Menu

Hypotheek voor Ambtenaren

Hypotheek voor Ambtenaren

Hypotheek voor Ambtenaren

Een Hypotheek voor Ambtenaren⭐ is een specialistische hypotheek⭐. Niet alleen uw basisinkomen maar ook alle overuren en toeslagen worden voor 100% meegerekend in de hypotheek. Wellicht uw eerste baan als rijksambtenaar? Bereken eerst uw maximale hypotheek als overheidsmedewerker.

Bereken hypotheek met maximaal 4 personen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Heeft 1 van de aanvragers na 2001 een eigen woning gehad? Ja/Nee*
Ik wil GRATIS het Whitepaper “Huis kopen samen met familie of vrienden tot 4 personen“ ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom specifieke ambtenaren hypotheek

Als ambtenaar kunnen wij u vaak helpen aan een huis met minder eigen geld in de hypotheek. Wij regelen voor u :
 • Hulp bij aankoop en waardebepaling(geen extra kosten)
 • Hulp bij overbieden om huis te kopen
 • Goedkope overlijdensrisicoverzekering passend bij uw werkzaamheden
 • Laagste hypotheekrente
 • Meerdere leningsdelen met diverse rentevast periodes voor spreiding van renterisico
Vaak rekenen banken  uw aanvullende inkomensbestandsdelen maar gedeeltelijk mee. Via LexWonen worden alle inkomens 100% meegenomen om uw maximale hypotheek te bepalen daarom een ambtenarenhypotheek via LexWonen.

Hoe u toch een huis kan kopen als inkomen te laag is

Bent u Ambtenaar en uw inkomen is te laag om een huis te kopen overweeg eens een hypotheek met broer of zus. Lex Wonen regelt wekelijks hypotheken samen met familie.

Hypotheek voor Ambtenaren veilig

Wellicht logisch! Ambtenaren willen meestal een veilig hypotheek zonder risico’s. Het kiezen van een rentevast periode van 5 jaar, 10 jaar of 20 jaar is een zware bevalling voor 75% ambtenaren. Ambtenaren hebben altijd de wens om alle touwtjes in handen te hebben, helaas kan dat niet altijd. Wel kunnen wij het renterisico voor u spreiden.

Wat is renterisico ook al weer

Ambtenarenhypotheek spreiding risico's

Ambtenarenhypotheek spreiding risico’s

Renterisico is het risico op een hogere hypotheekrente die u loopt als de rentevast periode afloopt. Dus als voorbeeld. U sluit een hypotheek af die doorgaans 30 jaar lang loopt. Uw rentevast periode sluit u af op 10 jaar tegen 1,12% omdat die rente lekker laag is. Maar wat gebeurd er na die 10 jaar. U zal weer opnieuw een rentevast periode moeten kiezen. Maar stel dat op dat moment de rente 4% is? Door nu een hypotheek te knippen in 2, 3 of 4 delen met allen een andere rentevast periode dan spreid u het risico. Een heerlijk gevoel voor niet alleen de ambtenaar maar voor iedereen die net een beetje verder kijkt. Uitsluitend dat ene deel dat afloopt betaald u dan een andere rente, dat kan hoger of lager zijn. U krijgt jaarlijks van de bank in januari een keurig overzicht van de betaalde rente van de diverse delen. Lekker makkelijk voor de hypotheekrenteaftrek.

Annuïtair en lineair

Een ambtenarenhypotheek kenmerkt zich ook door stabiele maandlasten. Omdat annuïteitenhypotheek lage aanvangslasten hebben is deze zeer populair. Het nadeel hiervan is dat de netto lasten langzaam oplopen per jaar. Met een lineaire hypotheek betaal je in het begin meer maar los je meer af in het begin en wordt de maandlast jaarlijks minder. Een combinatie van annuïteitenhypotheek en een lineaire hypotheek zijn voor ambtenaren het einde. Vaak hebben ambtenaren al een visie over wonen in de toekomst. Lex Wonen draagt graag zijn steentje bij. Door maandelijks meer af te lossen zonder zwaardere maandlasten is het makkelijker doorstromen naar uw nieuwe droomhuis.

Ik wil een woning kopen maar zit er telkens naast

Omdat er veel belangstelling is heeft u misschien al 10 keer geboden op een huis maar nooit gekregen. Lex Wonen kan u helpen door met beleid te overbieden op een woning.

Verschil tussen gewone hypotheek en Ambtenaren Hypotheek

Ambtenaren hebben diverse toeslagen. Deze toeslagen worden 100% meegenomen in een Ambtenaren hypotheek. Veel meer lenen met een hypotheek voor Ambtenaren.

Afdelingen Ambtenaren

Er zijn diverse Cao’s voor diverse groepen ambtenaren. Hieronder de grootste groep ambtenaren waarvoor wij hypotheken hebben geregeld:
 • Onderwijs
 • Gemeente
 • Politie
 • Defensie
 • Zorg en Welzijn
 • Rijksambtenaren
 • Waterschap
 • Provincie
Bovenstaande groepen ambtenaren heeft Lex Wonen geholpen met: Alles onder 1 dak en gespitst op uw werkzaamheden als ambtenaar. Collectief heeft u als ambtenaar veel zaken al geregeld. Aparte verkeringen zijn vaak niet nodig. Als ambtenaar geniet u meestal van collectieve mogelijkheden. Heeft u deze nog niet geregeld dan helpen wij u daarmee.

Lex Wonen gespecialiseerd en net anders

Lex van de Straat Wonen is gespecialiseerd in diverse hypotheken. Kijk ook even op de homepage van Lex Wonen.
Wat is het verschil tussen een gewone hypotheek en een ambtenarenhypotheek?

Het verschil ligt hem in de hypotheekberekening inzake overwerk, toeslagen en overige werkzaamheden. Met een specifieke ambtenaren hypotheek worden deze voor 100% meegerekend in de hypotheek.

Bestaat er een rentekorting als ik een hypotheek via jullie regel omdat ik ambtenaar ben?

Nee dat niet, maar door onze kennis op gebied van aankoop. overwaarde en hypotheken kan u vele duizenden euro’s aan eigen geld besparen. Over het algemeen doen wij alles op no cure- no pay basis.

Ik ben net ambtenaar geworden is het mogelijk om een huis te kopen⭐?

U heeft geen vast dienst verband maar u heeft de laatste 32 maanden wel gewerkt, dan is het mogelijk om een huis te kopen. Lees ook deze blog.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis bouwen en aannemer niet betalen

Lees meer
Call Now Button