Menu

Hypotheek voor piloten

Een hypotheek voor piloten werkt anders dan een hypotheek voor willekeurige andere doelgroepen. Helaas is het op dit moment onmogelijk om als piloot te kopen i.v.m. COVID 19. Aanvullende vragen belemmeren op dit moment een hypotheek. Wij houden u op de hoogte.

Hypotheek voor piloten ondanks lening

Waar moet je op letten met een PILOTENHYPOTHEEK?

 • Opgebouwde studielening door opleiding
 • Overlijdensrisicoverzekering passend bij hypotheek en beroep
 • Grondige inventarisatie op basis van de toekomst en uw pensioenregeling
 • Overige kredieten middels BKR opgave
 • Uw aflossing mag geen open eind hebben

Berekeningen worden uitsluitend in behandeling genomen als u BKR overzichten mailt incl. bedragen. Het probleem is namelijk dat de bkr hoger ingeschreven staat dan uw lening.

 

Hypotheek voor piloten
Hypotheek voor piloten

Pilotenlening geeft hypotheek probleem voor piloten

Als u naar een bank gaat dan zijn uw bestaande leningen of opleidingskosten meestal het probleem om een fatsoenlijke hypotheek te regelen. Hieronder een praktijk voorbeeld.

Christiaan 28 jaar is piloot en wil een hypotheek samen met zijn vriendin Sofie. Gezamenlijk inkomen is € 77.700. Christiaan is sinds kort piloot en heeft een vast contract. Bij de gemiddelde bank zien ze de studieschuld van € 100.000,- van de opleiding als een consumptief krediet.

Door deze berekening is het kopen van een woning als vliegenier onmogelijk. Door die lening kan u als piloot zijnde ongeveer € 440.000,-  minder aan hypotheek krijgen. Omdat  wij exact weten welke voorwaarden banken stellen met betrekking tot uw inkomen en opleidingsschuld hebben wij de ultieme oplossing. Long distance financing for life.

Lex Wonen houdt ook rekening met uw toekomstige inkomen als piloot zijnde.

 

Piloot en hypotheek ondanks studielening

Hypotheek ondanks lening piloten
Hypotheek ondanks lening piloten

Geweldig dat een piloot ondanks zijn studieschuld toch een huis kan kopen. Tijden veranderen, wij regelen een hypotheek voor piloten als dat verantwoord is.

Uw aflossing moet een einddatum hebben

De meeste piloten hebben een studielening afgesloten via de bank. Het is mogelijk dat u zelfs diverse delen heeft. Bijvoorbeeld € 50.000,- aflossen lineair tot 01-01-2029, restant aflossen zonder einddatum

Let op! Een hypotheek kunnen wij niet regelen als er niet voor een vaste einddatum is gekozen.

Lex Wonen regelt hypotheek voor piloten

Via Lex Wonen kijken we naar de werkelijke rentelast van de financiering van de opleiding. Omdat de rente op deze lening vaak laag is kunnen wij toch wat betekenen. Christiaan en Sofie konden via ons een hypotheek krijgen van € 324.000,-. Toch dat droomhuis kopen ondanks dat zware krediet.

Wij blikken verder dan de horizon en regelen graag een hypotheek voor piloten.

Piloten controleer BKR alvorens u koopt

Piloten hebben vaak creditcards etc. om in het buitenland te kunnen betalen. Zorg er voor dat u een creditcard heeft die dezelfde maand wordt verrekend met uw betaalrekening.

Doet u dat niet dan heeft u er een krediet bij. Controleer uw BKR gegevens anders gaat u straks een woning bezichtigen die u niet kan kopen.

Wat staat er in uw BKR vermeld:

 • Hoeveel u mag rood staan
 • Limiet creditcards
 • Limiet van kredieten (geen saldo)
 • Mobiel abonnement (lease)
 • Achterstanden bij kredieten

In 90% van de gevallen is iemand bekend bij de BKR. Het gebeurd dagelijks dat klanten ons vertellen dat er geen bkr is. U begrijpt wel dat indien er toch wat staat en wij dat niet weten dat uw maximale hypotheek niet klopt.

Indien er geen achterstanden zijn in de BKR en door eventuele kleine correcties te regelen door u is een hypotheek vaak mogelijk.

Ervaringen van onze klanten

Lees hier hoe klanten ons ervaren hebben tijdens hun speurtocht naar een woning.

Vijf dagen Hong Kong, wij werken voor u

Terwijl u vijf dagen in Hong Kong verblijft als piloot zijnde nemen wij uw aankoopwerkzaamheden van de woning en het koopcontract door. Wij helpen u graag met al deze documenten zodat u de gedachten bij uw werk kan houden.

Tijdens uw verblijf in het buitenland kan u zich focussen op uw werk. Eventueel kan u een update ontvangen via de mail. Als u weer thuis bent hebben wij alles in kaart gebracht. Lex Wonen ontzorgt u zodat u gewoon Fit to Fly blijft voor uw volgende bestemming.

Steeds meer piloten kopen samen met familie

Piloten kopen steeds vaker een huis met 3 of 4 aanvragers. De reden is simpel, doordat piloten veelal 5 dagen van huis zijn is aanvullende oppas thuis vaak gewenst. Wij hebben gezagvoerders die samen met hun partner en ouders, schoonouders kopen. Ook een hypotheek met broer of zus komt regelmatig voor.

Piloten kopen vaker een huis met collega’s of vrienden

Piloten willen steeds vaker een huis kopen met collega’s. Vliegeniers onder elkaar vragen ons steeds vaker of een hypotheek mogelijk is. Net zoals je samen met familie een huis kan kopen via Lex Wonen.

Pilotenhypotheek voor piloten onder elkaar is geen enkel probleem.

First Officer of Second Officer met studielening,  hypotheek kan

Welke rang of stand u ook heeft binnen uw luchtvaartmaatschappij, een hypotheek naast uw opleidingsschuld is mogelijk. Ready for an international financial advice? Call 0031-6-83944458

Ook als Second Officer in training(co co) kan u vaak een hypotheek krijgen.

Passende overlijdensrisicoverzekering voor piloten

Als gezagvoerder kan u natuurlijk alles afdekken en zoveel mogelijk verzekeren maar wist u dat er via uw werkgever al diverse zaken zijn geregeld? Als piloot zijnde heeft u vaak een pensioenregeling. Vaak maakt u ongemerkt al gebruik van uitgebreide collectieve verzekeringen. Bijvoorbeeld het nabestaandenpensioen.

Het is altijd goedkoper om een aanvullend nabestaandenpensioen via uw werkgever collectief te regelen. Let op als u een partner heeft die u fatsoenlijk wil achterlaten neem dan altijd contact op met personeelszaken van uw werkgever.

Wat er al geregeld is hoeft u niet meer te regelen. Vaak zijn collectief geregelde verzekeringen veel goedkoper. Meestal worden er allerlei verzekeringen geadviseerd terwijl u al gedekt bent. Vraag Lex Wonen om een inventarisatie en de mogelijkheden voor een hypotheek voor piloten.

Piloten kunnen na opleiding vaak huis kopen

Heb je de opleiding als piloot afgerond en ben je aangenomen bij een luchtvaartmaatschappij zoals KLM, Transavia, TUI of Corendon dan is een huis kopen als piloot mogelijk indien:

 • Arbeidscontract bepaalde tijd met intentieverklaring aanwezig is.
 • Een arbeidscontract voor onbepaalde tijd. Vast contract aanwezig is.

Slim uw huis verbouwen zonder eigen geld

U bent piloot en u heeft een leuk huis gezien op een gunstige plek. Helaas moet er verbouwd worden om het iedereen naar de zin te maken. Ook wet u dat u geld nodig heeft voor de kosten koper. Door slim een huis aan te kopen kan u vaak de verbouwing en de kosten koper meefinancieren zonder dat u veel eigen geld kwijt bent.

 

Intake financial plan

Mail ons gerust voor meer info. Verbreed uw horizon inzake een pilotenhypotheek. Lex Wonen ontzorgt u met:

 • Aankoopbemiddeling woning
 • Regelen taxatie, notaris
 • Opstellen ontbindende voorwaarden
 • Regelen hypotheek

Piloten op zoek naar een hypotheek helpen wij gratis met ontbindende voorwaarden, de koopakte en de onderhandelingen.

Bel Mortgage and financial information desk Lex Wonen. Dagelijks ( only for pilots 7 days a week) van 05.00 uur – 22.30 uur voor een hypotheek voor piloten.

GOOD FLIGHT WITH APPROPRIATE MORTGAGE

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button