Menu

Hypotheek en woningwaarde cijfers

Als u een hypotheek wil afsluiten dan moet u beschikken over de juiste woningwaarde en hypotheek cijfers. Welk risico loopt u als u niet over de juiste getallen beschikt?

  • Minder hypotheek door registraties BKR
  • Plotseling Veel eigen geld nodig door tegenvallende woningwaarde
  • Teveel betalen voor een huis
  • Graag meer informatie over een huis kopen, de maximale hypotheek en eventueel de waarde van de woning die wij op het oog hebben.

    • Hidden

    • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hypotheek en woningwaarde cijfers

Hypotheek en woningwaarde cijfers

Hypotheek en Marktwaarde cijfers

Voorbeeld van te lage marktwaarde. Stel u koopt een huis voor € 300.000,-. De koopakte is getekend en de hypotheekaanvraag wordt verzonden. U denkt dat u gezien de vraagprijs van € 310.000,- en uw koopsom van € 300.000,- een mooie deal te hebben gemaakt.

Hoeveel kan ik lenen en wat is de waarde van ons droomhuis

Hoeveel kan ik lenen en wat is de waarde van ons droomhuis

De vraagprijs van een huis zegt niets over de marktwaarde van de woning. Heeft u tegenvallende cijfers, bijvoorbeeld een waarde van € 290.000,- , dan heeft u een schip met geld nodig om te kopen.

De maximale hypotheek mag namelijk nooit hoger zijn dan de marktwaarde. Staat er dus in het taxatierapport € 290.000 vermeld en u heeft gekocht voor € 300.000,- dan heeft u buiten de kosten koper om nog € 10.000,- nodig.

Lex wonen voor juiste cijfers aankoop en hypotheek

Weet altijd vooraf de woningwaarde. Woningwaarde is een indicatie van de marktwaarde. Ga dan bezichtigen. Bevalt de woning vraag dan aan Lex wonen de mogelijke taxatiewaarde. Lex Wonen regelt de woningwaarde, marktwaarde, koopakte met ontbindende voorwaarden en de hypotheek.

Update 25 maart 2020

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Startershypotheek Groningen

Lees meer
Call Now Button