Menu

Hypotheek opinie

Hypotheek opinie

Hypotheek opinie

Hoe zit het met een hypotheek in 2021.  Mijn opinie is dat je je beter kan verdiepen in de huizenmarkt dan in de hypotheekmarkt. Nog steeds gaan kopers als gekken hun maximale hypotheek berekenen. Weinigen verdiepen zich in de woningwaarde van hun eigen huis en de waarde van de aan te kopen woning. Mijn mening over de aanpak is gebaseerd op jarenlange ervaring in aankoop en hypotheken.

Mijn hypotheek opinie

Mij hypotheek opinie is positief. Als een hypotheek niet lukt dan ligt het altijd aan de hypotheekbank  en nooit aan de woning. Laat ik het zo zeggen, klanten vinden dat banken moeilijk doen over een hypotheek en banken zijn lastig.

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

  • Hidden

  • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hypotheek word flexibeler

Mijn opinie over alle hypotheken is dat ze juist veel flexibeler worden. Er wordt steeds aan gewerkt om binnen ” de wettelijke regels” meer mogelijk te maken. Opinie van LexWonen is dat uw probleem zit in 3 zaken.

  • Gebrek aan marktwaarde kennis
  • Te weinig informatie over verkoper
  • Opinie van koper over voorbehoud financiering nihil

Ik verzeker u dat u nooit een huis kan kopen als u een bod doet zonder een duidelijke motivatie van het voorbehoud van financiering. Hoe doet iemand een bod?  Stel u ziet een woning te koop staan voor € 395.000,-kk, hoe gaat dan standaard het overbieden op dat huis.

Ik doe een bod van € 420.000,- onder voorbehoud van financiering. Dit betekent dat u dus ook € 420.000,- wil financieren. Of heeft u minder hypotheek nodig i.v.m. eigen geld? Als u meer hypotheek wil dan de vraagprijs dan kan u het vergeten. Hoe meer u wil financieren hoe groter de kans op een afwijzing van de bank, u mag namelijk nooit méér financieren dan de taxatiewaarde van de woning. Makelaar laat kopers links liggen die meer willen financieren dan de vraagprijs i.v.m. risico.

Hypotheek opinie maakt plaats voor woningwaarde opinie

Opinie Woningwaarde

Opinie Woningwaarde

Wilt u succesvol een huis kopen tel eerst uw spaargeld en overwaarde. Stel, u koopt uw eerste huis en u heeft € 50.000,- spaargeld. Stel nu dat de woningwaarde van aan te kopen huis hetzelfde is dan de vraagprijs, € 450.000.

Mijn opinie van aankopen gaat verder dan gewoon een bod doen. U kan u nu op 2 juiste manieren een bod doen, altijd onder vermelding van correcte voorbehoud van financiering.

  1. Bod van € 500.000,- onder voorbehoud van financiering van € 450.000,-. ALTIJD LAGERE BEDRAG VERMELDEN VAN VOORBEHOUD FINANCIERING.
  2. Bod van € 475.000,- onder voorbehoud van financiering van € 425.000,-, ook hier altijd deze € 425.000,- aan voorbehoud van financiering vermelden.

Mijn opinie van aankopen

Helderheid in het bod, laat merken dat u verstand van zaken heeft. Vermeld niet alleen het suffe woordje: “onder voorbehoud van financiering”.  Niemand snap wat u bedoeld want om welke voorwaarden gaat het dan eigenlijk? Voor welk bedrag een voorbehoud? Vermeld het bedrag van financieringsvoorbehoud, mijn opinie is wetenschap omdat succesvol kopen sinds eind 2020 gewoon door gaat, ook nu in 2021.

Doet u het toch op een andere wijze dan gaan anderen u voor omdat deze hoger bieden. Maak gebruik van onze aankoop opinie of ga sparren met lexwonen. Mijn opinie is dat lager voorbehoud van financiering belangrijker is dan het hogere bod.

Heeft u geen spaargeld en geen overwaarde? Helaas kan u geen kant op. Hypotheek en aankoop opinie van LexWonen. Bereken eens voor hoeveel u kan kopen en hoe u moet bieden.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Laagste hypotheeklasten

Lees meer
Call Now Button