Menu

Hypotheek voor starters

Hypotheek voor starters in 2021 makkelijker

Hypotheek voor starters in 2021 makkelijker

Als starter uw eerste eigen woning kopen met een hypothecaire lening. Er zijn een paar zaken waar u als starter op de woningmarkt op moet letten. Het is handig als u eerst uw maximale hypotheek berekent.

Bereken hypotheek

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden

Bereken online uw maximale hypotheek tot 4 inkomens.


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar loopt u als starter tegen aan

  • Eigen geld om kosten te betalen
  • Wat is de waarde van mijn eerste woning
  • Hoeveel kan ik lenen
  • Wat is de laagste hypotheekrente
  • Wat zegt de BKR over mijn situatie
  • Bouwkundige staat van de woning

Vanaf 1 januari 2021 is het makkelijker kopen voor starters. U hoeft geen overdrachtsbelasting meer te betalen als u starter bent en niet ouder dan 35 jaar. Vanaf augustus 2022 is het ook weer makkelijker geworden voor starters, zo hoeven niet meer te overbieden. Een startershypotheek voor eerste huis biedt uitkomst.

Info hypotheek voor starters

Uw eerste hypotheek moet goed geregeld zijn. Risico’s die u niet kan lopen moeten opgelost worden. Als starter kan u kopen, met 2 personen, met 3 personen of zelfs met 4 personen 1 startershypotheek.

Eigen geld een probleem voor starters

Koopt u als starter uw eerste eigen huis dan zal u merken dat de waarde van uw droomhuis belangrijk is om te weten. Uw inkomen en de taxatie bepalen of u eigen geld nodig heeft. Lees meer over een huis kopen zonder eigen geld.

Lex Wonen kan u helpen met de juiste inventarisatie zodat u veel minder of zelfs geen eigen geld nodig heeft.

BKR opvragen

Hierboven staat ergens een link naar de BKR, vraag deze op alvorens u naar een woning gaat kijken. Veel mensen hebben een mogelijkheid voor rood staan, kredieten, studielening etc. Hierdoor daalt uw maximale hypotheek aanmerkelijk.

Bouwkundige keuring niet vergeten

U koopt zelf een woning of u schakelt Lex Wonen in bij de aankoop van een huis. Vergeet nooit eerst de woning bouwkundig te laten keuren. U krijgt een keurig overzicht welke kosten u heeft op korte en lange termijn. Een huis kopen als starter hoeft niet lastig te zijn als je maar weet wat de belangrijkste onderdelen zijn van het koopproces.

Uiteraard ontvangt u een oordeel over de bouwkundige staat van de woning. Toch laat slechts 15% van mijn klanten een bouwkundige keuring uitvoeren. Wij hebben al meerdere keren meegemaakt dat klanten 1 jaar later een krediet nemen om problemen op te lossen.

Maak als starter een goede start

Maak als starter een goede start door alles te weten over de woning en uw hypotheek. Een bouwkundige keuring zal niet meer dan € 295,- kosten. Het kan u wel € 40.000,- besparen aan kosten. Bel Lex Wonen voor meer info bij aankoop en hypotheek, waar ook in Nederland.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button