Menu

Hypotheek berekend

Hypotheek berekend

Hypotheek berekend

Je hebt je hypotheek berekend omdat je wil weten voor hoeveel geld je een huis kan kopen. Heb je al je taxatie berekend van het aan te kopen huis. Maximale hypotheek is nooit hoger dan 100% van de marktwaarde. Je kan ook zeggen dat de berekende woningwaarde door de taxateur nooit de hypotheeksom mag overstijgen. En hier worden de meeste fouten mee gemaakt.

Hypotheek berekend en geen hypotheek krijgen

Een voorbeeld van een foutieve hypotheekberekening van Marcel uit Enschede. Marcel had zijn maximale hypotheek berekend op de website van een bank. Maximaal te financieren tot € 550.000,- was mogelijk. Marcel zag een woning op Funda staan met een vraagprijs van € 475.000,-. Bod gedaan van € 525.000,- was volgens zijn hypotheekcalculatie mogelijk. Omdat de taxatie van de woning achteraf € 500.000,- bedroeg was zijn maximale hypotheek € 500.000,-. Helaas was er te weinig eigen geld om de woning te kopen.

Let op als jij je hypotheek berekend dat je de:

  • taxatie
  • BKR
  • partneralimentatie
  • studiefinanciering
  • hoogte hypotheekrente

verrekend met de hypotheekberekening.

Bereken hypotheek met maximaal 4 personen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Heeft 1 van de aanvragers na 2001 een eigen woning gehad? Ja/Nee*
Ik wil GRATIS het Whitepaper “Huis kopen samen met familie of vrienden tot 4 personen“ ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
hypotheek calculeren na bkr check en taxatie

hypotheek calculeren na bkr check en taxatie

Hypotheek berekend na bkr check

Weet goed dat je 6 keer de bedragen die in de bkr staan van je maximale hypotheekberekening moet aftrekken. Zijn de contracten beëindigd dan hoeft u die bedragen niet te verrekenen. Let goed op dat je achteraf de hypotheekaanvraag niet zo maar kan her calculeren als er fouten in staan. Je zal eerst het advies moeten aanpassen alvorens je een huis kan kopen. Bereken eens zelf op onze hypotheekcalculator.

Maximale hypotheek her calculeren bij hogere taxatie

Lexwonen regelt aankoop en hypotheek op een transparante wijze. Wij zoeken altijd de taxateur op die de hoogste taxatie maakt. Hierdoor heb je minder spaargeld nodig. Na hypotheekberekening gaan we kijken naar het mogelijke bod. Overbieden is nog steeds de norm hoewel je sinds juni 2022 niet meer zoveel hoeft te overbieden als in het begin van 2022.

Hypotheekberekening en hoge hypotheekrente

Heb je zojuist je maximale hypotheek berekend en ga je over een paar weken een huis kopen? Let op dat je wekelijks een nieuwe hypotheekberekening maakt omdat je met hogere hypotheekrente minder kan lenen. Ook als je nu een hypotheektoetsing doet kan het in diezelfde week al niet meer passen. Hoe hoger de hypotheekrente des te lager wordt jouw maximale hypotheekberekening. Lees ook eens over samen een woning kopen en de maximale hypotheek.

Ik heb mijn maximale hypotheek berekend, zijn er nog andere zaken die een hypotheekberekening kan beïnvloeden?

Je kan je maximale hypotheek pas berekenen als je weet hoe hoog de taxatie wordt en weet wat er in de bkr staat. Verder zijn alle overige betalingsverplichtingen belangrijk om te verrekenen. Ook is het inkomen en stabiliteit van het inkomen belangrijk alsmede de hoogte van de hypotheekrente. Hoe hoger de rente des te minder hypotheek kan u krijgen. Suggestie, laat ons een hypotheekberekening maken.

Ik heb een huis gezien en wil graag weten of de hypotheekberekening voldoende is om te kopen, hoe nu verder?

Ga naar bkr.nl en haal de gegevens gratis op, verder een werkgeversverklaring van alle aanvragers. Mail deze of maak hier op de pagina een berekening. Je ontvangt meestal binnen een uur de uitslag. In plaats van een werkgeversverklaring mag je ook een UWV verzekeringsbericht downloaden. Ga naar UWV.nl, inloggen met DigiD en ga naar arbeidsverleden. Aan de rechterzijde het vakje BSN nummer uitvinken en vervolgens het pdf downloaden en ons mailen. Het verzekeringsbericht kunnen we gebruiken voor de hypotheekberekening in plaats van de werkgeversverklaring.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button