Menu

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Bereken je maximale hypotheek die je kan krijgen.  Een hypotheek tot 4 personen is zelfs mogelijk. Koopt u met 3 of 4 personen een woning en heeft 1 aanvrager ooit een hypotheek gehad dan regelen wij de hypotheek in box 3. (niet aftrekbaar).  Heeft niemand ooit een hypotheek gehad dan berekenen wij de hypotheek in box 1.

Bereken hypotheek

 • Bereken online uw maximale hypotheek tot 4 inkomens.


  Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voordat u op huizenjacht gaat moet u weten voor hoeveel geld u een lening kan krijgen.

Maximale hypotheek berekenen

Maximale hypotheek berekenen

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Doordat wij uw financieel verleden kunnen toetsen tot en met vandaag geeft u dat meer zekerheid omtrent uw maximale lening en akkoord van de bank. U ontvangt de maximaal haalbare hypotheek inclusief  de mogelijkheid van het meefinancieren van de hypotheekkosten. Normen 2019 worden gebruikt.

Laat u uw zelf niet verrassen door oude kredieten. Denk niet dat een krediet zo maar naast de hypotheek kan lopen. Telefoonabonnementen roodstand mogelijkheid, alles loopt hier op stuk.

Hoeveel geld kan ik lenen?

Maximale zekerheid op uw hypotheek vooraf bij Lex Wonen.
U heeft een leuk huis gezien of bent op zoek naar een leuke woning? U vraagt zich al maanden af: “Wat is mijn maximale hypotheek “?

Is het niet fijn dat u via ons wellicht uw droomhuis kan kopen?  Dat u direct een bod kan uitbrengen? Door te kiezen voor ons kiest u voor een samenwerking waar u zelf dicht bovenop zit.
Alles wordt overlegd zodat uw maximale hypotheek en maximale hoogte eigen geld vooraf bekend zijn.

Welke indicatoren bepalen uw maximale hypotheek?

Hoeveel hypotheek u kan krijgen heeft ook te maken met de hypotheekrente, de aflossingsstrategie, de BKR  en de aankoopbemiddeling.

Door onder de marktwaarde aan te kopen meer mogelijk en minder eigen vermogen nodig. Door andere hypotheekrentes te gebruiken een hogere hypotheek mogelijk. Dus:

 • Aankoop
 • Marktwaarde
 • Hypotheekrente
 • Inkomen
 • Aflossings methodiek
 • BKR Status Toets
 • Betalingsverplichtingen

bepalen uiteindelijk hoeveel hypotheek u kunt krijgen. De berekening hierboven is een indicatie, het uiteindelijke bedrag kan afwijken afhankelijk van het complete dossier. U heeft nu wel een richtlijn voor hoeveel geld u een huis kan kopen.

Loonsverhoging en maximale hypotheek

Heeft u een vast dienstverband en u gaat binnen 6 maanden een salarisverhoging ontvangen dan is een hogere hypotheek onder voorwaarden mogelijk.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen voor mijn droomhuis

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen voor mijn eerste huis?  Deze vraag wordt ons wekelijks wel 50 keer gesteld. De meest gestelde vraag gaat over een huis kopen zonder eigen geld. Al deze zaken kunnen wij oplossen door onze professionaliteit welke bestaat uit Erkend aankoopbemiddelaar, hypotheekadviseur en Online BKR Status Toets indicatie. Deze drie zaken beheersen wij tot in de puntjes.

Wij kunnen u binnen 10 seconden met grote zekerheid vertellen of een hypotheek zal slagen. Uiteraard wel uitgaande van uw aangeleverde documenten en onder voorbehoud. Wij hebben nog nooit 1 afwijzing gehad.  Mogen wij u ook feliciteren met uw eigen woning? Vul hierboven snel uw inkomens in.

Hypotheeksucces

Uw doel is eigenlijk niet het berekenen van uw maximale hypotheek. Nee, u wil een huis kopen. Je kan alleen een huis kopen op basis van allerlei resultaten uit het verleden. Wat werd er verdiend? Wat werd er overal geleend? Hoe staat het er nu voor? Doordat wij eigenlijk succesvol zijn om heel snel informatie te bemachtigen over uw kredietwaardigheid kunnen wij direct uw kans van slagen weergeven.

Omdat wij tevens erkend aankoopbemiddelaar zijn kunnen wij snel de marktwaarde bepalen. Door al deze werkzaamheden zijn wij uniek in Nederland. Er is geen bank of hypotheekketen die u kan helpen met BKR, aankoopbemiddeling en een hypotheek. Wilt u weten of een huis kopen kan en of u uw maximale lening haalt om uw droomhuis te kopen? Neem contact op!

Hoogte hypotheek

Uw maximale hypotheek bedraagt vanaf 2018 niet meer dan de koopsom van de woning als u dat via een bank doet. U mag de bijkomende kosten zoals notariskosten, overdrachtsbelasting en advieskosten niet meer meefinancieren. Via Lex Wonen lukt dat wel.

Voorbeeld:

Op basis van uw situatie kan u een hypotheek krijgen van € 265.000,- maar u koopt een woning van € 250.000,-. Via tussenpersoon of bank krijgt u een hypotheek van maximaal € 250.000. U kan de kosten bij hun niet meefinancieren. Uw maximale hypotheek via Lex van de Straat Wonen bedraagt € 265.000.  Dus een huis kopen zonder eigen geld.

Kosten meefinancieren in hypotheek

Alle bijkomende kosten kan u in het meest gunstigste geval meefinancieren. Wij kijken niet alleen naar uw inkomen maar ook naar de marktwaarde van een woning. Als we deze woning aankopen onder de marktwaarde dan heeft u geen of minder eigen geld nodig.

Meer hypotheek door andere rentevastperiode

Normaal gesproken krijg je bij een lagere hypotheekrente een hogere hypotheek. Door de overheid worden tabellen gebruikt om de maximale hypotheek te bepalen. Als je nu toevallig net in een andere kolom valt dan kan dat maar zo € 11.000 aan extra hypotheek schelen. Bel ons gerust voor meer info.

Voorbeeld maximale hypotheek

Wij hebben klanten die bij 1,79% € 195.000 aan hypotheek kunnen krijgen. Bij een rentestand van 2,55% € 212.000 aan hypotheek. Willen ze een lagere rente van bijvoorbeeld 2,3% dan is slechts € 196.500 mogelijk. Lastig te begrijpen? Klopt, het is moeilijk te begrijpen. Bent u zover, wij leggen het allemaal uit. Zoek die woning en bel ons voor info over de maximale hypotheek.

Hoogte hypotheek door onze werkzaamheden hoger

Wij zijn tevens erkend aankoopbemiddelaar, hierdoor kunnen wij u helpen met het goedkoop aankopen van een huis waardoor uw maximale lening hoger wordt. Ziet u nu een mooie woning en u gaat met ons samenwerken dan u binnen 5 minuten een bod uitbrengen. Wij doen namelijk niet alleen een hypotheektoets om de hoogte van uw hypotheek te bepalen maar ook een BKR Status Toets.

Veel mensen zeggen dat ze geen schulden of kredieten hebben. Maar weet u dat een roodstand mogelijkheid en mobiel abonnement u maar zo € 20.000 aan hypotheek kan kosten?

Standaard hypotheekregel

Uw inkomen minus de BKR en minus overige betalingsverplichtingen bepaalt hoeveel hypotheek u kan krijgen. Wij zijn een van de weinigen die u direct een groen, oranje of rood licht kunnen geven voor wat betreft de doorgang en de hoogte van de hypotheek.

Meer lenen door lage rentestanden

Hierboven in de grafiek is te zien de dalende lijn van de hypotheekrentes. Lage hypotheekrentes zorgen voor hogere hypotheek.

Nog nooit één hypotheek afwijzing gehad

Doordat wij alles vooraf weten is een afwijzing van de bank bijna onmogelijk. Doordat wij de BKR toets, de hypotheek toets en de marktwaarde toets snel uitvoeren heeft u maximale zekerheid vooraf.

Nog nooit hebben wij een afwijzing gehad op een hypotheek. Als wij zelf de hypotheek vooraf goedkeuren dan kan u gerust de verhuiskaarten gaan schrijven. Uiteraard bepaald de bank uiteindelijk of u een hypotheek krijgt.

Indicatie hypotheek vooraf

Als wij tijdens het inventariseren groen licht geven voor uw maximale hypotheek dan weet u voor 99% zeker dat het door gaat. Nog nooit is het gebeurd dat wij een afwijzing kregen van een klant. Onze kennis en uw eerlijkheid en persoonlijke situatie bepalen hoeveel hypotheek u kunt krijgen. Ga nooit zaken zoals oude BKR verzwijgen.

BKR verleden

Ruim 75% van de klanten die een negatieve BKR hebben gehad in het verleden denken dat na aflossing van het laatste bedrag de weg vrij is om een huis te kopen. Bijna niemand weet dat er nog een wachttijd van 5 jaar aan gekoppeld zit. Dus 5 jaar wachttijd nadat u de complete schuld heeft afgelost.

Indicatieve Toetsen geven zekerheid

Voor aanvang werkzaamheden toetsen wij (met uw toestemming) uw indicatieve kredietwaardigheid bij de BKR ( 1 minuut). Ook toetsen wij hoeveel u maximaal aan hypotheek kan krijgen. Als laatste toetsen wij hoeveel eigen geld u nodig heeft. Staan alle stoplichten op groen dan gaan wij aan de slag. Meer zekerheid over maximale lening en doorgang hypotheek.

Waarvan is uw maximale hypotheek afhankelijk?

Let goed op de volgende beweringen. U krijgt via de bank of hypotheekketen nooit meer hypotheek dan:

 • De aankoopsom van de woning
 • Het inkomen toestaat (passende hypotheek)

U krijgt via Lex Wonen nooit meer hypotheek dan:

 • De marktwaarde van de woning
 • Het inkomen toestaat (passende hypotheek)

Bij Lex van de Straat Wonen is de hoeveelheid hypotheek die u dus kan krijgen niet afhankelijk van de aankoopsom van de woning. Dat wil zeggen bijna niet afhankelijk. Dat betekend dat u gewoon de meeste kosten in de hypotheek mee kan nemen. Gewoon omdat wij erkend aankoopbemiddelaar zijn.

Wat is een passende hypotheek?

Met een passende hypotheek wordt niet alleen bedoeld dat de hypotheek past bij het inkomen. Een passende hypotheek betekend dat uw hypotheek betaalbaar is in alle mogelijke voortkomende rampscenario’s.

Een “passende hypotheek” betekend ook dat het voldoet aan de wensen van de klant. Wanneer is een hypotheek niet passend? Klant wil zo veel mogelijk hypotheek om de kosten te kunnen meefinancieren. Ook wil de klant zoveel mogelijk zekerheid. De hoeveelheid hypotheek moet passen in alle situaties.

WAJONG uitkering en maximale hypotheek krijgen

Er zijn diverse soorten WAJONG uitkeringen. Onder voorbehoud is het mogelijk om een hypotheek te krijgen met een WAJONG uitkering. Welke soort uitkering u ook heeft u zal een toekenningsbesluit nodig hebben waar in vermeld staat dat u geen arbeid kan verrichten. Vraag ons naar de maximale hypotheek met een WAJONG. De Wajonguitkering is vaak 70% tot 75% van het wettelijk minimum loon. In sommige gevallen mag het werkelijke inkomen gebruikt worden als toetsinkomen. In andere gevallen mag je daarover maar 70% ontvangen. Ik zeg vooraf er bij dat het kopen met een WAJONG moeilijk is als u alleen wil kopen.

Hoeveel hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG)

Uw maximale hypotheek met NHG gaat naar € 290.000. Dus om van de laagste hypotheekrente te genieten kan u tot € 290.000 kopen. Wilt u echter minder eigen geld in een hypotheek dan is een hypotheek zonder NHG wellicht raadzamer. Dit is echt afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen. U zal een slordige 0,7% bruto meer gaan betalen indien u zonder NHG neemt. Wij gaan dit zeker bespreken in een gesprek.

Maximale hypotheek nooit meer dan de marktwaarde

Maximale hypotheek is bij ons de marktwaarde van de woning! U kan via ons uw kosten vaak geheel of gedeeltelijk meefinancieren. Via de bank krijgt u niet meer dan de aankoopsom van de woning. Dat betekend dat u vaak € 3000 tot € 8.000 meer aan hypotheek krijgt via Lex van de Straat Wonen.

Uitzonderingen op maximale lening

Scheiding en maximale hypotheek

Scheidingen kunnen er voor zorgen dat de betaalbaarheid van de hypotheek in gevaar komt. In sommige situaties kan één van de twee blijven zitten. Er zal door de adviseur een gedegen en betrouwbare berekening gemaakt worden. Afwijken mag eventueel in deze situatie

Energiezuinige maatregelen

Gaat u zonnepanelen of isoleren? U mag meer lenen dan de aankoopsom. Zelfs als die extra panelen niet passen binnen de hypotheeknorm dan mag u deze onder voorwaarden toch meenemen. Men gaat er van uit dat u minder lasten heeft, vandaar extra hypotheek mogelijk.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen met loonbeslag of looncessie

Als er loonbeslag is gelegd dan kan u in de regel geen hypotheek krijgen. Dit staat vermeld op de werkgeversverklaring en banken kunnen dit ook zien op de salarisstrook.

Hoeveel hypotheek, hoeveel maandlast, wat is de waarde van de woning?

Tja, dat zijn veel vragen.Hoeveel hypotheek kan ik krijgen vandaag de dag? Hoeveel hypotheekrente moet ik betalen? Welke waarde kan ik op die woning krijgen? Kan ik een verbouwing in mijn hypotheek stoppen? Meer dan 80 mails per week en zeker zoveel telefoontjes per week van mensen die willen weten hoeveel ze kunnen krijgen. En wat ze gaan betalen voor wat ze krijgen.

Huizenkopers willen méér!

Huidige huizenkopers willen graag in een scan overzichtelijk hebben wat het kost en wat ze kunnen krijgen. Wij vinden ook de langere termijn belangrijk. Blijft alles betaalbaar in de toekomst? Is mijn maximale hypotheek verantwoord?

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen met een lening er naast

Pas op! Uw leningen kunnen de hoogte van uw hypotheek beïnvloeden. Ook een studiefinanciering  kan uw maximale hypotheek de das om doen. Laat Lex Wonen altijd een BKR Status toets uitvoeren zodat uw werkelijke hypotheeklast boven tafel komt.

Er wordt ons vaak gevraagd: Hoeveel kunnen wij lenen met een lening er naast? Verder staat een studielening niet in de BKR  vermeld. Het is wel belangrijk dat u dat doorgeeft aan ons. Ja uw maximale hypotheek gaat omlaag maar het is wel beter om het bij ons te melden. Bel ons gerust.

Bereken altijd eerst hoeveel hypotheek je kan krijgen

Een belangrijke tip, ga altijd eerst uw maximale hypotheek berekenen voordat u een huis gaat bezichtigen. Doet u dat niet dan kan u voor ongewenste verassingen komen te staan. U kan wel zeggen dat u slechts een voorlopig koopcontract heeft en dat u daar zo vanaf komt maar dan moet u alle facetten van het vak goed beheersen.

Een voorlopig koopcontract wordt automatisch een definitief koopcontract op een bepaalde datum.

Ken uw maximale hypotheek en de maandlast

Als u uw maximale hypotheek weet is het ook handig om nu uw maandlasten berekening te gaan maken. Uiteraard is alles indicatief. Grote verschillen zullen er niet zijn. Na onze drie toetsingen weet u het exact hoeveel hypotheek u kunt krijgen.

Als u te weinig hypotheek krijgt

Bent u alleen en kan u niet genoeg hypotheek krijgen? Lex Wonen helpt u met een huis kopen met broer of zus.

Het geheim van maximale hypotheek en eigen geld

Daar zit het probleem. NHG zegt het volgende: maximale hypotheek bedraagt 100% van de marktwaardeBanken zeggen echter 100% van de koopsom. Wat betekend dat? U koopt voor € 200.000 een eigen woning en ontvangt maximaal € 200.000 aan hypotheek. Er zijn dan ongeveer een slordige € 11.000 aan kosten en die kan u niet meefinancieren. Deze zal u dus uit eigen zak moeten betalen. Stel dat u een taxatierapport heeft van € 210.000 en u koopt voor € 200.000 dan heeft u voor wat betreft de regels van Nationale Hypotheekgarantie maar € 1000,00 nodig aan eigen geld via Lex Wonen, en dat scheelt u  heel veel geld!

Marktwaarde bepaald maximale hypotheek

Het geheim van de hoogte van de hypotheek zit hem dus in de marktwaarde!  Nu een bank zoeken die dat wil en een adviseur die u helpt met aankoop en hypotheek. Lex van de Straat Wonen kan zorgen voor berekening maximale hypotheek, aankoop huis en de hypotheek. Alles onder 1 dak, snel en soepel geregeld. Wij kennen geen openingstijden en sluitingstijden omdat de berekening maximale hypotheek dus afhangt van veel zaken.

Hoeveel kan ik lenen bij de bank

De hoogte van de hypotheek is altijd afhankelijk van drie zaken. Het inkomen, de hoogte van de hypotheekrente en de taxatiewaarde van de woning. Hoe hoger het inkomen hoe meer hypotheek, dat snapt iedereen. Wat niet iedereen weet is het volgende.

Hoe lager de hypotheekrente hoe meer hypotheek u kan krijgen met het zelfde inkomen. Dit kan soms wel € 15.000 schelen. Vervolgens is de taxatiewaarde van belang. U krijgt nooit méér hypotheek dan de waarde van het huis.

Voorbeeld maximale lening

Stel dat u op inkomen en een lage rente € 250.000 aan hypotheek kan krijgen maar het taxatierapport geeft aan dat de marktwaarde € 212.000 bedraagt dan krijgt u echt niet meer dan € 212.000 aan hypotheek. Bij Lex Wonen is uw maximale lening dan € 224.000,- onder voorwaarden. Hierdoor kan u de kosten meenemen in de hypotheek. Geen eigen vermogen nodig. Bij tegenvallende aankoop of bij tegenvallende marktwaarde zal u dus meer eigen geld moeten meenemen om de kosten van te betalen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen via Lex van de Straat Wonen

Altijd maximaal mogelijk. Wij kijken niet alleen alle banken na met hun voorwaarden maar ook de waardes van de woningen. Daar zijn wij uniek in. Hierdoor kan u meer hypotheek krijgen. Voor beiden takken van sport zijn wij uiteraard verzekerd en hebben een vergunning van de Afm.
Ook zonder vast contract een hypotheek mogelijk.

Maximale hypotheek snel binnen 48 uur

Als u weet hoeveel hypotheek u kan krijgen dan weet u al de helft. Het akkoord van de bank duurt bij ons meestal 48 uur. U kan vaak online alles volgen. De snelheid voor een akkoord is mede bepalend door de juistheid en volledigheid van de aangeleverde documenten.

Voorbeeld Hypotheeklasten en maximale hypotheek

Hierbij een indicatie van de netto hypotheeklasten per maand bij een bepaalde hypotheeksom. We rekenen met 1,76% hypotheekrente 10 jaar rentevast en een annuïteiten hypotheek. Fijn dat u ongeveer weet wat uw hypotheeklasten zullen worden. De cijfers zijn voorbeelden en opgemaakt in mei 2017, we zullen regelmatig de rentes en bedragen aanpassen.

Let op dit zijn voorbeelden die kunnen afwijken van de werkelijkheid, bel ons altijd voor actuele cijfers. Bedragen zijn ook afgerond.

 • 1. Hypotheek € 100.000, netto hypotheeklasten € 310,00 per maand 1e jaar
 • 2. Hypotheek € 125.000, netto hypotheeklasten € 395,00 per maand 1e jaar
 • 3. Hypotheek € 150.000, netto hypotheeklasten € 460,00 per maand 1e jaar
 • 4. Hypotheek € 200.000, netto hypotheeklasten € 655,00 per maand 1e jaar
 • 5. Hypotheek € 225.000, netto hypotheeklasten € 740,00 per maand 1e jaar
 • 6. Hypotheek € 247.450, netto hypotheeklasten € 805,00 per maand 1e jaar

Let op uw maandlasten

U heeft meer maandlasten dan hierboven omschreven, denk aan verzekeringen. U kunt zich zelf afvragen:”Hoeveel hypotheek kan ik krijgen” maar alles bij elkaar moet u het ook kunnen betalen elke maand. Wij nemen samen met u de lasten door en bekijken wat u overhoudt voor de zaken die voor u zo belangrijk zijn. Wellicht kan u genoeg hypotheek krijgen maar zijn de maandlasten een aanslag op uw budget. Stel dat u 1 keer minder op vakantie kan of u kan geen belangrijke reserves opbouwen die u wenst? Al deze zaken zijn net zo belangrijk als:”Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen in 2020

Echt vrolijk wordt je er niet van maar de meest gestelde vraag in 2018 zal zijn: Hoeveel hypotheek kan ik krijgen in 2019? De hoeveelheid hypotheek in 2018 is in ieder geval 1% lager. Wel hebben wij mogelijkheden om minder eigen geld in de hypotheek te stoppen.

Wij hebben de oplossing zodat de maximale hypotheek optimaal wordt. In 2019 zal er qua maximale hypotheekmogelijkheid weinig veranderen. In ieder geval moet de hypotheekrente dan niet gaan stijgen.

Inkomen partner telt zwaarder mee

Tot 2017 telde het inkomen van uw partner maar voor 60% mee. Dit is een wettelijke regeling, Vanaf 2018 telt het tweede inkomen voor 70% mee.

Kosten koper en hypotheek

Kosten koper zijn kosten die u maakt in verband met de aankoop van een bestaande woning. Op Funda ziet u achter de vraagprijs altijd staan de letters k.k. . Als voorbeeld: Vraagprijs € 222.000 k.k.  Hoeveel zijn de kosten koper? Wat valt er onder de kosten koper? Komen de kosten koper in aanmerking voor eenmalige aftrekbare kosten? Als u voor het eerst een huis gaat kopen zijn al deze onderwerpen nieuw. U kan wel berekenen hoeveel hypotheek kan ik krijgen maar de kosten kan u standaard niet meefinancieren, daar moet u wel wat voor doen. Wij helpen u graag verder. Door onze aankoopstrategie is de maximale hypotheek hoger zodat u de kosten WEL mee kan financieren.

Hoeveel zijn kosten koper?

Als u een huis koopt dan blijft het niet alleen maar bij de aankoopprijs van het huis. Bij benadering kan je zeggen dat de kosten koper 6% bedragen van de aankoopsom van het huis. Dus op een huis van € 222.000 bedraagt dit € 13.220.

Wat valt onder kosten koper (k.k.)

Onder de kosten koper vallen de hypotheekadvieskosten, overdrachtsbelasting, notariskosten, taxatiekosten, aankoopbemiddelingskosten, bouwkundige keuring, hypotheekakte, leveringsakte. Dat zijn net even teveel kosten om ze uit eigen zak te betalen. Via Lex van de straat Wonen is de maximale hypotheek hoger.

Welke kosten zijn eenmalig aftrekbaar van de inkomstenbelasting?

De volgende kosten zijn eenmalig  aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Hypotheekadvieskosten, de kosten van de hypotheekakte, taxatiekosten van de eigen woning. Kijk ook gerust naar de informatie op de site van de belastingdienst.

Kosten koper meefinancieren

Vanaf 2018 ontvangt u maximaal aan hypotheek 100% van de aankoopsom woning via banken en hypotheekketens. Koopt u een woning van  € 222.000, dan is dat tevens de maximale hypotheek bij de banken. Die 6% aan kosten koper moet u zelf betalen als u via banken of tussenpersonen een hypotheek aanvraagt. Wij hebben de oplossing als wij de woning goedkoper aankopen dan de marktwaarde. Wij werken het graag voor u uit.

 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen met een startershypotheek

Eigenlijk moet de vraag anders gesteld worden. Voor hoeveel geld kan ik een huis kopen met een starterslening? Kijk altijd eerst of de gemeente waar u wil wonen een starterslening heeft. Kijk ook naar de voorwaarden alvorens u bezichtigingen boekt. Vraag ons gerust om meer informatie. Uw maximale starterslening is vaak € 30.000 tot € 35.000. Met maximale hypotheek en juiste aankoop heeft u minder eigen geld nodig. Let op dat er geen leningen zijn. Startersleningen dekken niet de BKR.

Hoeveel kan ik lenen bij Nul op de Meter woning?

Verbruikt een huis door energiebesparende maatregelen net zoveel energie als dat het opwekt dan is er spreekt men over een Nul op de Meter woning. Men mag maximaal € 25.000 aan hypotheek besteden. Die € 25.000 komt in een depot.

De hypotheekverstrekker controleert aan de hand van de rekeningen of het geld hier aan besteed wordt. Huis eigenaren krijgen meer hypotheek omdat ze aan de andere kant minder lasten hebben per jaar. Een groene gedachte. Meer hypotheek krijgen en goed voor het milieu en de knip.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen met een schenking van € 5000,-?

Een schenking mag u niet bij uw toetsinkomen optellen. Wellicht zijn er nu mensen die denken van logisch. Toch gebeurd het vaker dat klanten zo denken. Stel uw maximale hypotheek bedraagt € 200.000 en u krijgt een schenking van € 5.000,00, uw maximale hypotheek is dan gewoon € 205.000.

Looptijd rentevastperiode hypotheekrente 30 jaar populair

Steeds meer mensen zetten hun hypotheekrente 30 jaar vast. Buiten de vraag om, hoeveel hypotheek kan ik krijgen,  hebben klanten vaak nog een vraag. Hoelang zal ik de hypotheekrente vastzetten? Bij diverse banken kan u de hypotheek meeverhuizen als u een andere woning koopt. Voor het gedeelte dat u eventueel te kort komt sluit u een nieuwe hypotheek af tegen de nieuwe condities. Er zijn diverse hypotheekrentes van 2,63% tot 4,45% bij 30 jaar rentevast periode. Het is de moeite waard om dit uit te zoeken.

Vergelijk alle banken

Wij kunnen u hier mee helpen. Het kan u honderden euro’s per maand schelen aan hypotheeklasten als u niet alle banken gaar vergelijken. Bel ons en vraag naar de beste deal! Wij kunnen u van alle banken in een oogopslag laten zien waar u het goedkoopste uit bent. Uiteraard kan dit binnen een week veranderen. Wij kunnen u hiervan op de hoogte houden. Meer hypotheek door lagere hypotheekrentes.

Langere rentevastperiode een veilig gevoel

Lange rentevast periode is veiliger, u weet waar u aan toe bent gedurende de gehele looptijd. U weet ook dat uw inkomen waarschijnlijk zal stijgen in die 30 jaar. Lange rentevastperiode is veilig voor uw huidige persoonlijke situatie. Hoeveel hypotheek kan ik krijgen is niet uitsluitend de enige vraag die u moet stellen. Combineer deze met de vraag over de rentevastperiode. De huidige lage rente 30 jaar vast zetten is wel een prettig gevoel! Uiteraard betaald u meer geld aan een langere looptijd.

 Annuïteiten of lineaire Hypotheek 

De aanvangslasten van een lineaire hypotheek zijn in het begin veel hoger dan bij een  annuïtaire hypotheek. Dit kan een slordige € 200 per maand schelen. Over de gehele looptijd bekeken is de lineaire hypotheek altijd voordeliger.  Het grote verschil tussen  annuïtaire hypotheek en lineaire hypotheek ligt hem in de netto maandlast. Bij een  annuïtaire hypotheek lopen de netto maandlasten heel langzaam op per jaar. Laat altijd twee berekeningen maken.

Een van een lineaire hypotheek en een van een annuïteiten hypotheek. Deze twee hypotheken zijn de enige hypotheken die nog in aanmerking komen voor de hypotheekrenteaftrek. Oude bestaande regelingen blijven wel gerespecteerd.

De Koopovereenkomst

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen is voor u de belangrijkste vraag. Wij vinden de koopovereenkomst net zo belangrijk wellicht belangrijker. Een voorlopige koopovereenkomst bestaat eigenlijk niet. Laat u zich niets wijs maken. Wat er met voorlopig wordt bedoeld is dat het eigendom nog niet van u is.

Feiten koopovereenkomst

Na enkele dagen zit u automatisch vast aan de ” voorlopige” koopovereenkomst. U kan dan alleen met afwijzingen van de bank onder de koop vandaan komen. U mag wel als u dat wenst van die drie bedenkdagen afwijken. Een afkoelingsperiode van bijvoorbeeld 14 werkdagen mag ook. Wanneer zou dit van toepassing kunnen zijn?

U twijfelt nog ergens over v.w.b. de woning. Mijn tip is het volgende, bij twijfel nooit de koopakte tekenen. Wellicht bent u te laat en is de woning weg. U komt wel weer een huis tegen.

Koopt u een huis zonder eigen geld omdat u de woning heft aangekocht onder de marktwaarde? Zorg er voor dat bij voorbehoud financiering dan staat vermeld: ” voorbehoud financiering marktwaarde”. In de plaats van het woordje marktwaarde komt dan de taxatiewaarde te staan, dat is dan ook uw maximale hypotheek wat u kan krijgen.

Is een Hypotheek complex

In de hypotheekwereld noemen ze een hypotheek complex. Maar de complexiteit ligt hem eigenlijk niet zo zeer in de moeilijkheid van aanvragen. De complexiteit van een hypotheek komt door de vele zaken die u moet regelen. Doordat je als leek nog geen totaalbeeld hebt van de mogelijke nieuwe situatie is een hypotheek complex. Het wordt nog complexer als u een hypotheek wilt berekenen met familie. Hoeveel hypotheek je kan krijgen is van veel factoren afhankelijk.

Ging het maar alleen over uw maximale lening dan was het enigszins te overzien. Het gaat ook nog en over een woning waar de hypotheek aan gekoppeld moet worden. Door deze complexiteit heeft u iemand nodig die niet alleen hypotheken doet maar ook kennis heeft van woningen en kadastrale zaken. Wij zijn tevens erkend aankoopbemiddelaar.

 

Uw volgorde van werken m.b.t. Hypotheek

Wij vinden dit de rode draad (juiste volgorde) die u moet volgen voordat u een een huis wil kopen met een hypotheek.

 1. Hoe zeker is het dat ik werk heb in de toekomst?
 1. Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?
 1. Welke risico’s wil ik nemen en kan ik lopen?
 1. Kan ik de dingen blijven doen die mijn prioriteit zijn?
 1. Zoek ik stabiele lasten voor langere tijd ?
 1. Hoe is de bouwkundige staat van de woning?
 1. Wat is de marktwaarde van de woning?
 1. Hoeveel eigen geld heb ik nodig?

 

Laat jezelf niet gek maken door verkoper van een woning

 Stel nu dat u uw droomwoning heeft gezien, voldoende inkomen voor de hypotheek en een positief gevoel.  U gaat de woning bezichtigen en helemaal geweldig. Het huis is al helemaal ingedeeld naar eigen wensen. U ziet u zelf al helemaal zitten, snel vraagt u aan de makelaar zijn er nog meer bezichtigingen? In die 27 jaar dat ik actief ben in aankoopbemiddeling en hypotheek is er nog nooit een makelaar geweest die mij vertelde dat er weinig belangstelling was voor de woning.

Aankoopbemiddeling en hypotheek

Deze vraag kan je zo € 5000 tot € 20.000 kosten. Hoe vaak wordt ik niet na gebeld door makelaars hoe het zit met mijn klanten i.v.m. bezichtigen. Uw vraag: Hoeveel hypotheek kan ik krijgen is belangrijk, maar u wilt toch ook niet te veel betalen voor de eerste eigen woning. Laat dit aan ons over. Er zijn huizen genoeg, ondanks de huidige drukke markt. Maak jezelf niet gek door te denken dat dit de laatste woning is in Nederland. Indien wij de hypotheek voor u regelen dan kost de aankoopbemiddeling vaak weinig, even afhankelijk van de werkzaamheden en de situatie. U weet vooraf exact waar u aan toe bent.

 

Uw droomhuis verkocht wat nu

Uw maximale hypotheek was prima, keurige woning gezien en bezichtigd. U wil een bod uitbrengen op de woning, helaas is uw droomhuis verkocht, wat nu? U kan u zelf alles verwijten maar er zijn huizen genoeg, wellicht net niet naar u wensen maar dat komt. In al die jaren is er nog nooit iemand achtergebleven zonder huis. Op een gegeven moment komt de woning, dat kan wellicht 1 tot 3 maanden duren maar hij komt. Haastige spoed met een hypotheek en met aankoop van een woning gaat altijd fout. Neem de tijd, wij kijken ook met u mee. Wij overleggen ook met makelaars. Vaak weten wij woningen te koop die nog niet op Funda staan.

 

Renteaanbod en definitieve offerte

Wijzigingen in hypotheekaanvraag wordt niet door iedereen begrepen. Het berekenen van de hypotheek gaat redelijk maar dan zijn er plotseling de wijzigingen.

Voorheen kreeg een klant een offerte en deze moest getekend worden. Vervolgens alle documenten naar de bank en er kwam een akkoord of een afwijzing van de bank. Nu krijgt iedereen een renteaanbod.

Dit aanbod teken je dan en mail je naar de bank met alle gevraagde documenten. Op het moment dat alles akkoord is dan ontvang je de definitieve offerte. Deze moet getekend worden door de klant zodat hij te kennen geeft met de bank in zee te willen gaan.

Kortom hij is akkoord met de hoogte van de hypotheek, de rente en de voorwaarden. Vervolgens gaat alles naar de notaris.

 

Wat heeft u zelf al geregeld bij overlijden

Tijdens het afsluiten van een hypotheek komt natuurlijk ook de levensverzekering aan de orde. Wist u dat 90% van de werknemers al iets via de werkgever heeft geregeld.

Het Nabestaande pensioen via de werkgever en de overheid nemen wij altijd mee in de berekening. Bijna niemand staat daar bij stil. Vanaf 2018 ben u niet meer verplicht om bij een hypotheek met NHG een levensverzekering te sluiten. Wellicht helemaal ook niet nodig.

Wij gaan kijken waarop we kunnen bezuinigen zodat u minder eigen geld nodig heeft.

Vaak iets geregeld via werkgever

Stel dat u samen een woning koopt, wij gaan dan vervolgens berekenen of het huis nog betaalbaar is als een partner weg komt te vallen. Uiteraard tellen wij het Nabestaande pensioen van de partner er bij op en berekenen tevens of u overheidshalve nog wat tegoed heeft. Blijkt hieruit een tekort dan wordt dat tekort aangevuld middels een overlijdensrisicoverzekering.

De hoogte van de hypotheek is belangrijk om de dekking te kunnen bepalen in de overlijdensrisicoverzekering. Vraag ons gerust om meer informatie i.v.m. uw persoonlijke situatie.

 

Maandlasten beschermer i.v.m. hypotheek

Een maandlastenbeschermer beschermd u bij Werkeloosheid en arbeidsongeschiktheid. Let op! Bij arbeidsongeschiktheid loopt de verzekering door tot einde looptijd van de hypotheek, soms nog langer. Bij werkeloosheid keert deze verzekering tijdelijk uit. De uitkeringsduur is gekoppeld aan uw arbeidsverleden.

Vraag ons voor uw specifieke situatie. Ook hier is vaak via de werkgever van alles geregeld, wellicht heeft u geen aanvulling nodig. Wat u niet nodig heeft hoeft u ook niet te betalen. Indien blijkt dat u tekorten heeft bij arbeidsongeschiktheid of werkeloosheid dan kunnen wij voor u regelen dat de maandlasten gedekt worden door deze verzekering.

 

Bij verkoop woning verplicht starterslening aflossen

Gaat u uw woning verkopen en heeft u een starterslening dan bent u verplicht om deze af te lossen. U mag deze niet meenemen. De hypotheek wel maar de starterslening niet. Als uw huis onder water staat dan zou u dus een probleem kunnen hebben. Men spreekt van ” een huis onder water” als de schuld op de woning hoger is dan de waarde van de woning. Raadpleeg uw adviseur.

 

Scenario Jeroen uit Rhenen

Jeroen vroeg mij eind december 2017 hoeveel hypotheek hij kon krijgen , hij wilde wat kopen in Brabant i.v.m. zijn werk. Maximale hypotheek voor Jeroen was allemaal geen probleem. Veel woningen bezichtigd, strakke onderhandeling en bouwkundige keuring klaar. Weinig eigen geld nodig voor de hypotheek omdat de woning onder de marktwaarde was aangekocht.

Helaas was een maandlastenbeschermer niet mogelijk via ons i.v.m. gezondheidsredenen Jeroen. Nu heeft Jeroen een werkgever waar hij geen pensioen opbouwt en niets is geregeld.

Ik heb Jeroen geadviseerd om aan de werkgever te vragen of hij iets collectief kan regelen. Collectief kost weinig voor de werknemers, dat kan wel  75% schelen.

Mijn boodschap is altijd! Vraag eerst of de werkgever collectieve regelingen heeft. Alles wat via de werkgever gaat, dus collectief is geregeld is wel 90% goedkoper dan dat wij het doen. Eerlijk is eerlijk.

 

Verzekeringen collectief via werkgever

Vraag ook aan de werkgever of er aanvullende verzekeringen zijn m.b.t. aanvullend nabestaande pensioen, WW en arbeidsongeschiktheid. Dat kan u wel € 50,00 per maand schelen aan kosten. Lex van de Straat wonen is geen polisverkoper, u betaald ons voor advies. Mocht uit een advies blijken dat u eigenlijk aanvullend bescherming nodig heeft dan proberen wij dat zo goedkoop mogelijk voor u te regelen via de werkgever.

 

Maximale hypotheek, kredieten en mobiel abonnement

Als u denkt hoeveel hypotheek kan ik krijgen met mijn inkomen dan is dat alleen niet voldoende. Er zijn veel zaken die de hypotheek verlagen. Stel dat u een krediet heeft en een mobiel abonnement, dit kan uw hypotheek aanzienlijk verlagen. Weet dat indien u een roodstand mogelijkheid heeft dit uw hypotheek kan verlagen. Zo heb ik een voorbeeld van een klant die €  77.000 minder kan krijgen aan hypotheek.

Let op! Mobiele abonnementen worden per 1 mei 2017 geregistreerd bij de BKR zoals ik al eerder vermelde hier boven. Het gaat niet over het belgedrag maar wel over de terugbetaling van het toestel. Dit wordt gezien als een krediet.

Mocht uw hypotheek net niet passen door het telefoonabonnement dan is het wellicht handig om dit toestel te gaan aflossen. Raadpleeg altijd eerst de adviseur.

 

Voorbeeld van Jochem en Heidi uit Amersfoort

Onlangs nam Heidi uit Amersfoort met ons contact op. Hoeveel hypotheek kan ik krijgen vroeg Heidi aan mij. Ze hadden al een huis gekocht want ze hadden zelf een berekening gemaakt voor hun maximale hypotheek. De fout die zei maakten was echt te voorkomen. Ze hadden hun beiden inkomens bij elkaar geteld en de som van de inkomens in een rekenprogramma gezet. Gelukkig hadden ze nog geen handtekening gezet onder het koopcontract. Hoogte hypotheek viel € 37.000 tegen.

 

Ga nooit zelf aan de slag

Let op, schakel een onafhankelijke adviseur in die uw specifieke situatie eerst berekend. Ook v.w.b. uw kredieten. Laat ons altijd de marktwaardes bepalen en hypotheek berekenen om in Veenendaal uw droomhuis te kunnen kopen zonder dat u al uw spaargeld kwijt bent.

 

Voorbeeld van maximale hypotheek Jaap uit Veenendaal

Jaap uit Veenendaal vroeg mij om zijn mogelijkheden te berekenen? Jaap had een leuk appartement gezien in Veenendaal. Hij werkte 32 uur en kwam hierdoor eigenlijk een € 200 per maand te kort om de woning te kunnen kopen. Ik had twee opties voor hem, een starterslening of meer uren gaan werken. Doordat Jaap meer is gaan werken kon Jaap meer hypotheek krijgen. Let wel op dat hier een nieuwe arbeidsovereenkomst voor moet komen. De bank vraagt hier om.

Jaap had reeds vast dienstverband, hierdoor kan je salarisverhoging in de toekomst nu al meenemen in de berekening voor de hoogte van de hypotheek. Stel dat Jaap een hypotheekaanvraag wilde doen met een intentieverklaring dan konden wij dat inkomen niet naar voren halen.

 

Voorbeeld Noah en Natasha 

Natasha werkt via uitzendbureau in Amsterdam. Zei gaat binnenkort rechtstreeks  bij de werkgever werken en ze krijgt een intentieverklaring na een maand.  Die intentie kan ze krijgen omdat ze al bijna een jaar lang wordt uitgezonden naar dat bedrijf. Hierdoor kan ik haar inkomen geheel meenemen. Partner moet ik meenemen als flexwerker, helaas kan hij maar twee jaar inkomen aantonen. Dat betekend dat die twee inkomens door drie jaar gedeeld worden.

Noah vroeg mij:” Hoeveel kan ik lenen”? We moeten even twee maanden wachten zodat haar wettelijke proeftijd voorbij is. Daarna kunnen ze kopen wat ze willen, ze kunnen dan genoeg hypotheek krijgen.

 

Per situatie altijd verschillend

Als 10 gezinnen met hetzelfde gezamenlijke inkomen bij mij komen met de vraag: ” Hoeveel kan ik lenen”? Ik durf u te beloven dat dit bij allen anders is. Het tweede inkomen wordt niet voor 100% meegenomen in de berekening. Verder heeft het ene gezin een krediet en de andere niet.

Ook kan het zijn dat de ene bank de overuren voor 70% meeneemt in de berekening en de andere bank voor 100%. Hoeveel hypotheek u kan krijgen is dus niet zomaar vast te stellen. Door bij ons een berekening te maken weet u ongeveer hoe het er voor staat. Door twee aanvullende vragen weet u exact hoeveel uw maximale hypotheek is.

 

Let op bij verkoop woning en overwaarde

U heeft 10 jaar in uw eerste woning gewoond, u wilt weer weten “hoeveel hypotheek kan ik krijgen met mijn inkomen”?  Je kan nu goed geld verdienen aan uw eerste woning en de nieuwe hypotheek op de nieuwe woning is geen probleem.

Let op! Stel u heeft door verkoop van uw woning een overwaarde van € 20.000. De nieuwe woning is incl. kosten koper € 230.000 dan bent u verplicht om de hypotheek met € 20.000 te verlagen door storting van die overwaarde.  De hypotheek wordt dan € 210.000.

Dit even simpel uitgelegd. Gebruikt u die overwaarde voor andere zaken zoals vakanties. auto of inrichting van de woning dan komt die € 230.000 niet meer in aanmerking voor hypotheekrente aftrek. Dit bedrag moet verlaagd worden naar € 210.000.

Raadpleeg altijd een accountant of hypotheekadviseur. U doet dit werk namelijk niet wekelijks, een accountant wel! Uiteraard kan u ook de belastingdienst bellen of zie ook wat de belastingdienst verteld over de overwaarde van een woning.

 

Overbruggingskrediet is een tijdelijke Hypotheek

Wat is een overbruggingskrediet? Een overbruggingshypotheek sluit je af omdat je eigen woning nog niet is verkocht en je dus je overwaarde van de woning nog niet kan gebruiken voor je nieuwe woning. U bent uit uw startersappartement gegroeid waar u 12 jaar hebt gewoond.

U heeft een geweldig groot huis gezien waar alle kinderen hun eigen plekje hebben. Helaas uw eigen woning nog steeds niet verkocht. U heeft al gevraagd: Hoeveel hypotheek kan ik krijgen? Helaas was dat te weinig, u zal of moeten wachten tot de oude woning is verkocht of een overbruggingskrediet moeten aanvragen.

Een overbruggingshypotheek of krediet krijg je niet zo maar. Een onafhankelijke taxateur zal een taxatierapport moeten maken. Hierin staat tevens vermeld binnen hoeveel tijd de woning verkocht gaat worden. Uiteraard is dat een verwachting van de taxateur.

Tariefaanpassing renteaftrek voor hogere inkomens

Uw vraag:”Wat is mijn maximale hypotheek”? Die vraag is beantwoord. Wel is even belangrijk om te weten dat voor de hogere inkomens de belasting aftrek jaarlijks minder wordt. Men noemt dit tarief aanpassing renteaftrek. Sinds 2014 wordt het rentepercentage met 0,5% verlaagt. Vanaf 2017 mag u de hypotheekrente met  50% verrekenen. Vanaf 2018 met 49,5%. Dit zal elk jaar verder dalen tot 38%. Het valt te bezien of deze methode zich handhaaft. Nieuwe regeringen zijn woest op ingewikkelde constructies v.w.b. de hypotheekrente aftrek. Wij volgen voor u de veranderingen.

 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen op pensioendatum?

Uw maximale hypotheek op pensioendatum is altijd minder. De leeftijd waarop u met pensioen gaat is voor iedereen anders. Zie hieronder de overheidsmaatregelen.

 • Geboren na 31 maart 1952 en voor 1 januari 1953, u ontvangt in 2018 AOW. Leeftijd 66 jaar.
 • Na 31 december 1952 geboren en voor 1 september 1953, u ontvangt in 2019 AOW. Leeftijd 66 jaar en 4 maanden.
 • Geboren na 31 augustus 1953 en voor 1 mei 1954, u ontvangt AOW in 2020. Leeftijd 66 jaar en 8 maanden.
 • U bent geboren na 30 april 1954 en voor 1 januari 1955, u ontvangt AOW in 2021 op leeftijd 67 jaar.

Indien u binnen 10 jaar voor AOW datum zit met de hypotheek dan vragen banken ook uw pensioengegevens op. De hypotheek die moet dan nog passen bij uw inkomen. Na die 10 jaar heeft u al een flink bedrag betaald, vaak past de hypotheek na pensioendatum. Bouwt u geen pensioen op dan kan u meestal  geen huis kopen. Door een grote som aan geld te storten  zodat de maandlast lager wordt zal wellicht de benodigde hypotheek haalbaar zijn. Uiteraard moet dat spaargeld er wel zijn.

Vaak worden aan gepensioneerden of ouderen een hypotheek zonder NHG geadviseerd, dit omdat er problemen zijn met de overlijdensrisicoverzekering. Vanaf 2018 kan je een hypotheek met NHG sluiten zonder deze verzekering.  Het is even de vraag of alle banken hier in mee gaan.

 

Hogere inschrijving hypotheek

Tip! Wellicht een goed idee als u een huis koopt en u verwacht de komende jaren te gaan verbouwen. De vraag:”Hoeveel hypotheek kan ik krijgen”heeft niets te maken met een verhoogde hypotheekinschrijving. Met een verhoogde inschrijving kan u in de toekomst geld gebruiken voor de verbouwing van uw woning zonder dat u dure kosten maakt. Als u meer gaat verdien na een jaar dan zou u daar voor een gedeelte al aan kunnen komen. Niet alle banken doen mee aan een verhoogde inschrijving, vraag uw hypotheekadviseur.

Meer hypotheek of spaargeld gebruiken

Indien u spaargeld heeft zonder een bepaald doel is het wellicht handig om dit (deels) in de hypotheek te stoppen. De spaarrrente is nihil maar de hypotheekrente is snel bijna 3%. Laat snel berekenen door uw adviseur hoeveel kosten u dat scheelt. Denk ook goed hier over na. Eenmaal geld in de hypotheek gestort kan u er niet zomaar weer uithalen.

Hoeveel is maximale hypotheek als flexwerker

Als u flexwerker bent kan u zeker een hypotheek krijgen als u de laatste drie volle jaren heeft gewerkt. Het gemiddelde van deze drie jaren bepaald de maximale hypotheek. Is het laatste jaar minder dan de vorige jaren dan geld het inkomen van dat laatste jaar als toetsinkomen.

Heeft u minder dan drie jaren gewerkt dan zal het maximum aan hypotheek behoorlijk minder zijn. Heeft u vragen?  Mail ons snel of u kan ons ook bellen. Uw vraag:” Hoeveel hypotheek kan ik krijgen”, dat gaan wij oplossen.

Mocht u de jaaropgaven  kwijt zijn dan is het handig om via de belastingdienst deze inkomensverklaringen voor drie jaar aan te vragen. Heeft u uitkeringen gehad dan staan deze daar ook op vermeld. Wij hebben dan uw uitkeringsspecificaties ook nodig. Deze worden (vaak)van uw maximale hypotheek weer afgetrokken. Er zijn banken die dit inkomen voor de flexwerker wel meenemen.

Hoeveel hypotheek kan ik samen met familie krijgen

Familie hypotheek kan! Wilt u weten hoe u een huis moet kopen samen met familie?. Er zijn slechts een handje vol mensen die u willen adviseren met een hypotheek samen met één familielid. Wij kunnen u helpen met een huis kopen met broer of zus.

 

Maximale hypotheek zonder P.G.B. en W.W.

Als u enkele maanden werkeloos bent geweest in het verleden dan telt dit inkomen niet mee als toetsinkomen indien u flexwerker bent. Hoogte hypotheek is in dus altijd zonder W.W. bijtelling. Uiteraard begrijpt iedereen dat indien u in de WW hebt gezeten en sinds kort weer werkt dat banken dan vragen zullen hebben omtrent uw arbeidsverleden.

Dienstverleningsdocument (DVD), Algemene voorwaarden en Dienstenwijzers

Omdat wij u informatie geven over complexe producten zoals hypotheken zijn wij verplicht om u diverse documenten te overhandigen voor aanvang van een dienst. Wij hebben gemeend om deze documenten nu al direct hier te plaatsen. U mag alles over ons weten. Heeft u vragen over deze documenten of over uw maximale lening bel ons dan gerust.

DVD 2018 Dienstenwijzer en algemene voorwaarden.

Onderstaande zaken verlagen uw maximale hypotheek

Laten we even nog alles op een rijtje zetten. Komen onderstaande aspecten u bekend voor? Let dan op, deze onderdelen verlagen uw hypotheek.

 • Private lease auto
 • Persoonlijke lening
 • Roodstand mogelijkheid
 • Een fiets via de werkgever(fietsplan)
 • Creditcard
 • Verzendhuis kredieten
 • Mobiele telefonie

De hoogte van uw maximale hypotheek hangt echt af van de zaken in de BKR en uw persoonlijke betalingsverplichtingen die niet geregistreerd staan maar wel zichtbaar zijn voor de bank.

Hoeveel kan ik lenen en wat zijn de risico’s

Geld lenen voor een hypotheek brengt altijd risico’s met zich mee. Het is belangrijk dat u al deze risico’s kent. Hoe staat u tegenover deze risico’s? Vindt u de maximale hoogte van uw hypotheek verantwoord. Hoe groot is de kans dat u langere tijd geen baan heeft?

Wat gebeurd er bij scheiden, kan ik de hypotheek dan alleen ophoesten? Hoe zit de maximale hypotheek  in elkaar bij ziekte? Alles wordt later met u besproken voordat u zelfs een bod uitbrengt op een woning.

Maximale hypotheek bekend, wat nu?

Heeft u een leuke woning op het oog?  Wilt u de waarde van een woning weten met de maandlast? Neem snel contact op zodat u weet hoeveel hypotheek u kan krijgen.