons ook bellen op 06-83944458.

Afwijzing hypotheek door BKR

Heeft u een negatieve BKR A2 of A3 dan is invullen zinloos. Met een A1 H code kunnen wij wel wat voor u betekenen. Ook met een A code die reeds is afgelost.

Werkgeversverklaring niet positief?

Werkt u al enige tijd, wellicht niet bij dezelfde werkgever? U werkt al wel minimaal drie jaren? Neem contact op met ons, vaak kunnen wij een hypotheek regelen zonder dat deze wordt afgewezen. Ook als uw werkgever geen positieve werkgeversverklaring invult kan kopen mogelijk zijn.

WWW.UWV.NL

Ga inloggen bij UWV met uw DigiD en ga naar uw persoonlijke omgeving. Ga naar arbeidsverleden en download verzekeringsbericht. Hier staan sinds 1998 al uw werkgevers op. Ook diverse jaar en maandinkomens. Hiermee kunnen wij een hypotheek zonder afwijzing regelen.

Hoe kan je als verkoper of koper afwijzingen voorkomen

Verkoper kan maar niet verkopen

Vanaf 2018 wordt het ook voor verkopers lastig om hun woning verkocht te krijgen. Mijn ervaring is dat met name in het midden en Westen van het land alsmede de grote plaatsen in Nederland de huizen worden aangeboden boven de marktwaarde. Wat is dan het probleem? De koper heeft voor de hypotheek een taxatierapport nodig. Zijn inkomen is totaal niet belangrijk hiervoor. Als de marktwaarde € 20.000 tot € 50.000 lager ligt dan heeft hij dus heel veel eigen geld nodig.

Dat laatste gaat meestal niet lukken. Kopers denken dat door een hoog inkomen de kosten wel meegefinancierd kunnen. Wilt u als verkoper dus uw huis kwijt neem dan genoegen met de normale overwaarde. Hierdoor voorkomt u afwijzingen die u van de koper ontvangt.

Koper ken de marktwaarde

Om een afwijzing te voorkomen is het dus als eerste van belang dat u als koper de marktwaarde weet van uw droomhuis. Vraag bijvoorbeeld Lex Wonen (erkend aankoopbemiddelaar) of een taxateur naar de waarde van een woning. Voor een woning met een vraagprijs van  € 300.000 (tevens de marktwaarde) zal u ongeveer € 13.000 eigen geld nodig hebben. Is de vraagprijs echter € 17.000 hoger dan zal u dat bedrag aan eigen geld nodig hebben.

Hypotheekformule maximale hypotheek berekening

Maximale hypotheek is afhankelijk van het toetsinkomen ECHTER DE MAXIMALE HYPOTHEEK MAG NOOIT HOGER ZIJN DAN TAXATIERAPPORT.

Voorbeeld maximale hypotheek

Areza en Mauro konden aan inkomen via Lex Wonen een hypotheek krijgen van € 567.000,-. Beiden wilden een huis kopen van € 495.000,- in Haarlem. Ik heb hun gewezen op het feit dat de waarde € 25.000 lager lag. In de regio zijn namelijk soortgelijke woningen voor minder verkocht. Mauro bedankte mij voor het advies en ging op eigen houtje verder.

Hypotheek werd afgewezen. Door een gebrek van € 44.000,- aan eigen geld is die hypotheek niet doorgegaan. Mauro dacht dat hij dit makkelijk kon meefinancieren desnoods met een krediet. Areza en Mauro hadden geen BKR opgevraagd ondanks onze uitdrukkelijk wens.

Minimaal te toetsen door koper

Werkgeversverklaring-BKR-Aanwezig spaargeld-Taxatiewaarde aan te kopen woning.

Kopers let op! Er zijn nog steeds makelaars die u 2 afwijzingen in de maag splitsen. Dat betekend dat als de hypotheek niet lukt dat u dan bij nog een bank alles moet laten toetsen. Jaren geleden is dat afgeschaft. U hoeft slechts genoegen te nemen met 1 afwijzing tenzij koper en verkoper dit vooraf uitdrukkelijk overeenkomen. Houdt zelf de ontbindende voorwaarden in handen. Vraag Lex Wonen om meer info.