Menu

Hypotheek met lening

Hypotheek met lening

Hypotheek met lening

U kan niet voldoende hypotheek krijgen omdat het krediet in de weg staat? Een hypotheek met lening is vaak mogelijk omdat wij uw krediet goedkoper gaan maken waardoor uw maandlasten omlaag gaan. Door deze lastenverlaging kan u via Lex Wonen een veel hogere hypotheek krijgen. U blijft dan binnen de NHG norm, LexWonen regelt de hypotheek rechtstreeks met de bank.

Bereken GRATIS hoeveel hypotheek u kan krijgen ondanks uw leningen of kredieten

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden

Direct antwoord, gegarandeerd HOGERE hypotheek via onze bank.


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hypotheek met een lening via de bank

Hypotheek met krediet kan

Hypotheek met krediet kan

Een hypotheek met lening lukt niet bij de bank of gemiddelde adviseur. Wij leggen u uit waarom dat niet lukt aan de hand van een voorbeeld.

Voorbeeld hypotheek naast een lening via de bank

Toos en Erik konden qua inkomen via de bank een huis kopen van € 450.000,-. Hun droomhuis kochten ze aan voor € 360.000,-. Koopcontract getekend en na de  bkr toetsing van de bank bleek er een krediet te zijn van € 40.000,-.  Deze lening verlaagde de hypotheek met € 180.000,-. Maximale hypotheek door de lening bedroeg nog € 270.000,-.

Er volgde een afwijzing van de bank. De gemaakte kosten van taxateur en gedeeltelijk notaris en hypotheekadvies bedroegen € 4660,-. De kater was groot voor Toos en Erik dat hun hypotheek niet haalbaar was.

Andere  hypotheek constructies zodat je méér kan lenen is mogelijk.

Grafiek hypotheek met lening

Grafiek Hypotheek naast een lening

Grafiek Hypotheek naast een lening

Hierboven ziet u in het grafiek het verschil. Na omzetten lening méér hypotheek mogelijk via LexWonen. Door niet te rekenen met 2% toetsrente maar met werkelijke last van de lening is de hypotheek plotseling haalbaar. 

Waarom krijg je zoveel minder hypotheek

Minder hypotheek door leningen

Minder hypotheek door leningen

Met eigen woorden zal ik het uitleggen. Een consumptieve lening is altijd duur. De rentes liggen wel 4 tot 8 keer hoger dan de rente van een hypotheek. Het bedrag van de lening die is ingeschreven in de BKR moet u dan ook 4,5 keer van de maximale hypotheek aftrekken. Uit het voorbeeld hier boven blijkt de lening € 40.000,- te bedragen. Je komt dan dus uit op een hypotheek van € 450.000,- minus € 180.000,- is  € 270.000,-. Deze berekening is globaal.

Men noemt dit ook wel 2% toetsing voor kredieten.

Wat u moet weten over de BKR

Lening met hypotheek en bkr

Lening met hypotheek en bkr

In de bkr staat altijd het geleende bedrag bij aanvang genoteerd en niet het huidige saldo. Heeft u bijvoorbeeld   een krediet van € 25.000,- in 2016 afgesloten en bedraagt het saldo nu € 17.000,-? Met de hypotheekberekening gaat men altijd uit van een lening van € 25.000,-.

Door nu slim over te sluiten naar een andere kredietverstrekker in de vorm van een persoonlijke lening dan wordt de nieuwe inschrijving bij de bkr  € 17.000,- . Alleen hier bespaart u al veel mee. Door ook nog te rekenen met werkelijke last, bij een bank die dit wil, het kan u € 50.000 tot 150.000,- aan hogere hypotheek schelen. Het is logisch dat dit per situatie anders is.

Oplossing hypotheek met lening via LexWonen

LexWonen gaat dus als volgt te werk. Wij houden rekening met de werkelijke last van het krediet en niet met de 2% toetsing per maand.  Wat heb je nodig als je met werkelijke last wil toetsen:

  1. Een bank die hier wel aan mee wil werken
  2. Het bestaande krediet eventueel omzetten in een goedkoper persoonlijke lening (PL)
Passende lening

Passende lening

Omdat wij een PL maken van 10 jaar en rekenen met de werkelijke last is een hypotheek met lening vaak mogelijk. Wilt u het onderste uit de kan dan kan u het vergeten. Kredieten verlagen hypotheken maar LexWonen kan u de juiste lening verstrekken zodat die naast de nieuwe hypotheek mag blijven lopen. Wij zochten naar de juiste bank en zodoende was een hypotheek van € 377.000,- mogelijk voor Toos en Erik. Hypotheek met passende lening lukte.

Nog een voorbeeld van een hypotheek met lening

Stel u kan op inkomen € 250.000 hypotheek krijgen. U heeft een krediet van € 10.000,-. Wilt u deze lening laten lopen dan is uw maximale hypotheek nog maar € 195.000,-. Via Lex Wonen zal uw maximale hypotheek ongeveer € 226.000,- bedragen. Wellicht is er op die oude limiet al wat afgelost, uw hypotheek wordt dan hoger als wij goedkoper oversluiten.

Feiten en percentages 

Nog even alle belangrijke feiten op een rijtje. Banken toetsen alle ingeschreven kredieten in de BKR op 2%. Dat betekent dus dat ze er vanuit gaan dat u 24% rente betaald over die lening. Niet over het huidige saldo, nee ze gaan er vanuit dat de lening nog hetzelfde bedrag is. Heeft u dus een doorlopend krediet van € 20.000,- dan gaat men uit dat u daar 2% rente over betaald per maand, € 400,- dus. Wellicht heeft u nog een roodstandmogelijkheid van € 5.000,- en maakt u daar gebruik van. Banken gaan dan ook uit van 2% van €5.000,- bedraagt € 100,-. Uw maximale hypotheeklast moet dus € 500.- per maand lager zijn dan iemand zonder kredieten.

Rekenen met werkelijke last beter voor hypotheek

Rekenen met werkelijke last beter voor hypotheek

Stel nu dat uw maximale maandlasten € 815,- mogen zijn voor de hypotheek. Hier hoort een hypotheek bij van € 250.000,-. Herkend u zich in bovenstaande situatie dan betekend dit dat uw maximale maandlasten voor de hypotheek met € 500,- moet zakken naar € 315,- maandlast hypotheek. Het bijbehorende hypotheekbedrag is € 102.000,-! Hier koop je niets voor.

LexWonen maakt dus 1 groot krediet in de vorm van een persoonlijke lening die in 10 jaar weg is. Rentepercentage persoonlijke lening is ongeveer 5,5% per jaar. Dat is wat anders dan 24% per jaar. Al is de werkelijke rente die u betaald over kredieten lager, banken rekenen altijd met 2%.  U krijgt via LexWonen een gehele nieuwe inschrijving bij de bkr die meestal lager is dan nu. Dat komt omdat u meestal al wat zaken heeft afgelost en een lagere rente door de persoonlijke lening.

LexWonen heeft rechtstreekse aansluiting bij banken die rekenen met werkelijke last van een krediet. Op deze wijze lukt een hypotheek met persoonlijke lening ernaast. Er wordt alleen met werkelijke last gerekend als alle kredieten in een persoonlijke lening zijn verwerkt. De reden hiervan is dat:

Persoonlijke lening goedkoper

Persoonlijke lening goedkoper

  1. Een doorlopend krediet loopt levenslang door en heeft meestal een opname capaciteit
  2. Persoonlijke lening is aflopend en je kan daar niet meer van opnemen. Verzekerd van aflossing

Hypotheek met een krediet, koopakte en taxateur geregeld

Hypotheken en Leningen LexWonen

Hypotheken en Leningen LexWonen

Door onze ervaring als erkend aankoopbemiddelaar en hypotheken kan LexWonen u helpen tijdens het gehele proces. Wij zorgen voor een woningwaarde rapport, taxateur en zetten het krediet om. Heeft u een persoonlijke lening met een lage maandlast dan hoeft dat al niet meer te gebeuren. Uw hypotheek kan dan worden afgesloten terwijl u een goedkoper persoonlijke lening heeft.

Hypotheek met krediet er naast is maatwerk

U begrijpt dat een hypotheek met lening afsluiten maatwerk is. Vraag altijd de bkr op voordat u naar een huis gaat kijken. LexWonen regelt dagelijks hypotheken met een krediet er naast. Een schuld naast hypotheek houden betekent altijd dat uw maandlasten betaalbaar moeten blijven. Maatwerk en efficiënt werken heeft tijd nodig. Laat ons eerst rekenen en ga dan pas op zoek naar een woning met een hypotheek met lening er naast. 

Lening voor de hypotheekkosten

Hypotheek naast krediet regelen

Hypotheek naast krediet regelen

Koopt u een huis en kan u de kosten koper niet betalen? Vaak zit een lening de hypotheek in de weg. LexWonen kan u vaak helpen aan een hypotheek met lening er bij voor alle kosten.

Hypotheek met lening in 1 zin uitgelegd!

Door met werkelijke last te rekenen voor een bestaande lening heeft u meer ruimte om een hypotheek af te sluiten bij de juiste bank. LexWonen heeft rechtstreekse aansluitingen bij banken en maatschappijen voor hypotheken en leningen.

Kan ik met een lening een huis kopen?

Heeft u een lening dan kan u toch vaak een huis kopen.

Waarom kan ik via jullie wel een lening naast de hypotheek houden en via de bank niet?

Banken rekenen met een 2% toetsing waardoor u zwaar belast wordt. Via LexWonen rekenen we met werkelijke last waardoor u veel minder zwaar belast wordt daarom kan u via LexWonen wel een hypotheek krijgen met een lening via de juiste bank.

Wat doen jullie met het bestaande krediet?

Is het een persoonlijke lening die niet zo duur is dan laten we hem zo lopen en doen we de hypotheek er naast. Is het een doorlopend krediet dan zetten we deze om in een persoonlijke lening met een looptijd van 10 jaar waardoor de hypotheek haalbaar wordt.

Hoe kan u ons nu helpen ⭐?

Wij kunnen u helpen als u ons van iedere aanvrager een werkgeversverklaring verstrekt met salarisstrook en een bkr overzicht.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis onder bod: Wat nu?

Lees meer
Call Now Button